EC dag 2 avond: Bunting gooit Taylor naar huis, Barney en MvG winnen PDC
PDC

EC dag 2 avond: Bunting gooit Taylor naar huis, Barney en MvG winnen

EC dag 2 avond: Bunting gooit Taylor naar huis, Barney en MvG winnen

Vanmiddag wist Jelle Klaasen de kwartfinale al te halen door Jamie Caven te verslaan en vanavond kwam hier Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen bijgekomen. Raymond won met 10-7 van zijn landgenoot Van der Voort en Van Gerwen won een zeer spannende pot tegen Brendan Dolan.

Daarnaast was er nog een sensatie aangezien Stephen Bunting niemand minder dan Phil Taylor naar huis wist te gooien. Ook was hij bijna verantwoordelijk voor de eerste 9-darter die The Power om zijn oren heeft gehad maar The Bullet miste nipt dubbel 12.

Speelprogramma avondsessie, 20:00 uur - 24:00 uur
[textmarker color="FF7200"]Raymond van Barneveld[/textmarker] v [textmarker color="FF7200"]Vincent van der Voort[/textmarker] 10-7
Barney speelt voor de tweede keer met een bril op en ondanks dat het finishen nog niet optimaal gaat is er op het spel verder weinig aan te merken. Hij weet voor de onderbreking uit te lopen naar een 4-1 voorsprong en dus staat er voor Van der Voort al vroeg in de partij een grote opgave op het programma. De boodschap was aangekomen bij de man uit Purmerend. Hij weet de triples weer te vinden en bij een stand van 5-4 krijgt Van der Voort 3 darts om de partij weer volledig in balans te brengen. Hij mist echter en Barney profiteert en gaat met een 6-4 voorsprong rusten.

Van der Voort ligt de hele partij qua gemiddelde voor op Van Barneveld met ruim100 gemiddeld. Hij zou uiteindelijk eindigen op 98,94 gemiddeld tegen 94,33 gemiddeld voor zijn opponent. Na de tweede pauze weet Van der Voort nog 3 legs te pakken maar 4 legs voor Van Barneveld resulteerde in een 10-7 overwinning voor Barney. In de kwartfinale staat na Jelle Klaasen nu ook Raymond van Barneveld.

Phil Taylor v Stephen Bunting 9-10
The Bullet gaat toepasselijk als een kogel van start en sprint naar een 3-0 voorsprong. Maar Taylor zou Taylor niet zijn als hij Bunting geen halt zou toeroepen. De vierde en vijfde leg zijn een prooi voor The Power en met een 3-2 tussenstand, wel nog altijd in het voordeel van Stephen Bunting, gaat het tweetal rusten. Hierna waren de scores omgekeerd wat resulteert in een volledig balans van 5 tegen 5 op het scorebord.

De partij ontpopte in een ware kraker. In de veertiende leg was Stephen Bunting bijna verantwoordelijk voor de eerste 9-darter die Phil Taylor op het podium om zijn oren zou krijgen. Maar helaas voor The Bullet werd na 8 perfecte pijlen de dubbel 12 gemist. De partij liep naar 8-8 en in de zeventiende leg kwam Bunting weer op voorsprong waarmee hij 1 leg van de kwartfinale was verwijderd.

Hij krijgt de kans vanaf 122 en na het gooien van twee keer triple 18 werd de dubbel 7 gemist. Taylor strafte deze gemiste matchdart af met een 84-finish in twee darts waarbij alles op een laatste beslissende leg aankwam. Bunting gooide een hele belangrijke 180 en liep weg bij de grootmeester en via dubbel 20 gooit Bunting The Power naar huis. Na 19 legs had Bunting 10 keer 180 gegooid en een gemiddelde van 102,21 en Taylor had 7 keer 180 en een gemiddelde van 102,13.

[textmarker color="FF7200"]Michael van Gerwen[/textmarker] v Brendan Dolan 10-8
De heren gooien direct fenomenaal met gemiddeldes van ruim boven de 100. Bij een stand van 2-2 legt Brendan Dolan aan voor een 126-finish maar na twee keer triple 19 mist hij de dubbel 6. Van Gerwen mag aanleggen vanaf 116 en na een single en een triple 20 weet hij wel de dubbel 18 te vinden en dus gaat de Nederlander met een voorsprong de pauze in. Na de onderbreking neemt Dolan het initatief en hij gunt de nummer 1 van de wereld slechts 1 leg. De overige 4 legs zijn een prooi voor de Noord-Ier die de tussenstand daarmee naar 6-4 in zijn voordeel brengt.

De heren trakteren het publiek in Duitsland op een prachtige pot en brengen de stand naar 8-8. De 17e leg mocht Dolan aanleggen en beiden beseften dat dit een hele belangrijke leg zou worden. De Noord-Ier mist 161 op de bulls-eye en Van Gerwen laat de kans vanaf 82 liggen. Dolan gooit zich bij de herkansing vanaf 25 echter 'dood' door na de single 9 de dubbel 11 te raken. Tot ieders verbazing laat Van Gerwen 3 darts liggen maar ook Dolan kan in nog een poging de 25 niet van het scorebord vegen. Mighty Mike blijft het koelst, gooit de dubbel 10 en beslist hiermee de partij bleek een leg later. In de achttiende leg nam Van Gerwen een sprint en was Dolan er niet meer bij. Met 10-8 wint de Nederlander een sensationele pot met 10-8 van Dolan met een gemiddelde van 103,32 en 11 keer 180.

[textmarker color="FF7200"]Ronny Huybrechts[/textmarker] v Mervyn King 7-10 tussenstand
Ronny Huybrechts begint zeer zwak aan de partij en de eerste legs blijft de Belg hangen op 75 gemiddeld. Mervyn King noteerde de eerste legs daarentegen ruim 110 gemiddeld en dat resulteert vanzelfsprekend in een 4-0 voorsprong voor The King. Voor de pauze weet The Rebel nog wel een leg te pakken en dus is de stand in de pauze 4-1 voor King. Na de onderbreking gaat het gemiddelde van Huybrechts omhoog wat resulteert in 2 keer legwinst waarvan één met o.a. een 108-finish. Ook miste de Belg nog een 164-finish op de bulls-eye maar in de herkansing herstelde hij zich en zo komt hij op 3 legs tegen 7 legs voor The King tijdens de tweede pauze.

Huybrechts leek gezien in deze partij maar toch wist The Rebel vriend en vijand te verrassen door een comeback te maken. Hij komt terug tot 7-8 en The King moest nog even gas bijgeven om Huybrechts definitief van zich af te schudden. Dit lukte en met 10-7 won Mervyn van Ronny. King noteerde een gemiddelde van 98,55 en Huybrechts bleef onder de 90 hangen met 89,6.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws