František Humpula noteert hoogste gemiddelde als Tsjechische speler PDC
PDC

František Humpula noteert hoogste gemiddelde als Tsjechische speler

František Humpula noteert hoogste gemiddelde als Tsjechische speler

werd de vijfde Challenge Tour van het jaar gespeeld. Op dit toernooi wist František Humpula een gemiddelde van 104.05 te gooien. Dit deed hij in de kwartfinale tegen Adam Huckwale (97.80). Humpula won de partij met 5-2. Het bijzondere aan dit gemiddelde is dat Humpula nu de Tsjechische speler is die het hoogste gemiddelde op een professioneel toernooi heeft gegooid. Het record stond eerder op naam van landgenoot Karel Sedláček die tegen Glen Durrant een gemiddelde van 99.57 boekte in de eerste ronde van de Lakeside 2015.

František Humpula komt vanaf dit jaar in actie op de Challenge Tour, nadat hij geen tourkaart wist te bemachtigen op de European Qualifying School 2018. Op dag twee was hij dichtbij een ticket voor het Pro Tour seizoen 2018/2019 maar in de finale verloor hij nipt van de Nederlander Mario Robbe. De Tsjechische darter probeerde op de UK Open Qualifiers 2018 ook een plek op te eisen op de UK Open maar zijn resultaten waren niet voldoende voor een plek op het hoofdtoernooi. Het vorig jaar vertegenwoordigde Humpuka zijn land op de World Cup of Darts, samen met de eerder genoemde Karel Sedláček. Zij kwamen niet verder dan de eerste ronde waar zij verloren van de latere kampioenen Michael van Gerwen/Raymond van Barneveld. Op het BDO Tsjechië Open 2017 strandde Hunpula bij de laatste 32.

Foto: sipky.org

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws