Peter Wright wint German Darts Masters, Van de Pas runner-up PDC
PDC

Peter Wright wint German Darts Masters, Van de Pas runner-up

Het had de avond van Benito van de Pas moeten worden maar het werd die van Peter Wright. Op weg naar de finale won Benito van de Pas vandaag van Rob Cross en in de halve finale versloeg hij Ian White met 6-3. Hierbij noteerde hij in beide wedstrijden een gemiddelde van ruim 100,00.

Peter Wright plaatste zich voor de finale door overwinningen op Gerwyn Price en Jelle Klaasen. Ook hij noteerde ruim 100,00 gemiddelde in beide partijen.

In de finale bleef het gemiddelde van The Snakebite echter achter terwijl Van de Pas het juist opschroefde naar ruim 110,00. De Nederlander kwam desondanks op een achterstand maar wist al strijdend de stand gelijk te trekken en er een beslissende laatste leg uit te slepen. In deze leg opent hij met 180 en mag hij aanleggen voor een 86-finish voor de titel. Een single en triple 18 wordt geraakt en dubbel 7 bleef over. Hij miste deze echter nipt aan de buitenkant en Wright gooide een 121-finish uit op de bulls-eye voor de titel.

Beelden van de finale zijn hier terug te kijken.

Kwartfinales
Michael van Gerwen (97.47) 1-6 Ian White (104.01)
Via een 107 finish pakt Ian White de eerste leg en breekt hiermee. Van Gerwen plaatst de break echter gelijk terug met een 91 finish. Na zich tweemaal dood te hebben gegooid voor 10, staat Van Gerwen de derde leg af aan White, die via dubbel 14 op 2-1 komt en een leg later op 3-1. Van Gerwen krijgt een pijl op bullseye maar mist deze en via dubbel 16 komt White alweer op 4-1. Via dubbel 16 komt White op 5-1 en hoewel Van Gerwen nog twee pijlen krijgt om de wedstrijd te redden mist hij dezen en in de zevende leg gooit White dubbel 10 om de ruime 6-1 overwinning op Van Gerwen te bewerkstelligen.

Rob Cross (89.97) 2-6 Benito van de Pas (103.79)
Via een 85 finish op dubbel 14 gaat de eerste leg naar Benito, die Cross breekt. De break wordt verzilverd via dubbel 16 een leg later. Benito krijgt in de derde leg een pijl vanaf 160 om nogmaals te breken maar mist deze, en Cross komt via een 83 finish op het scorebord. Van de Pas slaat echter terug een leg later: een 134 finish brengt hem op 3-1. Cross weet nog op de bagagedrager te blijven zitten via een 64 finish maar hij kan de break voorsprong niet terughalen: Benito wint de laatste 3 legs op rij om de partij met 6-2 te pakken en zijn plaats in de halve finales te boeken.

Peter Wright (104.21) 6-2 Gerwyn Price (96.16)
Met een gemiddelde van ruim 104,00 is Wright een maatje te groot voor Gerwyn Price.

Jelle Klaasen (89.9) 6-3 Mensur Suljovic (87.69)
The Cobra won met 6-3 van Suljovic en plaatste zich daarmee voor de halve finale.

Halve finales
Ian White (95.13) 3-6 Benito van de Pas (100.18)
Peter Wright (105.74) 6-2 Jelle Klaasen (96.17)

Finale
Benito van de Pas (110,46) - Peter Wright (97,49) 5-6 [video]
Van de Pas speelde een ongekende finale maar kwam wel met 3-1 achter tegen Peter Wright. Drie legs later keek hij tegen een achterstand aan van 5-3 maar hij liet zijn hoofd er geen moment bij hangen en dit resulteerde in het feit dat hij zich kon terug knokken tot 5-5. Hij deed met een gemiddelde van ruim 100,00. De laatste leg mocht de Nederlander bovendien beginnen en met een 180-er was hij op dat moment de favoriet voor de titel. Om de winst te pakken mocht hij aanleggen voor 86 en na een single en triple 18 kreeg hij 1 pijl op dubbel 7 maar deze gooide hij aan de binnenkant. Wright stond op 121 en gooide een triple 20 en single 11 waarna hij na zijn rust te hebben gepakt de bulls-eye er midden in gooide en hiermee de titel voor de ogen van Van de Pas pakte.