DutchEnglishFrenchGermanSpanish

US Darts Masters 2017 dag 1 James Wade verrassend onderuit | Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer...

US Darts Masters 2017 dag 1 James Wade verrassend onderuit

Dit dartfreakz artikel is geplaatst op: 🕔14.juli 2017 20:27:34
US Darts Masters 2017 dag 1 James Wade verrassend onderuit

Vrijdagavond was het tijd voor de eerste ronde van de US Darts Masters. Acht qualifiers namen het op tegen acht sterspelers van de PDC. Op doktersadvies is Taylor niet afgereisd naar de US

De Canadese Awesome Dawson is slechts 21-jaar en wist Las Vegas in extase te brengen door The Machine James Wade uit het toernooi te gooien. Dawson Murschell bleef de druk op Wade houden en wist er een beslissende leg uit te slepen waarbij de Brit zijn geliefde tops niet wist te vinden waardoor qualifier Awesome Dawson nu al de sensatie van het toernooi is geworden.

Van Barneveld zag David Cameron terugkomen naar 3-3, maar wist met zijn enorme talent de wedstrijd toch zijn kant op te manoeuvreren. Ook Vlijmenaar Michael van Gerwen liet zich niet verrassen en was scherp in Las Vegas, Mighty Mike gunde Chris White helemaal niets. 

Ook Anderson wist met een whitewash te winnen, Gurney, Price en Wright hadden iets meer moeite maar wisten wel te winnen. De Duister Max Hopp kon Dave Richardson niet van zich af schudden, de Amerikaan wist op zijn geboortegrond met 6-3 Hopp terug naar het vliegveld te sturen.

De wedstrijden van dag 1:
Daryl Gurney (98.58) vs Dennis Sayre (83.2) 6-2
Dennis Sayre kon makkelijk bij blijven tot aan 2-2 daarna zakte de Amerikaan in en liep Daryl Gurney uit naar een makkelijke overwinning van 6-2

Gerwyn Price (85.04) vs Willard Bruguier (80.07) 6-4
De Amerikaan kreeg vandaag de kans om nogmaals te schitteren voor het Amerikaanse publiek. Hij begon zijn partij tegen de iceman ijzersterk, na een 1-0 achterstand gooide hij koeltjes 80 uit na te beginnen met een single 1 gooide hij uit met triple 19 dubbel 11. De legs bleven om en om gaan maar uiteindelijk was het de ervarenheid van Price die wel de winnende dubbel wist te vinden, hij wint de wedstrijd met 6-4

Max Hopp (89.67) vs Dave Richardson (92.01) 3-6
Op voorhand was dit de partij met de grootste kans op een Amerikaanse verrassing. Beide spelers waren erg aan elkaar gewaagd en het was al snel duidelijk dat de partij op details beslist zou gaan worden. Het was de onervarenheid van Hopp die hem de das omdeed, zijn finish percentage was slechts 21% tegenover 60% van Richardson. Hij veroorzaakte hiermee de eerste stunt en won met 3-6

Raymond Van Barneveld (88.8) vs James Cameron  (85.64) 6-3
Van Barneveld nam het in zijn eerste wedstrijd op tegen James Cameron, dit deed hij met zijn nieuwe kortere shafts, tijdens de shanghai darts masters kwamen zijn pijlen namelijk niet uit de verf. En ook de nieuwe shafts bleken al snel niet het juiste materiaal te zijn. Na een 3-1 voorsprong kwam Cameron terug tot 3-3. Van Barneveld won de 7e leg met zijn laatste pijl  en maakte 4-3 waarna ondanks de problemen bij Van Barneveld het verzet gebroken was. Van Barneveld wint met 6-3.

James Wade (86.72) vs Dawson Murchell (81.27) 5-6
Deze westrijd zou volgens de kenners wel eens heel spannend kunnen worden en niets was minder waar. Na een wedstrijd waarin beide spelers keer op keer hun eigen leg wisten te houden gaan we uiteindelijk naar een laatste leg. Beide spelers weten de triples niet te vinden maar uiteindelijk is Wade toch het eerst op een dubbel. Hij mist zijn eerste 3 darts op tops waarna Dawson vanaf 78 een match dart zou moeten krijgen maar de 21e jarige bezwijkt onder de druk en gooit meters naast zijn doelwit. Ook James Wade kan niet met de druk omgaan en mist nogmaals 3 dubbels. Dawson die door een ware emotionele strijd heen moet gaat dan uiteindelijk toch staan en met zijn aller laatste pijl op tops weet hij deze ongelofelijke thriller toch te winnen! 5-6 voor hem.

Peter Wright (86.5) vs Shawn Brenneman (85.92) 6-3
Na de thriller tussen Wade en Murchell werdt het Amerikaanse publiek opnieuw verrast met een sterk begin van hun speler. Peter Wright oogde wat onstabiel en Brenneman kwam 3-1 voor. Het is dat de Amerikaan zijn  niveau niet hoog kon houden waardoor Wright toch weg liep en ondanks vele missers toch de overwinning  weet te pakken. 6-3 voor hem.

Michael Van Gerwen (104.86) Chris White (91.22) 6-0
En toen was het tijd voor de ster van de avond, en Michael Van Gerwen is zeker niet alleen voor de lol naar Las Vegas gekomen hij speelde vanaf het begin getergd en oogde zeer scherp. White speelde zeker niet slecht maar kon van Gerwen simpelweg niet bijhouden, Van Gerwen racede naar 5-0 en deed er als toetje nog een 132 bovenop via Bull Bull d16 voor een 6-0 overwinning!

Gary Anderson (102.48) vs Jayson Barlow(78.72) 6-0
Anderson had op papier de makkelijkste loting zijn tegenstander kwam gisteren namelijk niet verder dan de eerste ronde. Ook tegen Anderson kon hij nauwelijks een triple vinden. Anderson kwam goed voor de dag en gooide een gemiddelde boven de 100. Het werd uiteindelijk een simpele whitewash voor de schot 6-0. 

Deel dit artikel met je vrienden

Gerelateerde onderwerpen

22 Jun -Danish Darts Open middag: Wattimena wint, De Zwaan hard onderuit

21 Jun -Loting en speelschema Danish Darts Open met 4 NL-ers

20 Jun -Verdachte aangehouden voor de overval op de woning van Barney

17 Jun -PC 14 "Sterke Wattimena strandt ook dag 2 bij de L4", Wright wint

16 Jun -Rob Cross pakt zijn eerste titel na het PDC WK, Wattimena semi