Berry van Peer mist twee 9-darters op de dubbel tijdens het ingooien PDC
PDC

Berry van Peer mist twee 9-darters op de dubbel tijdens het ingooien

Berry van Peer mist twee 9-darters op de dubbel tijdens het ingooien

De Grand Slam of Darts 2017 was het toernooi dat de dartswereld echt kennis maakte met Berry van Peer. Vorig jaar stond hij natuurlijk al in de finale van het jeugd WK, waar hij zijn meerdere moest erkennen in Corey Cadby. Daar had hij ook zijn plek in de Civic Hall aan te danken. Op zaterdag trad hij aan tegen Simon Whitlock. De Australiër ergerde zich zichtbaar aan Berry van Peer, die enorme last had van . Berry boekte dan ook een zeer knappe 5-4 overwinning. Ook in zijn tweede poulewedstrijd, tegen Gary Anderson, ging het niet altijd even gemakkelijk bij Berry. Mede door zijn strijd met darteritus sloeg het publiek Berry van Peer, die zich niet liet kennen en aangaf zich niet te laten weerhouden door darteritus, het publiek deze jongeman uit het Brabantse Sprundel in de armen. Na een , die een enorm sterke indruk maakte in zijn eerste twee wedstrijden, wist Berry zelfs de poule door te komen.

Zodoende mocht hij zich opmaken voor een partij bij de laatste 16 tegen Mensur Suljovic, die zelf ook aan darteritus heeft geleden en zijn ervaringen dan ook deelde in een poging Berry te helpen. In aanloop naar deze partij liet Berry zien het darten zeker niet verleerd te zijn. Tijdens het ingooien voor deze partij miste hij immers tot twee keer toe een 9-darter op dubbel 12. Overigens liet Berry ook tijdens zijn partij zijn pijlen spreken en wist hij onder andere een 119-finish te gooien tegen Suljovic en haalde Berry een gemiddelde van bijna 96, maar Suljovic was met bijna 106 gemiddeld toch te sterk.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws