Van Gerwen sleept vier awards in de wacht, Van de Pas talent van het jaar PDC
PDC

Van Gerwen sleept vier awards in de wacht, Van de Pas talent van het jaar

Van Gerwen sleept vier awards in de wacht, Van de Pas talent van het jaar

Woensdagavond werd in het vertrouwde Dorchester te Londen het jaarlijks terugkerende PDC Awards Dinner gehouden. Tijdens dit gala worden diverse awards aan genomineerde spelers uitgereikt op basis van hun prestaties in de afgelopen 12 maanden.

Awards werden uitgereikt aan de beste PDC speler van het afgelopen jaar, de PDC Pro Tour speler van het afgelopen jaar, de speler die zich het best heeft ontwikkeld bij de PDC, de beste prestatie op een tv toernooi in het afgelopen jaar, de beste jonge PDC speler/talent van het afgelopen jaar, PDC fan speler van het jaar. Verder lag er ook een award klaar voor de PDPA speler van het afgelopen jaar.

De grootste prijs, namelijk de 'PDC speler van het afgelopen jaar', was voor niemand een verrassing. Deze onderscheiding ging uiteraard naar kersverse wereldkampioen Michael van Gerwen die maar liefst 25 toernooien op zijn naam schreef in het afgelopen jaar. Maar dat was niet de enige prijs voor de Nederlandse speler die de dartsport momenteel domineert. Mighty Mighty ging er ook nog met de prijs vandoor voor beste Pro Tour speler van 2016, de PDPA speler van 2016 (met meer dan 50% van de stemmen) en de PDC fan speler van 2016 (met bijna 50% van de stemmen).

De Brabander mocht voor de derde keer de prijs in ontvangst nemen voor 'beste PDC speler van het jaar'. Voor de jaren 2013 en 2015 mocht de nummer één van de wereld ook de award in ontvangst nemen voor 'beste speler van het jaar'. In 2015 moest Van Gerwen de prijs voor 'beste speler van het jaar' delen met Gary Anderson die ook de 'beste speler' werd van het jaar 2015.

Michael van Gerwen was niet de enige Nederlander die in de prijzen viel. De award voor beste jonge speler (categorie talent van het jaar) ging naar Benito van de Pas die zich sterk heeft ontwikkeld in het afgelopen jaar. Big Ben won drie Pro Tour toernooien en behoort momenteel tot de 16 beste spelers op de wereldranglijst.

Drievoudig wereldkampioen John Part werd toegevoegd aan de zogenaamde 'PDC Hall of Fame'. De award voor 'best ontwikkelde speler van het jaar' kwam op naam te staan van de Oostenrijker Mensur Suljovic die in 2016 zijn allereerste PDC titel won op een European Tour, in de finale belandde van de European Championship en de halve finales en kwartfinales bereikte op major toernooien. Phil Taylor won de "troostprijs" voor beste prestatie, vanwege zijn behaalde titel op het nieuwe PDC toernooi, de Champions League of Darts.

Spelers die de perfecte leg hadden gegooid in 2016, de zogenaamde 9-dart club, werden beloond met gouden en zilveren spelden. De gouden spelden gingen naar: Michael van Gerwen, Adrian Lewis en Alan Norris. Zij wisten de perfecte leg op een tv toernooi te gooien.
De zilveren spelden voor '9-darters niet gegooid op tv' werden uitgereikt aan: Ross Smith, Jamie Caven, Mark Dudbridge, Richie Corner, Michael van Gerwen Stuart Kellett, Adrian Lewis, Alan Norris, Dave Chisnall, Devon Petersen, James Richardson, Jeffrey de Zwaan, Steve Brown, Daniel Cole, Rob Cross, Richard Baillie, Jeffrey de Graaf, Yordi Meeuwisse, Simon Whitlock.

Hieronder zijn de overige genomineerde spelers per categorie te zien (winnaars zijn vetgedrukt)

Genomineerden 'PDC Speler van het jaar':
Michael van Gerwen
Gary Anderson
Phil Taylor
Peter Wright

Genomineerden 'Beste prestatie van het jaar':
Phil Taylor - Unibet Champions League of Darts
Michael van Gerwen - Betway Premier League (Aberdeen)
Peter Wright - SINGHA Beer Grand Slam of Darts Quarter-Finals
Michael van Gerwen - William Hill World Darts Championship

Genomineerden 'Best ontwikkelde speler van het jaar':
Mensur Suljovic
Joe Cullen
James Wilson
Chris Dobey

Genomineerden 'PDC Jonge Speler/talent van het jaar':
Benito van de Pas
Corey Cadby
Josh Payne
Chris Dobey

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws