Danny Noppert en Wesley Harms in de race voor de Grand Slam of Darts PDC
PDC

Danny Noppert en Wesley Harms in de race voor de Grand Slam of Darts

Danny Noppert en Wesley Harms in de race voor de Grand Slam of Darts

Zojuist zijn de kwalificatiecriteria voor de Grand Slam of Darts bekendgemaakt. De Grand Slam of Darts wordt van12 tot en met 20 november gehouden in de Wolverhampton Civic Hall.

Zodoende is bekend welke vier BDO-spelers voor de Grand Slam of Darts sowieso in actie komen. Daarnaast is ook bekend geworden hoe de overige vier plaatsen verdeeld zullen worden. Momenteel zijn Lakesidekampioen Scott Waites, de Canadees Jeff Smith, die de finale van de Lakeside verloor, World Master Glen Durrant en Darryl Fitton, die de World Trophy op zijn naam schreef, verzekerd van deelname aan de Grand Slam of Darts. De overige vier plekken worden ingevuld door de vier spelers, die op 30 september het hoogst op de BDO ranglijst staan en nog niet geplaatst zijn. Op dit moment betreft dat drievoudig Lakesidekampioen Martin Adams, voormalig Lakesidekampioen Scott Mitchell, de Fries Danny Noppert en Welshman Jamie Hughes, die in 2014 de Zuiderduin Masters op zijn naam schreef. Wesley Harms bekleedt momenteel de vijfde plaats als Durrant, Waites, Fitton en Smith weggelaten worden. Een overzicht van de huidige top 10 van de BDO staat onder dit artikel.

De PDC-spelers die zich plaatsen zijn alle majorfinalisten van het afgelopen jaar. Momenteel zijn er negen spelers via deze weg geplaatst, namelijk: Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Gary Anderson, Phil Taylor, Adrian Lewis, Peter Wright, Dave Chisnall, Max Hopp, Nathan Aspinall. Voor de spelers, die de finale halen van de komende majors, de World Grand Prix, European Championship, World Series of Darts Finals en Champions League of Darts, ligt ook een ticket naar Wolverhampton klaar.

Indien dat aantal onder de 16 uitkomt, zijn er extra plaatsen beschikbaar. Deze plaatsen zullen ingevuld worden door achtereenvolgens winnaars van de European Tour evenementen (James Wade is momenteel de enige speler die zich op deze manier zou kwalificeren) en Players Championship winnaars (Benito van de Pas, Stephen Bunting, Ian White, Gerwyn Price en Josh Payne kunnen zich via deze weg plaatsen). De spelers die zich nog niet hebben geplaatst krijgen de kans om kwalificatie af te dwingen via het PDC kwalificatietoernooi, waar acht tickets te verdienen zijn. Hiervoor zijn maximaal 256 plekken beschikbaar. De PDC tourkaarthouders hebben 48 uur eerder de kans om zich hiervoor aan te melden dan de PDPA-leden, die dit jaar de Q-school hebben gegooid maar geen tourkaart hebben bemachtigd.

Huidige top 10 BDO:
1. Glen Durrant 422 punten (al geplaatst)
2. Scott Waites 328 punten (al geplaatst)
3. Martin Adams 326 punten (huidige nummer 1 niet geplaatste spelers)
4. Scott Mitchell 325 punten (huidige nummer 2 niet geplaatste spelers)
5. Danny Noppert 315 punten (huidige nummer 3 niet geplaatste spelers)
6. Jamie Hughes 314 punten (huidige nummer 4 niet geplaatste spelers)
7. Darryl Fitton 287 punten (al geplaatst)
8. Wesley Harms 272 punten
9. Mark McGeeney 270 punten
10. Jim Williams 264 punten

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws