DutchEnglishFrenchGermanSpanish

Donderdag komt de Premier League tot een climax met Van Gerwen | Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer...

Donderdag komt de Premier League tot een climax met Van Gerwen

Dit dartfreakz artikel is geplaatst op: 🕔17.mei 2017 11:29:17
Donderdag komt de Premier League tot een climax met Van Gerwen

Donderdag is het zover de Premier league 2017 komt tot een climax. Brabander Michael van Gerwen is de torenhoge favoriet, de Vlijmenaar kan zijn derde Premier League titel pakken. MvG won in 2013 en 2016 ook al de premier league. Donderdag neemt Mighty Mike de pijlen ter hand tegen de Schot Gary Anderson. The Flying Scotsman won in 2011 en 2015 de League. De 46-jarige Schot is evenals Van Gerwen ook tweevoudig wereldkampioen (2015, 2016).

De oude meester die dit jaar met zijn laatste Premier League bezig is maakt ook nog kans op de titel. The Power  won zes keer de premier league. De Brit won in 2012 zijn laatste premier league titel. Taylor gaat het duel aan met Peter Wright, de kleurrijke Schot won nog nooit een premier league titel. De 47-jarige Snakebite maakt dit jaar zijn debuut tijdens final day. Wright die de zalen tot extase bracht met zijn “Don’t stop the party” opkomst eindigde dit jaar net achter de Brabander van Gerwen op plek twee.

Donderdag valt de beslissing wie de geschiedenisboeken in zal gaan als winnaar van de Premier League 2017. RTL7 zal donderdag de final day live brengen op tv. Ook kun je via de website van bet365 de stream bekijken, via bet365 kun je een account aanmaken en tot €100 bonus krijgen. Je kan een gokje wagen wie de Premier League zal winnen maar ook wie de meeste 180-scores zal gooien, een 170-finish zal noteren of bijvoorbeeld wat de stand is na zes legs. Kortom vele mogelijkheden om je eigen net als Mighty Mike in de quote te krijgen..

Halve finales O2 arena Londen:
Michael van Gerwen v Gary Anderson
Peter Wright v Phil Taylor

In de geschiedenis van de Premier League stond de meester Phil Taylor in acht finales, zes won the Power en twee finales verloor de Engelsman van Michael van Gerwen. Naast MvG had Taylor in 2006 nog een Nederlander als tegenstander in de finale toen verloor Roland Scholten met 16-6 van The Power. In 2005 werd de eerste editie van de Premier league gehouden. Phil Taylor schreef ook in 2005 geschiedenis door de eerste editie te winnen, zijn tegenstander destijds was Jaws Colin Lloyd.

Het toernooi kende twee Schotse, drie Nederlandse en zeven Engelse kampioenen, naast de zes Taylor titels wist James the machine Wade ook één titel te winnen. Wade won in 2009, het jaar ervoor en erna stond the machine ook in de finale maar verloor.

Van 2009 tot en met 2011 werd de finale night gehouden in de Wembley Arena, sinds 2012 is de O2 arena in Londen the place to be. In 2005 was er £150.000 te verdelen dit jaar was er £825.000 beschikbaar als prijzenpot voor de premier league waar tien spelers aan begonnen op 2 februari. Op 16 maart was het Premier League circus voor de tweede keer in Nederland. Ahoy in Rotterdam was evenals vorig jaar binnen 10 minuten volledig uitverkocht.

Terwijl de 2017 editie nog beslist moet worden kijken we nu al uit naar 2018 voor de veertiende editie van de Premier League die bijna zeker ook voor de derde keer Nederland zal aandoen. 

Deel dit artikel met je vrienden

Gerelateerde onderwerpen

20 Apr -Austrian Darts Open dag 1 middag: Ron Meulenkamp wint

20 Apr -Gary Anderson slaagt in perfectie na mislukte 9-darter Ahoy

20 Apr -Van Barneveld na Ahoy dag 2: 'Hopelijk doen ze dit nóóit meer'

20 Apr -VIDEO: Ahoy ontploft na winst Van Barneveld op Van Gerwen

19 Apr -Premier League Ahoy dag 2: Barney houdt hoop op play-offs levend