DDM middag 3: Van de Pas straft Wade af met 6-1, Van Gerwen ook door PDC
PDC

DDM middag 3: Van de Pas straft Wade af met 6-1, Van Gerwen ook door

DDM middag 3: Van de Pas straft Wade af met 6-1, Van Gerwen ook door

Vanmiddag om 13:00 uur gaat de middagsessie van de laatste dag van de Dutch Darts Masters van start. Michael van Gerwen zal aftrappen tegen Justin Pipe, de wedstrijd die vorig jaar de finale was op dit toernooi. Verder zal vanmiddag Benito van de Pas spelen tegen James Wade en Jelle Klaasen zal ook in actie komen en wel tegen Simon Whitlock in de zesde partij.

Na de negatieve berichtgeving omtrent Kenneth Vermeer, o.a. vanuit het dartspubliek op de Premier League, hebben wij ook positieve berichten vernomen vanuit de Dutch Darts Masters, lees hier.

Alle wedstrijden worden gespeeld over een best of 11 legs.

Speelprogramma middag (13:00 uur - 18:00 uur)
Michael van Gerwen (102,65) v Justin Pipe (90,90) 6-3
De eerste drie legs van deze middag gaan naar Van Gerwen die daarmee op weg lijkt naar een walk over op Justin Pipe, zoals hij dit vorig jaar ook in de finale deed. Maar The Force steekt daar een stokje voor en pakt 3 legs op rij, waarmee de stand weer volledig in balans is. Dit doet de Nederlander tijdig ontwaken zo lijkt het, want hierop volgende er weer 3 legs op rij voor Van Gerwen die daarmee met 6-3 wint.

Dave Chisnall (104,44) v Ritchie Edhouse (89,15) 6-2
Edhouse weet tegen de verwachting in de eerste leg te pakken met een 116-finish en ook leg 2 wordt een prooi voor de 'underdog' in deze partij. Maar vanaf leg 3 laat Chizzy zien waarom hij zoveel plaatsen hoger op de wereldranglijst staat en wint 6 legs op rij waarmee hij zich plaatst voor de kwartfinale. In deze kwartfinale zal Michael van Gerwen zijn tegenstander zijn.

Devon Petersen (94,76) v Mervyn King (101,82) 2-6
De eerste leg in 12 darts naar Petersen die deze leg besluit met een 118-finish. King maakt hierna gelijk en loopt uit naar een 4-1 voorsprong met o.a. een 121-finish en een 128-finish. Peterson weet de zesde leg hierna te winnen maar hierna was het King die de partij wist te besluiten zonder nog een leg te verliezen.

James Wade (100,55) v Benito van de Pas (103,67)
Van de Pas weet voor het eerste voor het publiek in Venray direct indruk te maken. Hij komt op een 2-0 voorsprong door o.a. een 108-finish in de tweede leg. De Tilburger loopt vervolgens uit naar 5-0 tegen de huidige nummer 5 van de wereld. Sensatie hangt in de lucht maar The Machine zou de pijn nog wel enigszins verlichten door een leg op het scorebord te brengen. Bij die ene leg bleef het wel. Met 6-1 winst Big Ben en plaatst zich daarmee voor de kwartfinales.

Michael Smith (95,30) v Mensur Suljovic (95,60) 5-6
De eerste leg is voor Suljovic en leg twee gaat naar Smith. Met een 116-finish is leg 3 weer voor de Oostenrijker en zo gaat de partij voort waarbij de legs om en om worden verdeeld. Mensur Suljovic staat bekend als een trage speler, dit tot ongenoegen van het publiek en zijn opponent Michael Smith. De herne lopen naar 5-5 waarbij het aankomt op een allesbeslissende laatste leg. Deze wordt gewonnen door Suljovic via dubbel 2 en dus zien we hem vanavond terug op het podium in Venray.

Simon Whitlock (91,61) v Jelle Klaasen 6-3 (89,65)
The Wizard die sinds kort met een bril op de neus speelt, komt op een 3-0 voorsprong. Jelle Klaasen kan voor het thuispubliek iets terug doen en verkleint de achterstand naar 2-3 maar op gelijke hoogte komen lukt hem niet. Whitlock loopt uit naar 5-2 en The Cobra heeft een 87-finish op de bulls-eye nodig om in leven te blijven in deze partij. Dit lukt maar de leg erna brengt Whitlock de laatste klap uit en wint met 6-3 van de Nederlander.

Adrian Lewis (93,98) v Terry Jenkins (88,26) 6-2
The Jackpot komt op 2-0 waarna Jenkins zijn naam op het scorebord zet. Dit scenario herhaalt zich waardoor het 4-2 wordt in het voordeel van Lewis. Ook leg 7 en 8 gaan naar de tweevoudig wereldkampioen waarmee hij een vrij eenvoudige overwinning van 6-2 boekt op Terry Jenkins.

Peter Wright (103,27) v Daryl Gurney (105,18) 4-6
Wright komt op een 2-0 voorsprong met o.a. een 100-finish via single 20 en tweemaal dubbel 20. Met een 131-finish weet Gurney de derde leg te pakken maar Wright loopt weer uit naar 4-1 waarbij hij met 6 perfecte darts nog enigszins op weg leek naar een 9-darter. Vanaf dat moment keert de wedstrijd daarentegen en met 5 legs op rij voor Gurney is het toch de opponent van Peter Wright die we vanavond op het podium terugzien.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws