European Championship Benito van de Pas ging nipt ten onder PDC
PDC

European Championship Benito van de Pas ging nipt ten onder

European Championship Benito van de Pas ging nipt ten onder

De laatste wedstrijden van de Unibet European Championship werden gespeeld op zaterdagavond. De Ethias Arena in het Belgische Hasselt is de speellocatie voor het European Championship.

In Hasselt is er £400,000 te verdelen, Benito van de Pas uit Tilburg was nog in de race voor een startbewijs voor de kwartfinales waar Michael van Gerwen al geplaatst is. Mighty Mike is de enige Nederlander die morgen in actie zal komen Big Ben kwam 6-2 achter maar wist er nog een beslissende leg uit te slepen die de Nederlander helaas verloor.

Rob Cross had geen enkele moeite met de geblesseerde Chisnall die vandaag in Belgie geen weerstand kon bieden. SuperChin versloeg The Bullet met 6-10 en in de afsluitende wedstrijd kwam Wright 4-0 achter maar vocht zich terug en de wedstrijd en won met 10-8 van Jonny Clayton.

De wedstrijden zijn vanavond live te volgen op RTL7.

Tweede ronde
De wedstrijden
Michael Smith (93.06) v Benito van de Pas (89.57) 10-9
Voor de eerste pauze weten de mannen drie breaks te gooien, in het voordeel van de Engelsman staat het 3-2 tijdens de pauze. Na de pauze weet Smith zijn voorsprong uit te bouwen naar 6-2 waarna de Tilburger de 10de leg die hij begon weet te houden. De Nederlander maakt met een break net voor de pauze 6-4.

Na de tweede pauze mist Van de Pas kansen om de wedstrijd te keren en gooit Smith 48 uit voor 7-4. Met een 12-darter weet BullyBoy ook 8-4 te maken waarna de Brabander drie legs op rij pakt met onder andere een 13-darter waardoor het 8-7 word. Van de Pas mist de buitenste ring voor 8-8 waarna de Engelsman 9-7 maakt. Komende vanaf 124 mist Smith zijn eerste matchdart en weet Big Ben met een 13-darter 9-8 te maken. In de 18de leg mist Smith zijn tweede matchdart waardoor Van de Pas zelfs 9-9 maakt. In de beslissende 19de leg is de koek op voor de Nederlander als Smith het met een 118-finish afmaakt.

Rob Cross (94.56) v Dave Chisnall (88.29) 10-7
Met als hoogte punt een 12-finish in leg vijf weet Voltage Cross 5-1 voor te komen. Dave Chisnall is eigenlijk niet in staat te spelen door een rugblessure. Opmerkelijk genoeg weet de Engelsman nog wel vier 180-scores in het bord te krijgen. Chizzy weet uiteindelijk nog 7 legs te pakken maar weet het Cross niet lastig te maken. Met een 11-darter weet Cross Chizzy uit zijn lijden te verlossen voor 10-7.

Stephen Bunting (93.82) v Daryl Gurney (94.12) 6-10
In de eerste serie voor de pauze gaan de eerste vier legs met de darts mee, net voor de pauze weet superchin een 15-darts 112-finish te gooien voor de eerste break 2-3. Na de pauze zet de Noord-Ier het winnen van legs door, hij komt met een onder andere een 121-finish 2-5 voor en weet naast sterk finishen ook de triple prima te raken. 153 weet Gurney niet te finishen als dubbel 18 doel mist weet Bunting een 68-finish te noteren voor 3-5. Gurney mist een pijl op de bull waardoor the bullet kan profiteren en 4-5 maakt. Leg tien gaat met een 64-finish naar Gurney die net voor pauze twee 4-6 maakt. Na de pauze komt Gurney 4-7 voor waarna Bunting 5-7 maakt. Bunting blijft achter de feiten aanlopen en weet nog wel leg 13 te pakken waarna het over is voor de Engelsman. Met een 14-darter, en twee 15-darters staat de Noord-Ier in de kwartfinale. SuperChin verslaat The Bullet met 6-10.

Peter Wright (98.94) v Jonny Clayton (89.01) 10-8
Toch wel onverwacht loopt Snakebite in de openingsfase meteen tegen een achterstand aan als de 43-jarige The Ferret met een 1-4 voorsprong de pauze ingaat. Een sterke 2-darts 71-finish brengt Wright de eerste break terug voor 2-4. Clayton voorkomt dat Wright zijn break kan verzilveren door 2-5 te maken. Langzaam gaat Clayton denken dat er mogelijk wat te halen is waardoor hij begint te missen en Wright terug komt naar 5-5 net voor de tweede pauze.

Na de pauze behouden beide spelers de eigen leg tot 7-7, de vijftiende leg gaat in 13-darts naar de Welshman. Snakebite voorkomt dat Clayton de break kan verzilveren en maakt 8-8. De Schot begint vervolgens met twee maximale scores waarna de zevende pijl op weg naar de perfecte leg doel mist. Wright maakt wel 9-8 waarna hij zijn eerste matchdart mist voor een 12-darter vanaf 136. Clayton pakt de kans niet maximaal op waarna Wright dubbel vier gooit voor de winst.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws