Deelnemersveld World Matchplay 2015 met 5 Nederlanders en 1 Belg PDC
PDC

Deelnemersveld World Matchplay 2015 met 5 Nederlanders en 1 Belg

Deelnemersveld World Matchplay 2015 met 5 Nederlanders en 1 Belg

Na de zondag gespeelde Players Championship 14 is het deelnemersveld voor de World Matchplay 2015 compleet. Zestien geplaatste spelers van de wereldranglijst hebben samen met zestien ongeplaatste spelers van de Pro Tour Order of Merit het deelnemersveld bepaald. Onder de 32 deelnemers bevinden zich vijf Nederlanders en één Belg.

Nummer één van de wereld Michael van Gerwen is tevens de eerste geplaatste voor het toernooi in Blackpool. Raymond van Barneveld behoort ook tot de top 16. De Hagenaar betreedt het toernooi als de vijftiende geplaatste speler.

Naast Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, zullen ook de 'oranjes' Jelle Klaasen, Vincent van der Voort en Benito van de Pas in de Winter Gardens in actie komen. Zij hebben zich via de Pro Tour Order of Merit weten te plaatsen. Van de Pas heeft zich na goede resultaten op de Pro Tour van een plek kunnen verzekeren op de Matchplay 2015, waar hij zijn debuut zal maken. Kim Huybrechts is de enige Belg die in de Winter Gardens aan de oche zal verschijnen. The Hurricane gaat aan kop op de Pro Tour Order of Merit.

Titelverdediger en vijftienvoudig World Matchplay winnaar Phil Taylor is de tweede geplaatste speler, gevolgd door regerend wereldkampioen Gary Anderson. Onder andere Premier League 2015 deelnemers Adrian Lewis, Peter Wright, James Wade, Dave Chisnall en Stephen Bunting ontbreken ook niet op dit toernooi. Naast Benito van de Pas zullen ook Regerend jeugd wereldkampioen Keegan Brown, Gerwyn Price, PC 10 winnaar Joe Murnan en de Australiër Kyle Anderson hun debuut maken.

De 22ste editie van de World Matchplay wordt van 18 tot en met 26 juli in de vertrouwde Winter Gardens te Blackpool gespeeld. De loting voor dit toernooi wordt op maandag 6 juli om 11:30 uur Nederlandse tijd voltrokken.

Hieronder is het volledige deelnemersveld te zien:

De top 16 PDC Order of Merit

1 Michael van Gerwen
2 Phil Taylor
3 Gary Anderson
4 Adrian Lewis
5 Peter Wright
6 James Wade
7 Dave Chisnall
8 Simon Whitlock
9 Ian White
10 Robert Thornton
11 Brendan Dolan
12 Mervyn King
13 Michael Smith
14 Terry Jenkins
15 Raymond van Barneveld
16 Justin Pipe

De top 16 Pro Tour Order of Merit

Kim Huybrechts
Jelle Klaasen
Vincent van der Voort
Benito van de Pas
Stephen Bunting
Mensur Suljovic
Gerwyn Price
Steve Beaton
Jamie Caven
John Henderson
Keegan Brown
Andrew Gilding
Jamie Lewis
Joe Murnan
Kyle Anderson
Andy Hamilton

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws