Van Gerwen, Meeuwisse en Whitlock voegen zich aan 9-darter Marathon PDC
PDC

Van Gerwen, Meeuwisse en Whitlock voegen zich aan 9-darter Marathon

Van Gerwen, Meeuwisse en Whitlock voegen zich aan 9-darter Marathon

Gisteren wist Van Gerwen een perfecte leg te noteren tegen Simon Whitlock. De Nederlander won niet alleen de wedstrijd van Whitlock maar ook het toernooi schreef hij, evenals een dag eerder, op zijn naam. Eerder die dag was het Jeffrey de Graaf die ook een perfecte leg wist te gooien. De Noord-Hollander deed dit in de tweede tegen Chris Dobey maar verloor desondanks met 5-.

Nog geen 24 uur later was het wederom raak. Vandaag wist Yordi Meeuwisse tijdens de Players Championship 16 in Barnsley een 9-darter te gooien. Evenals voor De Graaf gisteren is het ook voor Meeuwisse de eerste 9-darter op TV, al moeten we hierbij de opmerking maken dat het wordt uitgezonden via een internet livestream.

Alsnog het nog niet genoeg sensatie was wist ook Simon Whitlock er vandaag een perfecte leg aan toe te voegen. Uitgerekend Simon Whitlock, die er gisteren nog één tegen kreeg van Van Gerwen, is vandaag verantwoordelijk voor de vierde perfecte leg in 2 dagen tijd bij de PDC.

De reactie hierop kwam van wie anders dan Michael van Gerwen. Hij wist er vandaag nog één te gooien in zijn duel met Joe Murnan. Hiermee gooide de Nederlander zijn tweede perfecte leg in 2 dagen en alweer de 5e van de PDC in slechts 2 dagen tijd.

Vijf 9-darters in slechts 2 dagen tijd, een record tijdens de PDC-toernooien en naar alle waarschijnlijk ook alle officiële dartstoernooien in het algemeen. Daarmee gaan 21 en 22 augustus de geschiedenisboeken in als de twee dagen waarin tot dusver opgeteld de meeste perfecte legs werden gegooid tijdens een officieel dartstoernooi.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws