De WMP 2014 nadert zijn climax: 1/2 finalisten in strijd om finaleplek PDC
PDC

De WMP 2014 nadert zijn climax: 1/2 finalisten in strijd om finaleplek

De WMP 2014 nadert zijn climax: 1/2 finalisten in strijd om finaleplek

Met nog vier spelers in de race, nadert de World Matchplay 2014 nadert zijn climax. Tot de beste vier behoren naast Gary Anderson, drie spelers uit de top vier van de wereld. Zal Phil Taylor de kans krijgen zijn titel te prolongeren of krijgen we een nieuwe Matchplay winnaar. Michael van Gerwen hoopt zondag zijn eerste Matchplay titel in zijn curriculum vitae te kunnen doen. Maar ook Whitlock en Taylor hebben de vurige wens om deze major naar zich toe te trekken. Vanavond wordt er om de felbegeerde finaleplek gestreden. Met vier van de beste spelers in de halve finale kan er vanavond vuurwerk verwacht worden.

Allereerst zullen Michael van Gerwen en Simon Whitlock de degens kruisen. Natuurlijk wordt verwacht dat de 25-jarige als winnaar uit de bus zal komen maar de voormalige European Championship winnaar heeft ook op zijn toernooi zijn klasse bewezen. In de kwartfinale tegen James Wade en in de tweede ronde tegen Raymond van Barneveld wist hij van een 4-0 achterstand terug te komen en de partij winnend af te sluiten. In voorgaande rondes was The Wizard te sterk voor Kevin Painter en Raymond van Barneveld.

'Dat Whitlock een vechter is, heeft hij bewezen en dat geeft hij zelf ook aan. Ik heb een groot hart, ik geef nooit op en ik blijf altijd knokken. Ik geloof erin en ben heel zelfverzekerd op dit moment. Mijn vertrouwen is erg hoog en ik ben een andere Simon Whitlock dan 4 jaar geleden. Dit jaar wil ik een major winnen en ik ben goed op koers. Ik ben klaar voor de partij tegen Michael'.

Vóór deze partij stonden de Australiër en de Nederlander 14 keer samen aan de oche. Van Gerwen neemt de leiding met 9-4, 1 keer kwam het tot een gelijkspel. Deze ontmoeting wordt de tweede op de World Matchplay. Op de editie van 2012 trof het duo elkaar bij de laatste 32 waar Mighty Mike met 10-6 de sterkste was. Zowel van Gerwen als Whitlock staan voor de tweede keer in de halve finale op het toernooi in Blackpool. Whitlock behoorde in 2010 ook tot de laatste vier, van Gerwen strandde het vorig jaar in de halve finale.

'Ik heb dit toernooi nog nooit gewonnen en daarom is dit mijn hoofddoel zegt Mike die in de voorgaande rondes won van oud wereldkampioen Steve Beaton, Ian White en Dave Chisnall. Ik focus mij op de partij tegen Simon Whitlock. In 2012 kwam ik tot de kwartfinale, in 2013 tot de halve finale, dit jaar moet ik dus een ronde verder komen'.

Ondanks vijfvoudig Pro Tour winnaar Gary Anderson in bloedvorm verkeert, zagen velen Adrian Lewis de halve finale bereiken. Maar de Schot dacht hier anders over. In een ijzersterke partij werd de tweevoudig wereldkampioen aan de kant gezet. Op dit toernooi moesten ook Jamie Caven en Stephen Bunting eraan geloven. Met deze bloedvorm mag The Flying Scotsman zeker niet als de 'underdog' gezien worden in zijn partij tegen Taylor, ondanks The Power weer "terug is van weggeweest"en maar liefst 25 keer van de Schot wist te winnen. Ondanks Anderson in 2014 al vijf Pro Tour titels op zijn naam heeft weten te schrijven, is hij nog niet tevreden. Zijn hoofddoel is het winnen van tweede PDC major.

'In december 2013 gaf ik al aan dat ik weer op mijn best zal zijn en ik ben aan het ploeteren zegt Anderson die tot nu toe zijn beste prestatie heeft neergezet op de World Matchplay. Ik hou me rustig, de 'grote jongens' mogen zich druk maken om hun spel. Ik kom via de achterdeur naar binnen'.

'Taylor die op jacht is naar zijn bizarre record van 15 Matchplay titels en zijn 7e op rij, kijkt uit naar de partij tegen Gary. Mijn spel tegen Newton was oké, maar dat zal niet genoeg zijn om Gary te verslaan. Hij is namelijk goed in vorm en heeft andere geweldige spelers verslagen. Beide halve finales zijn fantastisch en zullen krakers worden. Dartfans kunnen zich hierop voorbereiden'.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws