Alan Norris pakt zijn eerste ET titel, Klaasen is runner-up en mist de GS PDC
PDC

Alan Norris pakt zijn eerste ET titel, Klaasen is runner-up en mist de GS

Alan Norris pakt zijn eerste ET titel, Klaasen is runner-up en mist de GS

Toch wel onverwacht ging vanmiddag Michael van Gerwen onderuit tegen de zeer sterk spelende Daryl Gurney. Gurney ging vervolgens onderuit tegen Mensur Suljovic. Jelle Klaasen liet dit weekend zien in een uitstekende vorm te verkeren. The Cobra wist zijn eerste European finale te halen maar ging in de laatste leg onderuit doordat Norris 72-finishte.

Alan Norris wist vandaag zijn eerste European titel te pakken en meteen een startbewijs voor de Grand Slam of Darts. Jelle Klaasen mist dit startbewijs en zal zich volgende week moeten kwalificeren.

Eerder wist Norris ook al de sterk spelende Steve West te verslaan.

De wedstrijden van vanavond
Dave Chisnall (98.51) v Mark Webster (92.06) 6-2
Chisnall zag Van Gerwen verdwijnen uit het toernooi schema waarmee hij op jacht is naar de titel. De wedstrijd begint met twee breaks waarna Chisnall uitloopt naar een 4-1 voorsprong. De Welshman laat nog een keer van zich horen door de zesde leg met een 164- finish te pakken. Het blijft hier wel bij voor Webster die op twee legs blijft steken en de favoriet met 6-2 ziet winnen.

Jelle Klaasen (99.75) v Joe Cullen (93.64) 6-4
The Cobra heeft een nieuw setje darts uit de koffer gehad waarmee hij goede zaken doet. Als een raket schiet de Nederlander door de legs heen en komt hij met onder andere een 137- finish 4-0 voor. Klaasen gaat iets te makkelijk denken waardoor Cullen kanjer kan benutten. Twee legs gaan naar Cullen waarna Klaasen op 5-2 komt. Joe Cullen weet zijn achterstand nog terug te brengen naar 5-4 waarna The Cobra er een einde aan maakt. Klaasen maakt het met een 14- darter af en treft Dave Chisnall in de volgende ronde.

Alan Norris (92.13) v Steve West (88.93) 6-2
Simply Steve West begint en pakt de eerste leg, ook de tweede leg gaat met de darts mee waarna Norris uitloopt naar 3-1. West maakt nog 3-2 waarna Chuck Norris met een 112- finish 4-2 van maakt. Norris pakt vervolgens nog eens twee legs op rij waarmee hij zich plaatst voor de halve finales van het German Darts Championship.

Mensur Suljovic (96.34) v Daryl Gurney (91.17) 6-4
De Oostenrijker begint en komt 1-0 voor waarna Gurney 154- weet te landen voor 1-1. Gurney lijkt vervolgens op de cruisecontrol naar de overwinning te cruisen als Suljovic vanaf een 1-4 achterstand begint aan zijn inhaalrace. Met een 121- en een 106- finish in legs zeven en acht staat de Oostenrijker plots naast Gurney 4-4. Met een 13- darter komt Suljovic zelfs op een 5-4 voorsprong waarna hij ook nog eens 141- uitgooit voor een mooie 6-4 overwinning op de man die MvG terug naar Brabant stuurde.

Halve finales
Jelle Klaasen (94.79) - Dave Chisnall (90.52) 6-4
De halve finale begint met twee breaks, hierna loopt Dave Chisnall weg bij de Nederlander en komt 4-1 voor. The Cobra begint aan zijn inhaalrace door de zesde leg met een 95- finish te pakken. Klaasen loopt in op Chisnall en maakt 4-4, in de negende leg laten beide wat dubbel liggen waarna dubbel zes voor Klaasen de voorsprong brengt. Met een 15- darter en een 86-finish sleept Klaasen de overwinning binnen voor een plek in de finale van de Euro tour.

Alan Norris (93.96) - Mensur Suljovic (97.23) 6-5
In de derde leg weet Suljovic de eerste break te forceren voor een 1-2 voorsprong, de Oostenrijker lukt het niet de break te verzilveren als Norris 2-2 maakt. Beide mannen breaken nog een keer waarna Noris wel de eigen leg weet te houden om 4-3 voor te komen. De Oostenrijker maakt 4-4 waarna hij 70-finisht op zijn favoriete dubbel 14 die hij dit weekend nog niet eerder gooide. Norris geeft niet op en slaat terug met een 76-finish in 15 darts. In de beslissende elfde leg weet Norris op het juiste moment twee 140-scores te gooien waarna hij tops weet te landen voor zijn eerste European finale plaats.

Finale
Jelle Klaasen (89.19) - Alan Norris (97.48) 5-6
Met een 132-finish en een 134-finish weet de Nederlander 3-1 voor te komen. Norris maakt 3-2 maar Klaasen blijft in het voordeel door de voorsprong weer uit te bouwen naar 4-2. Met een mooie 13-darter komt Chuck Norris op 4-3 waarna hij met een 11-darter 4-4 maakt, Norris finish de achtste leg met bull, tops. De Engelsman weet de 4-2 achterstand om te zetten naar een 4-5 voorsprong, Klaasen geeft niet op en sleept er een 5-5 uit. De beslissende leg gaat gelijk op waarna Norris het eerste mag aanleggen op 72 die hij via dubbel vier keurig weet te landen voor zijn eerste European overwinning en een startbewijs voor de Grand Slam of Darts. Klaasen staat te wachten op 90 en kijkt toe hoe Norris er met de overwinning vandoor gaat na dat Klaasen een geweldig toernooi heeft laten zien zal de teleurstelling groot zijn.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws