Drie Nederlanders geplaatst voor 3e en 4e European Tour PDC
PDC

Drie Nederlanders geplaatst voor 3e en 4e European Tour

Drie Nederlanders geplaatst voor 3e en 4e European Tour

De geplaatste top 16 voor de derde en vierde European Tour van het jaar is bekend. De derde European Tour van het jaar, het German Darts Open, zal van 13 tot en met 15 april in , Duitsland gehouden worden. Een week daarna mogen de spelers wederom aan de bak op de vierde European Tour van 2018, het Austrian Darts Open. Deze wordt van 20 tot en met 22 april in Graz, Oostenrijk gespeeld.

Op beide toernooien behoren Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Benito van de Pas tot de top 16. Van Gerwen gaat aan kop op de lijst van de 16 geplaatste spelers. Jelle Klaasen en Benito van de Pas betreden deze toernooien als respectievelijk de dertiende en vijftiende geplaatste speler. Regerend wereldkampioen Rob Cross is ook geplaatst, evenals UK Open 2017 winnaar Peter Wright, voormalig jeugd wereldkampioen Michael Smith, huidige World Grand Prix kampioen Daryl Gurney en overige Premier League deelnemers Mensur Suljovic, Simon Whitlock en Gerwyn Price. Ook oud wereldkampioen Steve Beaton en Joe Cullen mogen zich tot de geplaatste spelers rekenen.

Het deelnemersveld dat uit 48 spelers bestaat, wordt aangevuld met 18 UK qualifiers, vier Host Nation qualifiers, acht qualifiers uit West/Zuid Europa, één speler uit Oost Europa en één speler uit de Scandinavische en Baltische Staten. De top 16 geplaatste spelers mogen op de tweede dag van het hoofdtoernooi aanvangen. De 32 qualifiers starten op dag één, waarna de winnaars een geplaatste speler treffen in ronde twee.

Top 16 geplaatste spelers German Darts Open en Austrian Darts Open
1 Michael van Gerwen
2 Peter Wright
3 Rob Cross
4 Michael Smith
5 Daryl Gurney
6 Mensur Suljovic
7 Joe Cullen
8 Dave Chisnall
9 Ian White
10 Simon Whitlock
11 Gerwyn Price
12 Mervyn King
13 Jelle Klaasen
14 Darren Webster
15 Benito van de Pas
16 Steve Beaton

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws