Geplaatste spelers en UK Q voor ET 5 en 6 bekend, 9-darter Richardson PDC
PDC

Geplaatste spelers en UK Q voor ET 5 en 6 bekend, 9-darter Richardson

Geplaatste spelers en UK Q voor ET 5 en 6 bekend, 9-darter Richardson

De geplaatste spelers en de UK Qualifiers voor de vijfde en zesde European Tour van 2016 zijn bekend. De vijfde European Tour, de Austrian Darts Open, wordt van 10 tot en met 12 juni in Wenen, Oostenrijk gespeeld. De zesde European Tour oftewel de European Darts Open wordt enkele weken later gespeeld en wel van 29 tot en met 31 juli in Dusseldorf, Duitsland. Het deelnemersveld op de European Tour bestaat uit zestien geplaatste spelers van de geldende Pro Tour Order of Merit, twintig UK Qualifiers, acht European qualifiers en vier Host Nation qualifiers

Onder andere Michael van Gerwen is voor beide toernooien geplaatst. De kersverse Premier League winnaar gaat aan kop op de lijst van geplaatste spelers. Ook Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Kim Hubrechts behoren op zowel de Austrian Darts Open als de European Darts Open tot de 16 geplaatste spelers. De Nederlanders en de Belg zullen op het hoofdtoernooi in de tweede ronde aanvangen.

Onder andere Premier League Darts 2016 deelnemers Phil Taylor, Gary Anderson, Peter Wright, Michael Smith, James Wade, Dave Chisnall en Robert Thornton zijn ook geplaatst voor één van de toernooien of voor beide toernooien.

Vrijdagavond werden de UK kwalificatietoernooien gespeeld ten behoeve van de European Tour vijf en zes van 2016. Zoals gebruikelijk zijn er per UK Qualifier 20 plekken te vergeven. Vele toppers deden een poging om één van de 20 tickets te bemachtigen.

Er is een 9-darter gegooid op het UK kwalificatietoernooi ten behoeve van de European Darts Open 2016. De perfecte leg kwam uit handen van James Richardson die zich voor beide toernooien wist te kwalificeren. Richardson gooide de 9-darter in de eerste ronde tegen Justin Pipe en won de partij met 6-3.

Naast James Richardson zijn ook Wes Newton, Kyle Anderson, Jonny Clayton, Jamie Caven, Mark Frost en Steve West op beide kwalificatietoernooien succesvol geweest.

De European Qualifiers voor de vijfde en zesde European Tour worden op 1 juni gespeeld. De Host Nation Qualifiers worden steeds een dag voor het hoofdtoernooi gespeeld. De top 16 geplaatste spelers mogen op de tweede dag van het hoofdtoernooi aanvangen. De 32 qualifiers moeten op dag één van het hoofdtoernooi aan de bak, waarna de winnaars een geplaatste speler treffen in ronde twee.

Hieronder zijn de namen van de geplaatste spelers en de 40 UK qualifiers te zien. Voor de uitslagen van de UK kwalificatietoernooien, zie dit PDC artikel.

Top 16 geplaatste spelers Austrian Darts Open
1 Michael van Gerwen
2 Peter Wright
3 Michael Smith
4 Dave Chisnall
5 Kim Huybrechts
6 Ian White
7 Benito van de Pas
8 Jelle Klaasen
9 Mensur Suljovic
10 Terry Jenkins
11 Robert Thornton
12 Phil Taylor
13 Stephen Bunting
14 Simon Whitlock
15 Alan Norris
16 Gerwyn Price

Top 16 geplaatste spelers European Darts Open
1 Michael van Gerwen
2 Peter Wright
3 Michael Smith
4 Dave Chisnall
5 Kim Huybrechts
6 Ian White
7 Benito van de Pas
8 Jelle Klaasen
9 James Wade
10 Mensur Suljovic
11 Terry Jenkins
12 Robert Thornton
13 Phil Taylor
14 Gary Anderson
15 Stephen Bunting
16 Simon Whitlock

UK Qualifiers European Tour 5/Austrian Darts Open:
Steve West, Mervyn King, Justin Pipe, Brendan Dolan, Chris Dobey, Wayne Jones, Josh Payne, Steve Beaton, James Richardson, Jonny Clayton, Kyle Anderson, Jamie Caven, Nigel Heydon, Steve McNally, Darron Brown, Mark Frost, Wes Newton, Simon Stevenson, James Wilson, Ross Smith

UK Qualifiers European Tour 6/European Darts Open:
Alan Norris, Gerwyn Price, Daryl Gurney, Shaun Griffiths, James Richardson, Andy Jenkins, Mark Frost, Harry Ward, Jonny Clayton, Ritchie Edhouse, Tony Newell, Steve West, Kyle Anderson, Jamie Caven, Robbie Green, Andy Boulton, John Henderson, Wes Newton, Andy Hamilton, Devon Petersen

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws