Gary Anderson sleept 4 awards in de wacht op PDC Awards Dinner 2015 PDC
PDC

Gary Anderson sleept 4 awards in de wacht op PDC Awards Dinner 2015

Gary Anderson sleept 4 awards in de wacht op PDC Awards Dinner 2015

Donderdagavond werd in het vertrouwde Dorchester te Londen het jaarlijks terugkerende PDC Awards Dinner gehouden. Tijdens dit gala worden diverse awards aan genomineerde spelers uitgereikt op basis van hun prestaties in de afgelopen 12 maanden.

Awards werden uitgereikt aan de beste PDC speler van het afgelopen jaar, de PDC Pro Tour speler van het afgelopen jaar, de beste nieuwkomer bij de PDC, de beste prestatie op een tv toernooi in het afgelopen jaar, de beste jonge speler van het afgelopen jaar, PDC fan speler van het jaar. Verder lag er ook een award klaar voor de PDPA speler van het jaar.

Gary Anderson die een briljant 2014 achter de rug heeft, werd met maar liefst vier awards beloond. De wereldkampioen pakte de hoofdprijs voor 'PDC speler van het jaar'. De Schot werd ook nog verkozen tot de 'PDC fan speler van het jaar'. De zevenvoudig Pro Tour winnaar nam, zoals verwacht, de award voor 'PDC Pro Tour speler van het jaar' in ontvangst. Anderson werd verder ook nog de 'PDPA speler van het jaar 2014'.

Zoals verwacht, ging de award voor de beste nieuwkomer naar Stephen Bunting. James Wade won de beste prestatie op een tv toernooi voor zijn grote comeback tegen Mervyn King in de finale van The Masters 2014 . De talentvolle Keegan Brown mag zich de 'beste jonge speler van 2014' noemen.

Spelers die de perfecte leg hadden gegooid in 2014, de zogenaamde 9-dart club, werden beloond met gouden en zilveren spelden. De gouden spelden gingen naar: Michael van Gerwen, Phil Taylor, Adrian Lewis, James Wade, Robert Thornton en Kim Huybrechts. Zij wisten de perfecte leg op een tv toernooi te gooien.
De zilveren spelden voor '9-darters niet gegooid op tv' werden uitgereikt aan: Terry Jenkins, Dave Chisnall (2x), Phil Taylor (2 x), Adrian Lewis (2x), Michael van Gerwen, Matt Dicken, Dave Ladley, David Pallett, Johnny Haines, Daryl Fitton (GSoD 2014) en Gary Stone.

Benito van de Pas was genomineerd in de categorieën 'Beste Nieuwkomer' en 'Beste Jonge Speler van het jaar', maar de talentvolle jonge Nederlander viel buiten de boot. Michael van Gerwen die op het gala van 2013 en 2014 drie awards in ontvangst mocht nemen, kwam donderdagavond met lege handen te staan. In tegenstelling tot voorgaande jaren, behoorde Raymond van Barneveld ditmaal niet tot de genomineerden.

Hieronder zijn de genomineerde spelers per categorie te zien (winnaars zijn vetgedrukt)

Genomineerden 'PDC Speler van het jaar':
1. Gary Anderson
2. Phil Taylor
3. Michael van Gerwen
4. James Wade

Genomineerden 'PDC Beste nieuwkomer':
1. Stephen Bunting
2. Christian Kist
3. Benito van de Pas
4. Kyle Anderson

Genominneerden 'Beste PDC Performance van het jaar':
1. Kim Huybrechts (v Michael van Gerwen - Grand Slam of Darts)
2. Phil Taylor (v Gary Anderson - World Matchplay)
3. James Wade ( v Mervyn King - The Masters)
4. Michael van Gerwen (v Raymond van Barneveld - European Championship)

Genomineerden 'PDC Jonge Speler van het jaar':
1. Rowby-John Rodriguez
2. Michael Smith
3. Keegan Brown
4. Benito van de Pas

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws