Unibet Masters dag 1 avond: Van Gerwen door, Taylor eruit door Jenkins PDC
PDC

Unibet Masters dag 1 avond: Van Gerwen door, Taylor eruit door Jenkins

Unibet Masters dag 1 avond: Van Gerwen door, Taylor eruit door Jenkins

Vanmiddag waren we getuigen van de eerste ronde wedstrijd van Raymond van Barneveld die met 7-10 Simon Whitlock versloeg. Vanavond kwam de tweede Nederlander Mighty Mike in actie. De Brabander in het groen nam het in de laatste wedstrijd op tegen Wes Newton. De wedstrijd was een makkelijke prooi voor Van Gerwen die snel een 6-1 voorsprong noteerde en deze niet meer uit handen gaf: 10-5 voor Van Gerwen. James 'The Machine' Wade is titel verdediger en kwam in de eerste wedstrijd in actie tegen the King in een herhaling van de finale van vorig jaar. De wedstrijd was nu echter geen schim van de vorige ontmoeting: King kon niet thuisgeven en Wade won de partij erg overtuigend met 10-3.

Ook de wereldkampioen Gary Anderson kwam in actie, de Schot nam het op tegen the Hammer. Hamilton heeft een ronduit slecht 2014 achter de rug en 2015 begint niet veel beter: het goede niveau is ver te zoeken voor The Hammer en kan geen indruk maken tegen een niet zo sterk spelende Gary Anderson. Anderson kan, ondanks het niet halen van zijn topniveau, met maar liefst 10-2 winnen. Phil 'The Power' Taylor ontmoette vanavond Terry Jenkins en deze ontmoeting wordt er één om snel te vergeten voor de zestienvoudig wereldkampioen. Taylor heeft opnieuw gesleuteld aan zijn pijlen en deze verandering blijkt nog niet erg goed te werken: in de eerste break staat Taylor met 5-0 achter. Hierna gaat Taylor wel beter spelen dan Jenkins en komt terug tot 7-6 maar vanaf dit punt kan hij de partij niet afmaken en de altijd stugge Jenkins laat zich niet gek maken en wint met 10-7.

De masters zijn te volgen via de stream van RTL7 en via het livescorecenter van de PDC.

Het programma:
James Wade v Mervyn King
Phil Taylor v Terry Jenkins
Gary Anderson v Andy Hamilton
Michael van Gerwen v Wes Newton

James Wade (96.85) 10-3 Mervyn King (80.46)
De herhaling van de finel van de vorige editie begint tam maar na een paar legs en een paar sterke finishes komt Wade goed uit de startblokken. King blijft wat achter en Wade kan 5-0 voorkomen. Na de pauze komt King via een sterke leg op het scorebord maar ondanks deze leg stort Mervyn King toch weer in en Wade blijft sterk door spelen. King blijft de rest van de partij wat rond een gemiddelde van 80 hangen en weet nog twee meer legs te winnen, maar toch is het James Wade die soeverijn met 10-3 wint en zo nog in de race zit om zijn titel te verdedigen.

Phil Taylor (93.74) 7-10 Terry Jenkins (91.84)
Phil Taylor, met nieuwe darts, begint helemaal niet goed aan de partij: in de eerste break kijkt hij tegen een 5-0 achterstand aan. Hij kan wel stukje bij beetje terugkomen en weet zelfs tot 7-6 terug te komen uiteindelijk. Vanaf dit punt stort The Power echter weer in. Jenkins, die de hele wedstrijd zeer solide speelt, raakt niet in paniek en profiteert optimaal van de fouten van Taylor en wint zo voor het eerst sinds 2008 een wedstrijd van Taylor: 10-7 voor The Raging Bull.

Gary Anderson (89.75) 10-2 Andy Hamilton (83.17)
De eerste twee legs gaan tegen de darts in en vanaf dat moment spurt de wereldkampioen weg. Andy Hamilton zet zijn matige niveau van het afgelopen jaar voort en Gary Anderson profiteert hiervan. Beide heren spelen niet top maar Hamilton raakt de triples en dubbels niet goed genoeg en Gary Anderson speelt degelijk en kan zo makkelijk naar de kwartfinales met 10-2.

Michael van Gerwen (93.89) 10-5 Wes Newton (91.26)
Het begin van de wedstrijd gaat soeverein naar Van Gerwen die 6-1 voor komt. Vanaf dit moment zit de partij een beetje aan een jojo en blijven de heren om en om legs winnen, zo kan Van Gerwen toch nog met een 10-5 overwinning zijn plaats in de kwartfinales boeken.

Live updates:

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws