EDT avond: K. Huybrechts, Klaasen, van Gerwen en Dekker winnen PDC
PDC

EDT avond: K. Huybrechts, Klaasen, van Gerwen en Dekker winnen

EDT avond: K. Huybrechts, Klaasen, van Gerwen en Dekker winnen

De European Darts Throphy ging op vrijdagavond verder met onder andere de Belg Kim Huybrechts die met 6-3 van Nathal Aspinall won en Nederlanders Jelle Klaasen, Van Gerwen en Dekker in de tweede ronde.

Klaasen en Dekker waren oppermachtig met een 6-1 overwinning door Klaasen en een 6-0 overwinning van Jan Dekker.

Michael van Gerwen won met 6-3 van Zoran Lerchbacher, de Brabander heeft nog niet de vorm waarin hij verkeerde voor de break en de geboorte van hun dochter. Zaterdagmiddag zal MvG getest worden in een duel met Stephen Bunting.

De wedstrijden waren live te volgen via de pdc.tv website, hieronder de verslagen.

Kim Huybrechts (95.16) 6-3 Nathan Aspinall (93.75)
De wedstrijd ging gelijk op, Huybrechts brak Aspinall meteen in de eerste leg, Aspinall deed hetzelfde in de tweede. Hierna hield Aspinall zijn leg door een 100-finish in twee darts uit te gooien. Mede door een aantal missers van Aspinall liep Huybrechts uit naar een 4-2 voorsprong. Door een mooie 130-finish van Aspinall kwam hij terug in de wedstrijd. Hierna pakte Huybrechts zijn eigen leg en brak vervolgens Aspinall met een 104-finish.

Jelle Klaasen (94.11) 6-1 Chris Dobey (79.26)
Mede door een 180 score begon Klaasen goed aan de wedstrijd hierna brak hij Dobey en stond met 2-0 voor. Hierna mistte Klaasen de bulls-eye voor een 3-0 voorsprong, Dobey strafte deze misser af met de D8 en brak zo Klaasen terug. Dobey mistte 4 darts voor de 2-2. Klaasen zorgde ervoor dat Dobey niet meer hoefde terug te komen. Hij gooide een mooie 87-finish in twee pijlen uit. Zijn eigen leg kwam niet in de probleem, Klaasen sleep deze binnen met de D18. Dobey verzuimde weer dichterbij Klaasen te komen en mistte weer een aantal darts op de dubbel. Via een 80-finish brak Klaasen en stond met 5-1 voor. Met een mooie 112-finish won een hele scherpe Klaasen makkelijk de wedstrijd.

Rob Cross (99.74) 6-5 Jamie Caven (89.20)
De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg kwam de eerste break. Caven brak met een 77-finish, Caven kreeg één pijl op de dubbel en deze was raak. De break wist Caven niet te verzilveren want Cross kwam met een 97-finish terug tot 2-2. Cross wist wel de break te verzilveren door 68 in twee pijlen uit te gooien. Caven kwam weer naast Cross door 70 uit te gooien. Cross begon deze leg nog met een 180. De hierop volgende leg werd ook een prooi voor 'Jabba' en brak Cross hiermee. De leg hierna begon Cross met een 140 en 177 score en liet Caven de break niet te verzilveren. Hierna opende Cross de leg weer sterk met een 180 en sleepte de leg binnen. Cross was nu nog maar 1 leg verwijderd van de overwinning. Het lukte Cross niet om Caven te breken en kwam er een beslissende leg aan, Cross mocht beginnen. Deze opende Cross wederom sterk, hij startte met een 180 en won uiteindelijk via een 12 darter de wedstrijd met 6-5.

Peter Wright (90.19) 6-4 Martin Schindler (88.29)
De Duitser brak bijna de nummer twee van de wereld in de eerste leg. Hij mistte D14 op één millimeter voor een 124-finish. Wright gooide 60 uit en hield zijn eigen leg. Zijn eigen leg pakte Schindler wel via de D8. De volgende twee legs gingen ook met de darts mee. Wright mistte een 3-tal pijlen voor een 3-1 voorsprong maar mistte deze en kwam Schindler op 2-2. De eigen leg van Wright kwam niet in gevaar en wist hierna wel Schindler te breken. Schindler gaf niet en zag Wright in zijn eigen leg een paar pijlen missen. De jonge Duitser strafte dit af met een mooie 117-finish en kwam zo terug tot 4-3 en mocht de volgende leg beginnen. In 13 darts pakte Schindler zijn eigen leg en stond weer naast de nummer 2 van de wereld. In de 9de leg kon Schindler scorend niet mee met Wright. De Schot maakte geen fout en kwam op een 5-4 voorsprong. Schindler opende met geen triples terwijl Wright sterk begon met een 140 score en brak Schindler door D12 te gooien en won de partij met 6-4.

Simon Whitlock (94.31) 6-4 Krzysztof Ratajski (95.41)
Whitlock pakte de eerste leg van de wedstrijd met een 80-finish, deze finish was nodig want Ratajski mistte een 164-finish op de bulls-eye. De tweede leg ging ook naar Whitlock met een 14-darter en de eerste break van de wedstrijd was een feit. Ratajski kwam ook op het scorebord. Hij gooide een 180 score om hem weg te zetten op 47, deze finish gooide de Pool en brak Whitlock. De break werd verzilverd en na 4 legs was de score eerlijk verdeeld. Whitlock pakte zijn eigen leg in 18 darts en pakte de voorsprong in de wedstrijd. Met een mooie 120-finish pakte Ratajski de 6de leg, Whitlock was nog niet in de buurt van een finish. Via een 13-darter brak Ratajski Whitlock en stond voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong. Via 2 180's op een rij brak Whitlock de Pool meteen terug met een 83-finish en een 11-darter. Door een 80-finish via 2x D20 was Whitlock nog maar één leg verwijderd van de overwinning. De Pool kon een beslissing leg eruit slepen maar mistte 3 pijlen voor een dubbel. De 4de matchdart van Whitlock ging raak en won de wedstrijd met 6-4.

Michael van Gerwen (91.47) 6-3 Zoran Lerchbacher (85.33)
Van Gerwen won op het nippertje zijn eigen en tevens de eerste leg. Lerchbacher zette hem weg op D20 en van Gerwen gooide een mooie 114-finish voor de voorsprong in de wedstrijd. Via een knappe 84-finish op de bulls-eye kwam Lerchbacher naast van Gerwen. van Gerwen pakte feiloos de derde leg, Lerchbacher was nog niet in de buurt en met een 14-darter trok van Gerwen de voorsprong weer naar hem toe. Lerchbacher had weer de kans om de stand gelijk te trekken maar liet dit liggen. van Gerwen strafte de fouten af en brak Lerchbacher en zo was de eerste break van de wedstrijd een feit. Zijn eigen leg houden was niet lastig voor de Brabander en stond met 4-1 voor. Weer was er de break voor van Gerwen. Hij ging gooien voor de wedstrijd maar Lerchbacher wist de 7de leg te pakken via de D9. Op 107 mistte van Gerwen zijn eerste matchdart, één pijl op D20 was niet voldoende waardoor de Oosterijker terug kwam tot 5-3. De volgende leg had Lerchbacher niks te vertellen en van Gerwen sleepte de wedstrijd binnen.

Mervyn King (91.28) 1-6 Jan Dekker (98.34)
De eerste 3 legs gingen met de darts mee, Dekker begon de wedstrijd. In de 4de leg was er de eerste break. Dekker bracht de stand via D16 op 3-1. De break werd verzilverd, mede door een paar 140 scores hield Dekker zijn eigen leg. King mistte in zijn eigen leg 3 pijlen op D6, Dekker stond klaar voor D14 en deze gooide hij met zijn 3de pijl en brak King nogmaals, stand nu 5-1 en Dekker mocht gaan gooien voor de wedstrijd. Zijn eigen leg hield Dekker met een 76-finish en won zo 5 legs achter elkaar en plaatst zich voor de laatste 16.

Daryl Gurney (95.27) 3-6 Andy Boulton (103.25)
Boulton speelde een sterke wedstrijden tegen SuperChin en kwam meteen 0-3 voor waarna Gurney een sterke leg nodig had om 1-3 te maken. Boulton maakt 1-4 waarna er een 11-darter nodig is om 2-4 te maken. Andy Boulton komt op matchpoint 2-5 waarna er weer een sterke 13-darter nodig is om Gurney zijn laatste leg te laten pakken 3-5. In leg negen raakt Gurney geen triples meer en gooit Boulton 66 uit voor de winst.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws