Michael van Gerwen wint European Darts Trophy, Cross runner-up PDC
PDC

Michael van Gerwen wint European Darts Trophy, Cross runner-up

Michael van Gerwen heeft zijn 20e European Tour event gewonnen door de European Darts Trophy 2017 op zijn naam te schrijven in het Duitse Gottingen. In de finale won hij van Rob Cross in een partij die volgens de Nederlander niet geweldig was. Het gemiddelde bleef dan wel steken op 'slechts' 96,70 maar met finishes van 100 via tweemaal dubbel 20 en een 150- en 160-finish wist Van Gerwen toch subliem te finishen.

In de halve finale rekende Van Gerwen nog met 6-1 te winnen van Simon Whitlock, maar Rob Cross wist met dezelfde cijfers Kim Huybrechts opzij te zetten. De Belg wist eerder dit toernooi nog indruk te maken door Peter Wright met 6-3 opzij te zetten terwijl de Schot ruim 110,00 gemiddeld gooide.

Vandaag stond er echter weer geen maat op Michael van Gerwen die voor 3.524 toeschouwers de titel op zijn naam schreef.

Kwartfinales
Michael Smith (79,02) 3-6 Rob Cross (93,15)
Smith kon het niet waarmaken tegen Rob Cross en eindige met een gemiddelde van nog geen 80,00. Hij verloor de partij dan ook met 6-3.

Dave Chisnall (97,81) 4-6 Kim Huybrechts (99,82)
Kim Huybrechts wist eerder dit toernooi al Peter Wright te verslaan die op zijn beurt ruim 110,00 gemiddeld gooide. Dit keer had Huybrechts aan 99,82 genoeg om Dave Chisnall met 6-4 te verslaan.

Simon Whitlock (93,59) 6-4 Andy Boulton (87,95)
The Wizard is terug in goede vorm. Eerder wist hij al de finale van de World Matchplay te halen waarin Daryl Gurney hem in een veelbesproken finale de baas was. Nu heeft de Australiër zich geplaatste voor de halve finale van de European Darts Trophy in Duitsland met een 6-4 winst op Andy Boulton.

Joe Cullen (88,39) 0-6 Michael van Gerwen (103,66)
Michael van Gerwen gooide in deze wedstrijd een grote straat. Hij wist namelijk in deze wedstrijd een 12-darter, 13-darter, 14-darter, 15-darter, 16-darter en een 17-darter te gooien. Dat betekent kort gezegd een 6-0 overwinning met een 103,66 gemiddeld.

Halve finale
Rob Cross (98,80) 6-1 Kim Huybrechts (83,43)
Michael van Gerwen maakte in de kwartfinale indruk met een 6-0 winst op Joe Cullen, maar Rob Cross wist eveneens indruk te maken in de halve finale. Met 6-1 blies hij namelijk Kim Huybrechts opzij. De Belg bleef steken op 83,43 gemiddeld en won alleen de derde leg van de partij.

Simon Whitlock (98,15) 1-6 Michael van Gerwen (110,39)
De Nederlander kwam op een 2-0 voorsprong door o.a. een 111-finish in de tweede leg en een 124-finish in de vijfde leg. Hij gooide op rij een 11-darter en tweemaal een 12-darter en leek even zelfs nog op weg naar een 9-darter maar de overgebleven 144-finish werd gemist bij de eerste pijl. Desondanks won hij met ruim 110 gemiddeld met 6-1 van Simon Whitlock.

Finale

Rob Cross (93,23) 4-6 Michael van Gerwen (96,70)
De openingsleg was voor Rob Cross maar met een waanzinnige 160-finish maakte de Nederlander de stand weer gelijk. Wederom pakte Cross de voorsprong waarna Van Gerwen de stand weer gelijk trok en met een 100-finish via tweemaal dubbel 20 de voorsprong overnam. Cross miste een 150-finish om de stand weer gelijk te trekken maar in de herkansing was het alsnog raak.

Van Gerwen pakte de voorsprong met 4-3 en terwijl zijn tegenstander op een mooie finish stond gooide Mighty Mike 150 uit. Dat was uiteindelijk de finish die de partij in zijn voordeel deed besluiten. Rob Cross pakte nog wel een leg maar de partij wist hij niet meer in balans te krijgen en met 6-4 won Van Gerwen de titel.