Van Gerwen v Smith: partij met herinneringen aan 123.40 gemiddelde PDC
PDC

Van Gerwen v Smith: partij met herinneringen aan 123.40 gemiddelde

Van Gerwen v Smith: partij met herinneringen aan 123.40 gemiddelde

Vanavond staan Michael van Gerwen en naamgenoot Michael Smith tegenover elkaar in speelweek zeven van de Premier League Darts 2018. Van Gerwen stapt de partij misschien wel extra gemotiveerd in. De Nederlander heeft namelijk goede herinneringen aan een Premier League partij tegen Michael Smith.

Een terugblik:
Van Gerwen schreef in speelweek 4 van de Premier League Darts 2016 namelijk geschiedenis door een nieuw tv wereldrecord gemiddelde neer te zetten. De Nederlander noteerde een bizar hoog gemiddelde van 123.40, het hoogste gemiddelde ooit op een tv toernooi. Michael boekte deze unieke prestatie tegen naamgenoot Michael Smith, toenmalige debutant en latere degradant. Hiermee brak Michael van Gerwen het tv record van Phil Taylor die recordhouder was met een gemiddelde van 118.66.

In die bewuste partij kwam Van Gerwen na twee 11-darters en een 12-darter makkelijk op een 3-0 voorsprong. Zijn gemiddelde bedroeg na drie legs al 130.54. Met een 132 finish (bull,bull,d16,12-darter) werd het 4-0 (133.71 gemiddelde). Bij de 5-0 (10-darter) bedroeg het gemiddelde 134.20, bij de 6-0 (wederom 10-darter) bedroeg het gemiddelde 136.78. Uiteindelijk eindigde Mighty Mike met een gemiddelde van 123.40. De partij werd met ruim 7-1 gewonnen. Het gemiddelde had veel hoger kunnen liggen, indien Van Gerwen geen dubbels had gemist in leg 7. In deze leg won Smith zijn enige leg met een 116 finish. De Brabander gooide in de partij 4 x 180, 10 x 140, 10 x 100 en scores van onder andere 174,145,140.

Voor Mighty Mike was die partij uiteraard eentje om nooit meer te vergeten. Michael Smith daarentegen, wil niet aan dat duel herinnerd worden, de jonge Engelsman hoopt vanavond een overwinning te boeken op de nummer één van de wereld en tegelijk weer de koploper te zijn op de ranglijst. Bully Boy die het tot nu toe fantastisch doet in de Premier League, kijkt uit naar de clash.

“Buiten de oche is Michael een van de aardigste spelers, we kunnen altijd met elkaar lachen. Maar tijdens een wedstrijd is hij een ‘andere Michael’, dan gaat hij er helemaal voor. Hopelijk kunnen we er een spectaculaire wedstrijd van maken. We gooien allebei in een hoog tempo, de wedstrijd kan snel afgelopen zijn. Het kan 6-6 worden. Ik speel prima. Als je tegen topspelers uitkomt, dan weet je wat je moet verbeteren en als je verliest weet je ook waaraan je moet werken”.

Van Gerwen wint wedstrijden maar is vooralsnog niet tevreden over zijn vorm. "Ik win wedstrijden, daar gaat het uiteindelijk om, maar ik kan beter. Ik krijg nog met een paar lastige duels te maken. Ik ben koploper en daar wil ik blijven staan".

Het wordt een strijd om behoud/herovering van de koppositie tussen de nummer één en twee op de Premier League Darts ranglijst. Zowel Van Gerwen als Smith hebben tien punten bij elkaar gespeeld na zes speelweken. Beide heren wonnen vijf wedstrijden en verloren er één. Van Gerwen heeft echter een iets beter legsaldo (+19), tegenover een legsaldo van +18 van Michael Smith. De Nederlander en de Engelsman troffen elkaar dit jaar al twee keer. Dat gebeurde op de UK Open Qualifier, beide spelers wonnen een partij en werden de latere winnaar. Van Gerwen en Smith stonden 24 keer tegenover elkaar in hun carrière. Van Gerwen ging er maar liefst 19 keer met de winst vandoor, Smith wist de Brabander vijf keer te sterk af te zijn. De tweevoudig wereldkampioen en voormalig jeugd wereldkampioen treffen elkaar in de tweede partij van de avond.

Van Gerwen v Smith: partij met herinneringen aan 123.40 gemiddelde

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws