Dubai Darts Masters: Van Gerwen wint sensationeel, Barney gaat onderuit PDC
PDC

Dubai Darts Masters: Van Gerwen wint sensationeel, Barney gaat onderuit

Dubai Darts Masters: Van Gerwen wint sensationeel, Barney gaat onderuit

De Dubai Darts Masters zijn vandaag begonnen en de aanwezige supporters werden direct getrakteerd op een prachtige partij. De laatste wedstrijd van de avond ging tussen Michael van Gerwen en Peter Wright. De heren wisten er een waar spektakel van te maken met een gemiddelde van 107,00, twee 10-darters en één 11-darter welke volgde op een 10-darter. Met 10-7 zou de Nederlander deze partij winnen.

De andere Nederlander, Raymond van Barneveld wist in een duel met Anderson dat alle kanten op ging uiteindelijk niet de winst te pakken. Ook dit werd een ware wedstrijd waarbij Anderson de voorsprong pakte maar voor de pauze nam de Nederlander de voorsprong over. Na de pauze gingen er echter 5 legs naar Anderson maar daarna kwam Barney weer terug tot 8-9. Daarna was het dan echter toch over voor Van Barneveld.

Dave Chisnall en Phil Taylor wisten beiden zeer overtuigend te winnen (10-1 en 10-2) doordat hun tegenstanders duidelijk grote moeite hadden met de buitenlucht van Dubai.

2016 Dubai Duty Free Darts Masters
Donderdag 26 mei (18:00 uur Nederlandse tijd)
Kwartfinales

Adrian Lewis (79,46) v Dave Chisnall (90,18) 1-10
Chizzy heeft in deze partij erg weinig moeite met The Jackpot. Dit was echter meer te wijten aan het slechte spel van Lewis dan aan het goede spel van Chisnall. Met een gemiddelde van ruim 90,00 en finishes van o.a. 105 en 130 presteerde Chisnall netjes. Maar Lewis presteerde ruim ondermaats met een gemiddelde van de 80,00 nog niet haalde. Tel daarbij op een finishpercentage van 16% voor Lewis tegen 55% voor Chisnall en je komt uit op een walk-over van 10-1.

Phil Taylor (93,11) v James Wade (87,07) 10-2
The Power gaat met een 4-1 voorsprong de eerste pauze in en dat was allemaal te wijten aan de dubbels van Wade. Beide heren kregen 9 kansen op de dubbels en Taylor wist er 4 te raken tegen 1 voor Wade. Het gemiddelde lag voor beiden rond de 90,00 op dat moment. Na de onderbreking wist Taylor o.a. nog een 110-finish en 170-finish te gooien. Wade kon niet veel meer betekenen in deze partij maar wist nog wel 1 leg te pakken. Hier bleef het bij en dus won Taylor met 10-2.

Gary Anderson (98,36) v Raymond van Barneveld (94,25) 10-8
De Nederlander opent direct met een 180-er maar desondanks ziet hij de leg naar Anderson gaan, evenals de tweede leg. De 3 legs die daarop zouden volgen gingen echter naar Barney die daardoor alsnog met een 3-2 voorsprong de eerste pauze in gaat.

Na de pauze keert de partij volledig. Anderson weet 5 legs op rij te winnen en zet de stand daarmee op 7-3. Hierdoor is de Schot nog maar 3 legs verwijderd van de halve finale. Hierna was het echter weer de Nederlander die sterk terug kwam en er nog een ware partij van wist te maken. De heren lopen naar 9-7 in het voordeel van de Schot. Anderson krijgt meerdere matchdarts op dubbel 13 maar mist deze. Het wordt 9-8 maar dat slaat Anderson toch toe en via dubbel 16 plaatst hij zich voor de halve finale.

Michael van Gerwen (107,65) v Peter Wright (106,55) 10-7
Wright die, met een voor zijn doen opmerkelijk kapsel, het podium betrad wist 3 van de eerste 5 legs te winnen ondanks o.a. een 121-finish van Van Gerwen. Met 3-2 voor The Snakebite gingen de heren even van het podium. Na de pauze weet Van Gerwen zich terug te vechten naar een gelijke stand. Met 3-2 wint de Nederlander de tweede sessie en dus wordt het 5-5 alvorens ze weer het podium even verlaten. De heren gooien beiden ruim 103,00 gemiddeld na 10 gespeelde legs.

De partij zou vervolgens ontpoppen tot een ware kraker. De heren blijven stuivertje wisselen waarbij The Snakebite keer op keer de voorsprong van één leg pakt. Maar dan weet Van Gerwen een extra versnelling te vinden en met een 10-darter en 11-darter op rij weet hij het initiatief over te nemen en de partij naar zijn hand te zetten. Hij wint de partij met 10-7 terwijl beiden 107,00 gemiddeld noteren.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws