De PDC verwelkomt Unibet als nieuwe titelsponsor van The Masters PDC
PDC

De PDC verwelkomt Unibet als nieuwe titelsponsor van The Masters

De PDC verwelkomt Unibet als nieuwe titelsponsor van The Masters

De PDC verwelkomt Unibet als de nieuwe titelsponsor van The Masters. De tweede editie van dit invitatietoernooi zal op 1 en 2 november in Edinburgh, Schotland gehouden worden en bestaat wederom uit de top 16 van de wereldranglijst. De deadline voor dit toernooi is 21 oktober, na de Players Championship 18. Maar enkele spelers zijn al verzekerd van deelname aan de Unibet Darts Masters 2014.

Phil Taylor zal zijn titel verdedigen. Rivalen Michael van Gerwen en Adrian Lewis, runner-up van 2013, zullen ook om de titel van 2014 strijden. Nummer vier van de wereld Simon Whitlock die in de kwartfinale van The Masters 2013 maar nipt (8-7) van James Wade verloor, keert ook terug op dit toernooi.

Halve finalist van 2013 James Wade behoort ook tot de huidige top 16, evenals Dave Chisnall, Andy Hamilton, Wes Newton, Mervyn King, Raymond van Barneveld en Kim Huybrechts. De twee laatstgenoemde spelers staan op respectievelijk de 15e en 16e plaats op de PDC Order of Merit. Indien Brendan Dolan en Ian White na de deadline nog in de top 16 staan, wordt deze editie hun eerste optreden op The Masters.

Het Schotse publiek zal wellicht drie helden aanmoedigen. Nummer vijf van de wereld Peter Wright zal voor het tweede jaar op rij voor eigen publiek in actie komen. Robert Thornton die in de kwartfinale van The Masters 2013 met 8-2 ten onder ging tegen Adrian Lewis, hoopt dit jaar zijn publiek met een betere prestatie te kunnen verblijden. Gary Anderson die zich de huidige nummer 7 van de wereld mag noemen na een briljante prestatie in de eerste helft van 2014, zal zijn debuut maken op The Masters.

Het bovenstaande is op basis van de huidige top 16. De definitieve top 16 voor The Masters 2014 zal op 21 oktober bekend zijn, na de Players Championship 18. Met nog twee European Tour evenementen te gaan in september, de World Grand Prix en zes vloertoernooien hebben enkele spelers nog genoeg ruimte om vóór de 'cut-off' in de top 16 te belanden. Spelers zoals Justin Pipe, Terry Jenkins, Kevin Painter, Jamie Caven, Steve Beaton en Paul Nicholson kunnen nog deelname afdwingen.

Phil Taylor schreef The Masters 2013 op zijn naam na een 'bizarre' 10-1 zege op plaatsgenoot en voormalig leerling Adrian Lewis. Op die editie bereikte Raymond van Barneveld de finale net niet. De Nederlander verloor bij de laatste vier nipt (9-10) van de latere runner-up. Bij de laatste acht won Raymond van Barneveld het 'oranje' duel met 8-6 van Michael van Gerwen.

De eerste ronde van Unibet The Masters 2014 wordt op zaterdag 1 november gespeeld, verdeeld over een middag- en avondsessie. Het toernooi wordt op de zondagmiddag vervolgt met de kwartfinales, de halve finales en finale worden tijdens de avondsessie gespeeld.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws