Gary Anderson "Ik heb het gevoel dat ik het PDC WK kan winnen" PDC
PDC

Gary Anderson "Ik heb het gevoel dat ik het PDC WK kan winnen"

Gary Anderson "Ik heb het gevoel dat ik het PDC WK kan winnen"

Het ‘onnodige’ verlies tegen Michael van Gerwen bij de laatste 16 op het WK 2014, zit Gary Anderson nog dwars. Hij is er nog steeds van overtuigd dat hij die partij had moeten winnen. Anderson kwam op een ruime 3-1 voorsprong in sets, maar zag de latere wereldkampioen terugkomen. Uiteindelijk moest Anderson frustrerend toezien hoe zijn tegenstander zich met een nipte 4-3 overwinning bij de laatste acht voegde.

De pijnlijke nederlaag tegen van Gerwen maalde nog lang door het hoofd van de Schot. Maar deze nederlaag zorgde ervoor dat hij werd “wakker geschud”. In 2014 was alle 'pijn', 'boosheid' en motivatie in zijn spel terug te zien. Met zeven overwinningen was hij heer en meester op de Pro Tour en eindigde ook nog als winnaar op de betreffende ranglijst. Hij wist het seizoen toepasselijk af te sluiten door ook de Players Championship Finals op te eisen.

‘Vanaf het afgelopen wereldkampioenschap was ik vastbesloten zaken op orde te krijgen verklaart Anderson aan de Daily Mail. Die bewuste partij tegen Michael is een belangrijk moment voor mij geweest. Mijn doel was om weer in de top acht te belanden, meer tijd te steken in mijn training en geen partijen meer uit handen te geven. Aan het begin van het jaar was ik naar nummer 18 of 19 gezakt op de wereldranglijst. En nu sta ik in de top vier, ik ben dus trots op mezelf '.

Anderson heeft in 2011 en 2012 een moeilijke periode gekend. Binnen enkele maanden verloor hij zijn broer en vader. Mede vanwege de privé omstandigheden raakte de tweevoudig PDC major winnaar uit vorm. ‘Het is een hele zware periode geweest bekent de Schot. Maar nu ben ik terug en ik geniet weer. Dat maakt het verschil. In mijn mindere periode zullen mijn tegenstanders gedacht hebben ‘Wat goed, ik speel in de eerste ronde tegen Gary Anderson’. Nu is het tegenovergestelde het geval. Nu moeten zij bewijzen dat ze mij kunnen verslaan omdat ik dit jaar niet heb stilgezeten’.

Voorafgaand aan het wereldkampioenschap geeft Anderson aan dat het pakken van de wereldtitel de kroon op zijn harde werken zal zijn. Hij heeft er alle vertrouwen en geloof in dat hij ooit tot wereldkampioen gekroond zal worden. Anderson ziet geen reden waarom hij niet de tweede Schot zal zijn die een wereldtitel pakt, na Les Wallace die het BDO WK in 1997 won.

‘Ik weet dat ik het wereldkampioenschap ooit kan winnen zegt The Flying Scotsman vol zelfvertrouwen. Het is mijn ultieme droom en als het dit jaar gebeurt, zou dat fantastisch zijn. Ik heb het gevoel dat het kan. Waarom zou het dit jaar niet kunnen?'

De eerste test voor Gary Anderson op het komende WK wordt de winnaar uit de voorronde partij Mark McGrath/Scott Kirchner. Zij strijden op zaterdag 20 december, in de laatste partij van de avondsessie. Bij winst wacht hem Jelle Klaasen of Christian Kist in de tweede ronde.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws