Champions League of Darts wat kunnen we verwachten van het toernooi? PDC
PDC

Champions League of Darts wat kunnen we verwachten van het toernooi?

Champions League of Darts wat kunnen we verwachten van het toernooi?

Begin van het jaar kondigde de PDC en de BBC groots aan dat de twee met elkaar in zee waren gegaan en dat het nieuwe toernooi bij de Britse omroep wordt uitgezonden. Doordat de Champions League of Darts niet achter de decoder zit, zullen de wedstrijden een groot bereik hebben. Zowel het publiek dat darts live wil komen bekijken als het tv-publiek blijft stijgen, dus beide organisaties zijn erg blij met de toevoeging van het toernooi.

Je kunt nu al enkele sportweddenschappen doen en inzetten op de Champions League of Darts. Wie mag op 22 september de £100.000 bijschrijven na winst van het toernooi en zorgt ervoor dat zijn naam voor altijd bovenaan de lijst van winnaars komt te staan?

Kanshebbers

Natuurlijk is onze landgenoot Michael van Gerwen in uitstekende vorm. De Nederlander won eind mei al de Premier League om vervolgens in juli in Blackpool de World Matchplay te winnen. In beide gevallen leverden een zege op Phil Taylor hem de winst op. De 55-jarige Brit lijkt dan ook een beetje moedeloos te worden van de kwaliteiten van Mighty Mike.

Taylor lijkt in te zien dat het darts op een keerpunt staat. De Brit was lange tijd onverslaanbaar en kon titel na titel bijschrijven, maar moet de laatste tijd toezien hoe Van Gerwen de trofeeën omhoog mag houden. Taylor noemde Van Gerwen al “the greatest” en gaf aan dat hij zijn spel zal moeten gaan aanpassen om in het spoor te kunnen blijven van de 27-jarige Nederlander.

Ik moet beginnen met veranderingen door te voeren en dat start maandagochtend", zei hij na het toernooi in Blackpool. "Hij is fenomenaal, dat is hij”, aldus Taylor. Eind augustus liet Van Gerwen in Australië nog zien de juiste vorm te pakken te hebben. Hij won de Perth Masters. De Brabander wist afgelopen zondag nog de European Darts Grand Prix in Duitsland te winnen zijn zesde Euro tour overwinning.

Naast de concurrentie van Phil Taylor moet Van Gerwen zorgen dat hij met de zes andere Britten afrekent. Inderdaad, de Nederlander is de enige niet-Brit op het toernooi. Met Gary Anderson, Adrian Lewis, Peter Wright, James Wade, Michael Smith en Robert Thornton (de eerste acht in de PDC Order of Merit) wordt het een Brits onderonsje in Cardiff. Of kan Michael van Gerwen dit feestje van de eilanders verstieren? De acht spelen in twee groepen van vier voordat de halve finale en finale worden gespeeld.

Volle kalender

Het toernooi brengt echter ook een andere discussie op gang: de volle kalender van het darts. De laatste jaren zijn er meer en meer wedstrijden toegevoegd. Raymond van Barneveld, de nummer twaalf op de ranking van de PDC, klaagde daar eerder al over.

Vanaf de start van de Premier League in februari is het een achtbaan aan wedstrijden, vindt de Hagenaar. “We spelen veel te veel”, aldus Barney in de Telegraaf.

Ik ga dan op woensdag van huis. Vervolgens speel ik donderdagavond in de Premier League en dan vrijdag, zaterdag en zondag de ProTours, UK Opens of European Tours. Zo gaat dat een week of twintig op rij. Daarna beginnen de World Series en ben je een week in Dubai, een week in Tokio en vier weken in achtereenvolgens Perth, Sydney, Oakland en Hong Kong.”

Voor Van Gerwen lijkt het of er niet genoeg toernooien kunnen zijn, want de nummer één van de wereld wil zijn voorsprong maar al te graag uitbreiden.

Kan Van Gerwen de favorietenrol aan en de eerste winnaar worden van de Champions League of Darts? Of zal hij zijn hoofd moeten buigen voor een van de zeven Britten? Waag een gokje zodat ook jij de kans hebt om eind september een trofee te kunnen vieren.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws