DutchEnglishFrenchGermanSpanish

Column Harm Mol: “Ik wil dit nomineren voor tv moment van het jaar” | Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer...

Column Harm Mol: “Ik wil dit nomineren voor tv moment van het jaar”

Dit dartfreakz artikel is geplaatst op: 🕔11.januari 2017 16:32:55
Column Harm Mol: “Ik wil dit nomineren voor tv moment van het jaar”

Natuurlijk heb ik het ook gezien! En gehoord! De oorverdovende stilte die er viel in het vraaggesprek, live op tv, tussen Michael van Gerwen en Arjan van der Giessen. Michael redde het gesprek toen hij zag dat Arjan brak. Hij sprak nog net met een brok in de keel en roodomrande ogen drie volzinnen en daarna werd het nu al legendarische interview afgesloten. De kijker snikkend in verwondering achterlatend. Ik wil dit moment nu al nomineren als tv moment van het jaar en wat mij betreft wordt dit niet meer overtroffen.

Iedere dag worden we overspoeld met gespeelde emotie van programmamakers die zogenaamd meeleven. En haaks op deze tekentafel emoties stond Arjan op zijn geheel eigen wijze geen woord uit te brengen. Een moment vergelijkbaar met Olympisch goud op de brug, aan de rekstok of bij het volleybal. “En hij staat!” Zo stond van Gerwen er ook. Na een fantastische prestatie met roodomrande ogen voor de microfoon van onze nationale knuffelbeer Van der Giessen. En daar uitleggen wat het voor hem allemaal betekend en wat hij ervoor doen moet, om dit te bereiken.

Er kwam kritiek: “Verslaggeving van het jaar nul! Zo mag een interviewer zich nooit laten gaan!” was er binnen een aantal minuten te lezen. En wat hebben deze mensen ongelijk! Eerlijkheid wint het altijd! Ook deze mensen waren getuige van prachtige, oprechte tv. Van Gerwen die er nog drie keer zijn stopzinnetje uit krijgt: “Weet je wat het is.” En Arjan die afsluit met een brokkerig: “Gefeliciteerd.” Uiteraard met streekgebonden zachte ‘G’. Vervolgens vallen honderden kilo’s emotie elkaar in de armen en waren we getuige van een stukje legendarische tv.

Een schitterend moment dat voor Michael van Gerwen een geweldig jaar afsluit. Alles winnen met gemiddeldes waarvan iedereen duizelt. Er keer op keer weer staan. En nu op dit WK de hoogste drempel nemen die er voor hem lag. Een groot kampioen. 

Deel dit artikel met je vrienden

Gerelateerde onderwerpen

22 Jun -Column: "Als een weerloze prooi in de klauwen van Barry Hearn"

22 Jun -Danish Darts Open middag: Wattimena wint, De Zwaan hard onderuit

21 Jun -Loting en speelschema Danish Darts Open met 4 NL-ers

17 Jun -PC 14 "Sterke Wattimena strandt ook dag 2 bij de L4", Wright wint

12 Jun -Deelnemers European Matchplay en German Championship bekend