GDC L16: West verslaat Huybrechts; Klaasen door; Van Gerwen exit PDC
PDC

GDC L16: West verslaat Huybrechts; Klaasen door; Van Gerwen exit

GDC L16: West verslaat Huybrechts; Klaasen door; Van Gerwen exit

In Duitsland waren er nog 16 spelers over, hieronder Klaasen, Van Gerwen, Kim Huybrechts en Steve West. Jelle Klaasen kwam als eerste in actie, in de derde partij. Hij speelde tegen de Spanjaard Cristo Reyes en de wedstrijd was er één van hoog niveau: beide heren noteerden een gemiddelde boven de 100 maar Klaasen weet met 6-2 te winnen. De zesde wedstrijd was Kim Huybrechts tegen Steve West. Ondanks een 4-2 voorsprong van Huybrechts bleef West aanklampen en er moest uiteindelijk een beslissende leg aan te pas komen. In deze beslissende leg wist West aan het langste eind te trekken en zo staat hij in de kwartfinales.

In de laatste wedstrijd van de middag kwam Van Gerwen in actie, tegen Daryl Gurney. Gurney verraste Van Gerwen en stond na 6 legs met de ruime cijfers van 5-1 voor. Van Gerwen wist zich nog terug te knokken tot 5-4 maar het was toch Gurney die een verrassing veroorzaakte door Van Gerwen te verslaan.

Het German Darts Championship is de tiende en laatste European tour. Dit zijn ook de laatste kansen voor spelers om zich te kwalificeren voor de European Championship die aan het eind van de maand in Hasselt gespeeld wordt. Het toernooi is op de voet te volgen via onze updates, de PDC-stream en het PDC live score center. Alle wedstrijden zijn best of 11 legs.

Het programma:
Dave Chisnall (96.82) v Justin Pipe (91.25) 6-3
Chisnall begint het duel met Pipe, de eerste zes legs gaan met de darts mee. In de zevende leg komt Chisnall via dubbel 18 op 4-3 en weet ook te breaken om 5-3 te maken. In de negende leg mist Pipe twee pijlen om 81- te finishen als Chisnall 127- uitgooit voor de overwinning en een plaats bij de laatste acht.

Mark Webster (93.02) v Terry Jenkins (89.67) 6-5
Terry Jenkins geeft meteen de openingsleg af aan de Welshman. Webster komt 2-0 voor waarna Jenkins 2-1 kan maken. Webster komt 3-1 voor waarna the Bull Jenkins twee legs op rij naar zich toe weet te trekken voor 3-3. De Engelsman weet later zelfs 4-5 voor te komen maar ziet toch de wedstrijd uit zijn handen glijden. Mark Webster wint het duel met Jenkins met 6-5.

Cristo Reyes (103.11) v Jelle Klaasen (102.86) 2-6
Reyes opent het bal met een 170- finish waarna Klaasen via dubbel zeven op 1-1 komt. De Nederlander weet met onder andere een 146- finish en goed spel weg te lopen bij de Spanjaard. Klaasen staat comfortabel 1-5 voor als de eveneens sterk spelende Reyes 121- uitgooit om in de wedstrijd te blijven. Met een 14- darter maakt Jelle Klaasen het mooie duel af en wint met 2-6.

Peter Wright (90.37) v Joe Cullen (96.33) 3-6
3-0 komt Joe Cullen voor tegen Snakebite, hij mist dubbel vijf voor 4-0. De Schot weet dubbel tien te landen voor 3-1 waarna Cullen 116- weet te finishen voor 4-1. Wright begint aan zijn come-back door twee legs op rij te pakken. Cullen maakt een einde aan de wederopstanding van Wright 5-3 te maken en met een 13- darter de wedstrijd te beëindigen.

Ian White (93.24) v Alan Norris (92.15)
White begint aan de ontmoeting met Norris. De eerste twee legs blijven bij de speler die de leg mocht starten. Ian White maakt 2-1 door 135- te finishen en meteen erna via dubbel 16 te breaken voor 3-1. Als White ook nog 4-1 maakt lijkt het doek voor Chuck te vallen. Norris geeft niet op en vecht zich volledig terug in de wedstrijd door vier legs op rij te pakken en 4-5 voor te komen. Norris perst er ook nog een 15- darter uit met een finish van 84 voor de overwinning na een prachtige come-back.

Kim Huybrechts (95.39) v Steve West (91.65) 5-6
De Belg weet direct West te breaken, West slaat echter direct met een break terug. De Engelsman weet vervolgens zijn leg te behouden waarna de man uit Antwerpen de juiste versnelling weet te vinden en bij West wegloopt naar 4-2. Met een mooie 106- finish komt West weer terug in de wedstrijd. Simply komt tot 4-4 waarna hij met twee maximale 180-sores op weg was naar de perfecte leg. Helaas valt de zevende pijl niet maar West weet wel 4-5 voor te komen. Met een 15- darter weet de Belg die last heeft van een elleboog blessure er een beslissende leg uit te slepen. In de beslissende leg weet in de eindsprint West een 140- score te gooien om Huybrechts weer in te halen, via tops vanaf 58 plaatst Steve West zich voor de kwartfinale in Duitsland.

Mensur Suljovic (91.72) v David Pallett (91.49) 6-4

Michael van Gerwen (102.02) v Daryl Gurney (96.67) 4-6
De eerste twee legs gaan met de darts mee maar in de derde leg weet Gurney via dubbel 18 een break te plaatsen op Van Gerwen. Via dubbel 8 verzilvert hij deze break en komt zelfs op 3 legs voorsprong als Van Gerwen een pijl op tops mist. Via een finish van 77 komt de Noord-Ier op 5-1 en heeft de nummer 1 van de wereld nu in een hoekje gedrukt. Het finishen gaat Van Gerwen niet van harte maar hij weet via dubbel 10 zijn tweede leg te pakken en komt uiteindelijk terug na 5-4 na een gemiste pijl van Gurney op bullseye. In de tiende leg gooit Gurney 140 en 180 op rij en hier heeft Van Gerwen geen antwoord meer op: via dubbel 5 zorgt Gurney voor een verrassing door Van Gerwen te verslaan.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws