GDGP Van de Pas, Van der Voort en Klaasen door naar zondag PDC
PDC

GDGP Van de Pas, Van der Voort en Klaasen door naar zondag

Vrijdag begon in het Duitse Mannheim de HappyBet German Darts Grand Prix. Vanaf 13 u werd het eerste deel van de tweede ronde gespeeld. Wattimena had de opening van de middag maar kon gene vuist maken tegen Ian White. Tony Martinez zag een ontketende Joe Cullen die met 6-3 won.

Tilburger Benito van de Pas kwam in actie tijdens de derde wedstrijd, Van de Pas had net op tijd zijn oude vorm ingepakt en liet een goede wedstrijd zien die hij met 6-2 won van Caven. Jan Dekker trof de Engelse belofte Rob Cross die het de Nederlander heel lastig maakte en won.

Vincent van der Voort mocht op audiëntie komen bij The King, het lukte de Engelse koning niet om Van der Voort op de knieën te krijgen. De Nederlander won met 6-5. In de afsluiter Jelle Klaasen, The Cobra wist evenals Van der Voort en Van de Pas de derde ronde te halen met een 6-4 overwinning op Jamie Bain.

Middag sessie vanaf 13:00 uur
Ian White (95.42) v Jermaine Wattimena (96.7) 6-4
Met een 104-finish komt Wattimena uit de startblokken, White pakt zijn leg waarna de Nederlander met een 105-finish 2-1 maakt. De Engelsman maakt 2-2 waarna White de eerste break weet te forceren middels een 14-darts 70-finish. Diamond weet de break te verzilveren en 4-2 voor te komen. Wattimena weet in de wedstrijd te blijven waarna White met een 13-darter op matchpoint komt 3-5. Met Wattimena op 156 neemt White de beslissing om niet richting de bull te gaan maar om weg te zetten. Wattimena deelt een linkse directe uit door 156 uit te gooien. Nadat de Engelsman bij is gekomen maakt White het af via een 120-finish.

Joe Cullen (108.3) v Tony Martinez (93.0) 6-3
Cullen komt 2-0 voor waarna de Belg sterk tot 2-2 terug weet te komen. Cullen is vandaag in goede doen en weet met sterk spel weg te lopen naar 5-2. Tony Martinez geeft nog een keer gas door een 160-finish te gooien voor 5-3. Een 14-darter maakt een einde aan de droom van Martinez die vandaag Cullen de overwinning moet laten.

Benito van de Pas (97.94) v Jamie Caven (92.72) 6-2
De Tilburger mag beginnen en komt 1-0 voor waarna Caven sterk 1-2 voor komt. Het blijft voor de Brit bij deze back to back legs. Big Ben wist vandaag sterk te finishen waarmee hij Caven geen kasten gaf in de wedstrijd te komen. Met onder andere een 13-dart leg voor 4-2 lijkt van de Pas zijn vorm weer herpakt te hebben.

Rob Cross (103.81) v Jan Dekker (97.98) 6-3
Met onder andere een 104- en een 150-finish komt Cross sterk aan de oche. Pas in de vierde leg weet Dekker ook de buitenste ring te vinden. Het geluk is van korte duur als Cross ook de vijfde leg in 13-darts pakt voor 4-1. De man uit het hoge Noorden weet middels een sterke 11-darter 4-2 te maken. De 26-jarige Engelse Voltage begint leg zeven en finisht deze ook via een 112-finish. Dubbel acht brengt Double Dekker de laatste dubbel voor 5-3 waarna Cross met een 12-darter en een bull finish de wedstrijd in het slot gooit voor een 6-3 overwinning.

Dave Chisnall (97.74) v Nathan Aspinall (89.2) 2-6

Mervyn King (99.54) v Vincent van der Voort (101.07) 5-6
The Dutch Destroyer breakt King meteen in de opening met een sterke leg, King laat het kaas niet van zijn brood eten en weet meteen een re-break te gooien. De Brit weet wel zijn leg te behouden waarna hij een 91-finish gooit voor de derde break van deze wedstrijd. (3-1) Als de Engelsman deze break ook verzilverd staat Van der Voort 4-1 achter. Een 125-finish van de Nood-Hollander brengt hem op 4-2 maar King weet op matchpoint te komen via een 12-darter. Van der Voort moet met de rug tegen de muur aan de bak en start sterk met een 12-darts finish aan zijn comeback. De Nederlander gooit zijn tweede bull finish op rij met een 124-finish voor 5-4. Een 13-darter maakt de comeback volledig voor The Dutch Destroyer. The King begint de laatste elfde leg die Van der Voort slecht begint maar met een 125, 180 en 137-score goed weet hij zich ultiem te herstellen en na drie missers van King dubbel 9 te laden voor de overwinning.

Gerwyn Price (91.94) v Krzysztof Ratajski (89.89) 6-3

Jelle Klaasen (84.54) v Jamie Bain (93.58) 6-4
De Nederlander begint goed en komt 2-0 voor maar ziet de The Fro terugkomen tot 2-2. Bain begint de vijfde leg die hij met een 13-darter pakt. In 14-darts komt Klaasen weer naast Bain. Vervolgens weet Klaasen nog een 14-darter te gooien en Bain te breaken voor een 4-3 voorsprong. The Cobra kan in leg acht onvoldoende druk zetten waardoor de Engelsman via een 102-finish 4-4 maakt. Met onder andere een maximale 180-score weet Klaasen meteen terug te breaken voor 5-4. De 32-jarige Cobra mag ook de tiende leg beginnen die best rommelig eindigt maar omdat de Engelsman niet genoeg druk wist te zetten pakt Jelle Klaasen wel de winst.