Mervyn King held van de avond tijdens de World Matchplay avond PDC
PDC

Mervyn King held van de avond tijdens de World Matchplay avond

Mervyn King held van de avond tijdens de World Matchplay avond

Tijdens de avondsessie kwamen er geen Nederlanders in actie. Vanmiddag verloren we de enige Belg in de BetVictor World Matchplay. Kim Huybrechts ging goed van start maar ging uiteindelijk toch kopje onder tegen Gerwyn Price. In Blackpool zien we morgen Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld in actie die samen met Michael van Gerwen de eer van oranje hoog moeten houden.

Benito van de Pas en Vincent van der Voort verloren we tijdens de openingssessie van de Match Play.

In de avondsessie was Mervyn King absoluut de verrassing van de avond. The King gooide een ijzersterke wedstrijd waarmee hij James Wade de finalist van vorig jaar eruit gooide. Lewis leek medelijden te hebben met Mark Webster die goed begon maar door darteritus uiteindelijk afzwakte en niet meer kon aanhaken. Norris wist slechts één leg te pakken waardoor Anderson de overwinning kon claimen. Joe Cullen en Peter Wright sluiten de avond af, Cullen wist in mei 2014 voor de laatste keer van Snakebite te winnen. Ook vanavond viel het doek voor Cullen die met 10-5 Peter Wright succes moest wensen voor de volgende ronde.

RTL7 zend alle wedstrijden LIVE uit op TV, ook via het livescorecenter van de PDC is het toernooi te volgen. Alle uitslagen kun je in ons toernooicenter terug vinden, klik hier.

Programma vanaf 20:00 uur:
James Wade v Mervyn King 5-10
Adrian Lewis v Mark Webster 10-6
Gary Anderson v Alan Norris 10-1
Peter Wright v Joe Cullen 10-5

James Wade (95.88) v Mervyn King (99.45) 5-10
The Machine speelde al 6 finales tijdens de Matchplay, hij begon tegen The King aan zijn 45e wedstrijd maar moet diep buigen voor the king. Mervyn King was messcherp en miste bijna geen dubbels, de 50- jarige King liep direct weg naar 0-3 met onder andere een 82- finish op de bull. James Wade wist met een 65- finish zijn eigen leg te behouden voor 1-3 waarna King zijn voorsprong verder wist uit te bouwen naar 1-6 waarbij hij een 100- en een 120- finish wist te gooien. The Machine weet de achtste leg dan eindelijk weer te pakken door met de laatste pijl dubbel vijf te vinden. Vervolgens weet King ook 96- te finishen waarmee hij 7 van de 9 pijlen op de dubbel wist te vinden. De 33- jarige Wade maakt 3-7 nadat King wonderbaarlijk 88 niet wist te finishen. De volgende vier legs gaan met de darts mee waarmee Mervyn King nog slechts een leg nodig had voor de overwinning. (5-9) In de vijftiende leg mist King 136- voor de wedstrijd op dubbel acht, Wade geeft nog een laatste stuiptrekking door 161- te missen op de bull. King maakt het af en wint met 5-10 en een finishpercentage van 66.67%.

Adrian Lewis (93.96) v Mark Webster (88.62) 10-6
De Welshman Mark Webster wist het met name in de eerste sessie goed te doen. Webster leverde gedurende de wedstrijd steeds meer in. Darteritus sloeg toe waardoor Webster steeds meer met zichzelf in gevecht moest. Voor de eerste pauze speelde Webster rond de 100 gemiddeld wat wegzakte naar 88.62. Lewis begon sterk met een 95- finish break die hij met een 121- finish wist te verzilveren. Met een 74- en een 116- finish wist Webster snoeihard terug te slaan. Via dubbel elf weet de Welshman zelfs 2-3 voor te komen. In de tweede sessie blijven beide mannen dicht bij elkaar, Lewis gooide een mooie 108- finish voor 4-4 rn Webster toonde zijn emotie toen hij 25 uitgooide om 5-4 voor te komen. Na de laatste pauze is de koek op voor de 32- jarige Welshman die Lewis in leg twaalf nog met een 81- finish weet te breaken voor 6-6. Jackpot Adrian Lewis weet te versnellen en pakt vier legs op rij voor een 10-6 overwinning.

Gary Anderson (101.28) v Alan Norris (91.06) 10-1
De 44- jarige Chuck begon veelbelovend aan het duel met de wereldkampioen Anderson. Norris wist met een 104- finish in de opening Anderson meteen op scherp te zetten. De 45- jarige The Flying Scotsman was wakker en gaf vervolgens geen leg meer af. Op de automatische piloot ging de Schot op weg naar de tweede ronde. In de staart van de wedstrijd gooide Anderson nog een mooie 139- finish gevolgd door een 108- finish. Met een 48- finish ging de eenzijdige wedstrijd in het slot voor Anderson. The Bull Terry Jenkins zal de volgende tegenstander zijn van de back to back wereldkampioen.

Peter Wright (99.66) v Joe Cullen (87.73) 10-5
Net als in de vorige wedstrijd begint de underdog met een spetterende finish, The Rockstar start met een 107- finish maar zakt daarna meteen in. Met als hoogtepunt een 101- finish loopt de 46- jarige Schot Peter Wright naar een 3-1 voorsprong. Cullen maakt 3-2 waarna de kleurrijke Wright weer verder uitloopt naar 6-2. De Engelse Rockstar weet de schade te beperken naar 6-3 waarna Wright met een 116- finish nog meer pijn weet te doen. Cullen maakt 7-4 als Wright in leg twaalf een 132- finish mist op tops, in de herkansing weet hij de vijfde pijl uiteindelijk in de dubbel te krijgen. Het doek valt voor Cullen als Wright ook nog 9-4 maakt. Een laatste spectaculaire stuiptrekking als Cullen 124- weet te finishen voor 9-5. Peter Wright gooit de wedstrijd echter op slot als hij 10-5 maakt en Ian White treft in de volgende ronde.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws