GDM 3e ronde: succes voor alle Nederlanders; Huybrechts naar huis PDC
PDC

GDM 3e ronde: succes voor alle Nederlanders; Huybrechts naar huis

GDM 3e ronde: succes voor alle Nederlanders; Huybrechts naar huis

Vanmiddag wordt de derde ronde van de German Darts Masters gespeeld. Er komen vanmiddag vier Nederlanders en één Belg in actie: in de derde partij speelt Benito van de Pas tegen Darren Webster. Benito kwam snel op 4-1 voorsprong en Webster kon niet meer terugkomen. Uiteindelijk won Benito met 6-2. Hierop volgde een wedstrijd tussen Nederland en België toen Ronny Huybrechts en Vincent van der Voort aantraden. De ontmoeting was echter niet spannend: met 6-0 versloeg Van der Voort zijn Belgische opponent.

De voorlaatste partij had Klaasen een op papier lastige partij tegen de recente winnaar van de Auckland Darts Masters: Kyle Anderson. Anderson had echter moeite met de dubbels en Klaasen wist, na een moeizaam begin, de dubbels wel goed te vinden. Dit resulteerde in een ruime 6-1 overwinning. In de laatste partij speelde Michael van Gerwen tegen Gerwyn Price. Van Gerwen kwam snel op 4-1 voorsprong en gaf dit niet meer uit handen, waarmee hij uiteindelijk met 6-2 won.

De partijen zijn best of 11 legs. De wedstrijden kunnen live op PDCTV-HD gekeken worden, waar een abonnement voor nodig is.

German Darts Masters
10 september 2017
Derde ronde - best of 11 legs

Mensur Suljovic v Rob Cross
Daryl Gurney v Ian White
Darren Webster v Benito van de Pas
Ronny Huybrechts v Vincent van der Voort
Simon Whitlock v Nathan Aspinall
Michael Smith v Joe Cullen
Kyle Anderson v Jelle Klaasen
Michael van Gerwen v Gerwyn Price

Mensur Suljovic (92.39) 2-6 Rob Cross (109.10)
In 13 darts houdt Cross de eerste leg. Beide heren missen dubbels in de tweede leg maar Suljovic maakt 1-1. Ook tot 2-2 gaan de heren gelijk op, alvorens Cross met een 12-darter op 3-2 komt. Via achtereenvolgens een 12-darter en 11-darter blijft Cross ongelooflijk sterk spelen en ook finishes zijn geen probleem voor de Engelsman. In de achtste leg weet Suljovic in zijn eigen leg niet het initiatief te pakken en via dubbel 9 pakt Cross de overwinning met een gemiddelde van ruim 109.

Daryl Gurney (92.41) 5-6 Ian White (94.37)
Tot 2-2 gaan de legs met de darts mee, waarbij White onder andere een 116 finish noteert. White breekt via dubbel 5 voor 3-2 en komt op 4-2 voorsprong via dubbel 10. Gurney houdt zijn leg en breekt terug voor 4-4. Via dubbel 9 komt Gurney op 5-4 voorsprong en de Noord-Ier krijgt een matchdart op bullseye, welke hij mist. White gooit tops voor 5-5 en in de beslissende leg weet White via onder andere een 180 en 81 finish een 12-darter voor de winst te produceren.

Darren Webster (92.46) 2-6 Benito van de Pas (94.81)
De eerste twee legs gaan met de darts mee maar dan zet Benito een tussenspurt in met een 12-darter en twee 13-darters tot 4-1 voorsprong. Via tops pakt Webster nog een leg. Webster heeft kansen om terug te komen tot 4-3 maar mist twee dubbels en via dubbel 16 komt Benito op 5-2 voorsprong. Via een 180 en nogmaals dubbel 16 pakt Benito de break die hem de 6-2 overwinning oplevert.

Ronny Huybrechts (86.33) 0-6 Vincent van der Voort (96.97)
De vierde partij van de middag is niet een heel spannende. Van der Voort komt op een 1-0 voorsprong via onder andere een 180 en dubbel 2. Vanaf hier is elke leg hetzelfde verhaal: Van der Voort is Huybrechts steeds één beurt voor. Huybrechts krijgt in de partij steeds net geen pijlen op de dubbel en Van der Voort maakt geen fouten, waardoor hij de 6-0 overwinning kan pakken.

Simon Whitlock (96.09) 6-3 Nathan Aspinall (91.71)
Via dubbel 9 komt Whitlock op 1-0 maar via achtereenvolgens finishes van 76 en 106 pakt Aspinall de voorsprong over. Whitlock breekt terug via 68 nadat Aspinall enkele dubbels mist en via 70 komt de Australiër weer op voorsprong. Via een 76 finish komt ditmaal Whitlock op een break voorsprong en via tops komt Whitlock op matchpoint. Aspinall weet nog één keer terug te slaan met een 81 finish maar via dubbel 6 pakt Whitlock de 6-3 overwinning.

Michael Smith (89.46) 6-1 Joe Cullen (86.04)
Via dubbel 2 gaat de eerste leg naar Joe Cullen, nadat Smith vier dubbels mist. Via een 70 finish komt Smith op 1-1 en via een 13-darter pakt hij de voorsprong. Hoewel Cullen in het verloop van de wedstrijd nog wel enkele kansen krijgt, kan hij dezen steeds niet pakken en Smith mist weinig,waarmee hij de resterende vier legs op rij pakt voor een 6-1 overwinning.

Kyle Anderson (88.09) 1-6 Jelle Klaasen (92.58)
Ondanks dat de dubbels de eerste twee legs wat moeizaam gaan, komt Klaasen op 2-0 voorsprong. De derde leg is een stuk overtuigender op het finish werk: met een 118 finish komt Klaasen op 3-0. Anderson weet zijn eerste leg te pakken via een finish van 80. De winnaar van de Auckland Darts Masters heeft echter weinig te juichen: ondanks dat hij kansen krijgt mist hij veel dubbels en Klaasen weet dit voortdurend af te straffen. Via tops pakt de Nederlander de 6-1 overwinning.

Michael van Gerwen (98.68) 6-2 Gerwyn Price (93.40)
Via een break via een 82 finish komt Van Gerwen goed uit de startblokken en via dubbel 2 verzilvert hij de break. Via een 76 finish weet Price op het scorebord te komen maar hij blijft op achterstand als Van Gerwen 88 uitgooit. Via dubbel 9 plaatst Michael nog een break maar dit keer breekt de Welshman terug via een 96 finish. Nadat Price enkele dubbels mist pakt Van Gerwen echter de derde break op rij en staat hiermee op matchpoint. Price krijgt nog twee kansen op dubbel 16 om in leven te blijven maar mist dezen, en Michael gooit 78 uit voor de overwinning.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws