EDO dag 2 middag: Vd Bergh wint nipt; Jerry/Benito/Kim naar huis PDC
PDC

EDO dag 2 middag: Vd Bergh wint nipt; Jerry/Benito/Kim naar huis

EDO dag 2 middag: Vd Bergh wint nipt; Jerry/Benito/Kim naar huis

Vanmiddag werd in het Duitse Leverkusen een begin gemaakt aan de tweede ronde van de European Darts Open. Vanmiddag kwamen 16 spelers in actie, waaronder de Belgen Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh en de Nederlanders Jerry Hendriks en Benito van de Pas.

Jerry Hendriks opende de middag tegen Daryl Gurney. Hoewel Hendriks het de Noord-Ier moeilijk wist te maken en een beslissende leg wist te forceren, won Gurney uiteindelijk met 6-5. Benito van de Pas speelde in de vijfde wedstrijd tegen James Richardson. De twee heren gingen eigenlijk de hele wedstrijd gelijk op maar in de beslissende leg liet Benito zich verrassen door de Engelsman en verloor ook met 6-5.

Kim Huybrechts nam het vervolgens op tegen John Henderson. Hier ging het begin van de wedstrijd tot 2-2 gelijk op, maar Henderson wist vervolgens twee legs op rij te pakken die Huybrechts niet meer kon terug pakken. De Schot won met 6-4. In de voorlaatste wedstrijd speelde Dimitri van den Bergh tegen Simon Whitlock. Ook deze wedstrijd ging tot een beslissende leg maar dit keer was er goed nieuws voor de Belg: via een 72 finish won hij met 6-5.

Alle partijen zijn best of 11 legs. De partijen zijn live te volgen via LivePDC, tegen betaling. In dit artikel zullen we van alle partijen de uitslagen en een korte samenvatting verzorgen.

European Darts Open
1 juli 2017 - vanaf 13:00u
Tweede ronde - best of 11 legs

Daryl Gurney v Jerry Hendriks
Gerwyn Price v Mark Walsh
Alan Norris v Aden Kirk
Joe Cullen v Krzysztof Ratajski
Benito van de Pas v James Richardson
Kim Huybrechts v John Henderson
Simon Whitlock v Dimitri Van den Bergh
Stephen Bunting v Steffen Siepmann

Daryl Gurney (98.56) 6-5 Jerry Hendriks (85.80)
Via dubbel 18 straft Hendriks enkele gemiste dubbels van Gurney af. Via dubbel 10 breekt Gurney terug en via een 86 finish komt de Noord-Ier op voorsprong. Tot 3-3 blijven de heren gelijk op gaan maar dan gooit Gurney achtereenvolgens een 42 en 120 finish om op matchpoint te komen. Via tops breekt Hendriks terug en via een 90 finish sluit de Nederlander aan tot 5-5. In de laatste leg begint Gurney met 180 en Hendriks met 19, en dit verschil weet Hendriks niet meer te overbruggen. Via dubbel 18 verzilvert Gurney de 6-5 overwinning.

Gerwyn Price (88.65) 6-5 Mark Walsh (85.20)
Nadat Price de nodige dubbels mist pakt Walsh de openingsleg en via 78 verdubbelt hij zijn voorsprong naar 2-0. De twee daaropvolgende legs gaan naar de UK Open finalist, die terug tot 2-2 komt en via tops een leg later naar 3-2 voorsprong. Walsh weet zijn leg te houden voor 3-3. Price komt via dubbel 4 op 4-3 en lijkt op weg naar 5-3, maar via een 140 finish sluit Walsh weer aan. Beide heren gooien 180 in de negende leg maar via tops gaat deze naar de Welshman. In de tiende leg missen beide heren dubbels maar via dubbel 5 pakt Price de wedstrijd en gaat naar de derde ronde.

Alan Norris (93.02) 6-2 Aden Kirk (85.36)
Via een 112 finish pakt Norris de eerste leg, wat meteen een break is. Deze break verzilvert hij via tops en via een 97 finish plaatst de Engelsman een tweede break, welke een leg later via dubbel 10 verzilverd word. Aden Kirk, die tot nu toe weinig kon doen aan de bliksemstart van Norris, pakt via dubbel 9 zijn eerste leg. De heren delen de twee daaropvolgende legs en in de achtste leg kan Norris via tops de 6-2 overwinning binnenhalen.

Joe Cullen (99.56) 6-2 Krzysztof Ratajski (96.99)
De eerste leg gaat via dubbel 8 naar Ratajski en via een 71 finish komt de Pool op 2-0. Via dubbel 14 komt Cullen ook op het scorebord en via achtereenvolgens dubbel 8 en dubbel 4 pakt 'Rockstar' de voorsprong af van Ratajski: 3-2. Vanaf hier is Cullen niet meer te stoppen: hij pakt de daaropvolgende drie legs op rij met onder andere finishes van 127 en 78 en wint zo de wedstrijd, na 2-0 achterstand, met 6-2.

Benito van de Pas (91.72) 5-6 James Richardson (96.95)
De eerste vier legs gaan met de darts mee, maar in de vijfde leg weet Benito enkele missers van Richardson af te straffen via dubbel 16. Als de Tilburger zelf de volgende leg twee dubbels mist wordt hij echter ook gelijk weer teruggebroken. Via een 160 finish herpakt Richardson de voorsprong maar Benito weet een gemiste dubbel weer af te straffen en sluit aan: 4-4. Via dubbel 4 komt Richardson op matchpoint en hoewel Benito nog terug komt naar 5-5 kan de Nederlander de wedstrijd niet meer omkeren want via dubbel 8 wint Richardson.

Kim Huybrechts (92.64) 4-6 John Henderson (95.38)
De eerste vier legs gaan met de darts mee. Via een 72 finish plaatst Henderson vervolgens de eerste break welke wordt verzilverd met een finish van 90: 4-2. Huybrechts weet twee missers van de Schot af te straffen door dubbel 6 te gooien maar via een 69 finish behoudt Henderson de break voorsprong. Hoewel Huybrechts zijn eigen leg nog houdt weet hij niet het tij te keren en via een 120 finish maakt Henderson de wedstrijd in stijl af.

Simon Whitlock (95.15) 5-6 Dimitri van den Bergh (95.98)
De eerste drie legs gaan met de darts mee, maar in de vierde weet Van den Bergh een misser van Whitlock af te straffen door tops te gooien. Dankzij een matige leg van de Belg weet Whitlock echter ook gelijk weer terug te breken via tops en via dubbel 16 komt de Australiër terug tot 3-3. Tot 5-5 gaan beide heren gelijk op, waarbij Whitlock onder andere nog een 83 finish noteert, maar in de beslissende leg kan 'The Wizard' de dubbels nauwelijks vinden en Van den Bergh kan via een 72 finish de wedstrijd in het slot gooien.

Stephen Bunting (86.64) 6-4 Steffen Siepmann
Via dubbel 10 breekt Bunting gelijk in de eerste leg maar Siepmann breekt terug via dubbel 5 en met een 81 finish verzilvert hij deze break. Bunting sluit aan via een 62 finish maar Siepmann herpakt de voorsprong als hij 96 uitgooit: 3-2. 'The Bullet' schakelt echter in een hogere versnelling en wint twee legs op rij om de voorsprong terug te pakken en met een 161 finish komt hij op matchpoint. Siepmann gooit de handdoek nog niet in de ring en gooit 114 uit, maar als hij in de tiende leg twee dubbels mist is het sprookje voorbij en via dubbel 10 wint Bunting met 6-4.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws