Van Gerwen verbreekt PL record aantal 180-ers al snel van Gurney PDC
PDC

Van Gerwen verbreekt PL record aantal 180-ers al snel van Gurney

Van Gerwen verbreekt PL record aantal 180-ers al snel van Gurney

De vorige week evenaarde Daryl Gurney een record qua aantal 180-ers gegooid in één partij op de Premier League Darts. gooide negen 180-ers in speelweek acht tegen wereldkampioen Rob Cross en evenaarde hiermee het record dat op naam stond van zowel Phil Taylor als Robert Thornton.

Laatstgenoemden gooiden in respectievelijk 2015 en 2014 ook negen keer de maximale score in een best of 12 legs format Premier League partij. Hiervoor stond het record op naam van Gary Anderson die elf 180-ers produceerde, maar dan in een partij met het voormalige Premier League format: best of 14 legs.

Lang heeft het record van onder meer Daryl Gurney niet geduurd. In speelweek negen verbrak Michael van Gerwen dit record al heel snel door maar liefst tien keer de maximale score te gooien in zijn partij tegen latere degradant Mensur Suljovic. Van Gerwen won de partij met 7-4 en eindigde met een hoog gemiddelde van maar liefst 106.34. Van Gerwen heeft nu niet alleen het record van de meeste 180-ers in een best of 12 legs format, maar ook het hoogste gemiddelde in een partij met dit format. Mighty Mike boekte een gemiddelde van 123.40 op de Premier League Darts 2016 tegen Michael Smith.

Dit jaar hebben de 180-ers die Michael van Gerwen op de Premier League gooit, een bijzondere waarde. Na elke gegooide maximale score op dit toernooi wordt er namelijk 100 pond gedoneerd aan een goed doel. Het aantal gegooide 180-ers op de Premier League staat na speelweek negen al op 35.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws