1e ronde Gibraltar Darts Trophy Klaasen en vd Pas staan geen leg af PDC
PDC

1e ronde Gibraltar Darts Trophy Klaasen en vd Pas staan geen leg af

1e ronde Gibraltar Darts Trophy Klaasen en vd Pas staan geen leg af

Vanmiddag wist Mike Zuydwijk in een kraker te winnen, Dirk van Duijvenbode speelde ook een spannende wedstrijd maar wist de 5-5 niet om te buigen naar een overwinning. Dimitri van den Bergh won het duel met van Duijvenbode. Steve West en Ronny Huybrechts gingen helaas op de eerste middag in Gibraltar onderuit.

Vanavond kwamen twee Nederlanders in actie, beide mannen stonden geen enkele leg af. Jelle Klaasen rekende keihard af met de Noord-Ier Daryl Gurney en Tilburger Benito van de Pas won met 6-0 Wes Newton. De Nederlanders treffen een geplaatste speler in ronde twee. Zaterdag komen ook Vincent van der Voort, Kim Huybrechts en Michael van Gerwen in actie.

Het toernooi is live te volgen via de stream op livepdc.tv en via het livescorecenter van de PDC.

Het programma:
Wayne Jones (90.95) v Andrew Gilding (92.34) 6-5
De 44- jarige Goldfinger mocht de avondsessie openen, Gilding verloor de halve finale van de UK open van Mighty Mike en maakte indruk. Ook Wayne Jones heeft de handen vol aan Gilding. The Wanderer Jones is de laatste jaren uit de PDC top verdwenen. De 49- jarige Jones staat momenteel 36e op de OOM ranking. De eerste zeven legs gaan met de darts mee. Gilding weet een 11 darter en een 136 finish te gooien waarna hij met een 64 finish Jones weet te breaken in leg acht. Deze break leek Gilding de overwinning te brengen maar Jones weet met een 177 score op het juiste moment de negende leg te keren, als Gilding 137 niet uitgooit breakt Jones terug en maakt 4-5. Wat Gilding niet lukte lukt Jones wel, hij weet de break via een 90- finish te verzilveren om er een beslissende 11e leg uit te slepen. Jones uit het Engelse Wolverhampton heeft de verrassing van het UK open verslagen met een 86- finish verslaat hij Gilding met 6-5 nadat hij 3-5 achter kwam.

Dylan Duo (70.47) v Gerwyn Price (85.46 ) 2-6
Lokale held Dylan Duo is de eerste speler uit het thuisland Gibraltar die zich plaatste voor het PDC WK in 2010. Welshman The Iceman Price heeft echter geen moeite met Duo. In de derde leg weet Dylan Duo te breaken voor 2-1 waarna Price zes pijlen mist voor de re-break pakt Duo de 2-2. De 37- jarige man uit Gibraltar weet hierna geen leg meer te pakken Welshman Gerwyn Price pakt eenvoudig de overwinning met 6-2. De wedstrijd kende ook nog een hoogtepuntje in de vijfde leg als Price twee maximale 180- scores weet te gooien, de 9- darter valt echter met de zevende pijl in het water.

Rowby-John Rodriguez (86.98) v Kevin Painter (86.32 ) 3-6
Met twee 17-darters weet de ervaren Artist 2-0 voor te komen tegen de jonge Oostenrijker. De 20-jarige Little John mag de derde leg beginnen en weet deze te behouden om de schade te beperken tot 2-1. De 47- jarige Painter weet met een 14- darter zijn leg binnen te houden waarna hij Rodriguez kan breaken voor een 4-1 voorsprong. Met een 17- darter weet Rodriguez Painter te breaken in de zesde leg, Painter dacht de zevende leg te mogen beginnen maar werd door Russ Bray erop gewezen dat de Oostenrijker mocht beginnen. Met een 14- darter maakt Rodriguez 4-3 en komt terug in de wedstrijd. Een 72- finish brengt Painter op 5-3, de Engelsman maakt het met een 14- darter zakelijk af en wint met 6-3.

Cristo Reyes (89.98) v Mark Webster (86.21) 6-3
Cristo Reyes maakte indruk tijdens het laatste WK, de Spanjaard wist de laatste 16 te halen waarin hij uiteindelijk verloor van de latere winnaar Gary Anderson. Webster is voormalig wereldkampioen maar is door onder andere darteritus toch uit de top weggegleden. De eerste vier legs gaan met de darts mee, Spider legt aan op een 11- darter waarna hij de buitenste ring niet weet te vinden. De 27- jarige The Spartan weet te profiteren en pakt door de missers van Webster de leg. De Spanjaard mist op een haartje zijn tweede 116 finish om de break te verzilveren maar de Welshman krijgt de dubbel er niet in. Ryes pakt in de herkansing wel de leg voor een 4-2 voorsprong. Webster weet in de wedstrijd te blijven door eindelijk een dubbel met de eerste pijl te vinden. In de achtste leg weet Webster de scores niet goed te vinden, Ryes behoud zijn leg en komt 5-3 voor. Cristo Reyes gooit 81 uit waarmee de voormalig Lakeside kampioen eruit ligt.

Daryl Gurney (92.62 ) v Jelle Klaasen (96.97) 0-6
Terwijl de stream van pdcdarts.tv uitvalt door het geweld van Klaasen weet de Cobra de opening te maken met een 160- finish. Klaasen uit Goor gunt de Noord-Ier Gurney geen leg, met een 6-0 white-wash verslaat de oud wereldkampioen de dude. In de volgende ronde wacht de volgende Noord-Ier, history maker Brendan Dolan is de volgende tegenstander van Jelle Klaasen.

Andy Smith (95.17) v Andy Jenkins (90.26) 6-4
De altijd goedlachse Andy Smith verslaat in een close game Rocky Jenkins. Andy jenkins wist in 2006/2007 zijn beste resultaten neer te zetten met onder andere een halve finale plek tijdens het WK van 2007. Jenkins bleef dit keer dicht bij the Pie man Smith die uiteindelijk met 6-4 vandaag de sterkste was. Smith ontmoet in de volgende ronde Stephen Bunting.

Wes Newton (93.43) v Benito van de Pas (101.33) 0-6
Big Ben uit het Brabantse Tilburg weet meteen in de opening de Engelsman te breaken voor 2-0. De 37- jarige The Warrior kan niet aanhaken waardoor van de Pas met een 15- darter uitloopt naar 3-0. Ook in de vierde leg ligt het initiatief bij de Nederlander die na negen pijlen op 91 staat. De 22- jarige van de Pas maakt er een 12- darter van voor een ruime 4-0 voorsprong. Met een 14- darter komt van de Pas op een 5-0 voorsprong tegen de voormalig World Grand Prix halve finalist. Newton krijgt een kans op dubbel 12 maar mist drie pijlen waarna van de Pas de wedstrijd pakt zonder een leg af te staan. De Brabander treft in de volgende ronde Aussie Simon Whitlock.

John Duo (72.76 ) v Antony Lopez (81) 3-6
Als afsluiter twee Gibraltarezen die het duel met elkaar aangaan. De eerste vier legs gaan naar Antony Lopez die op weg lijkt naar de derde white-wash van de avond. John Duo steekt daar een stokje voor in deze laatste eerste ronde wedstrijd door de vijfde leg te pakken. Als Lopez een 113- finish mist weet Duo 2-4 te maken waarna hij de eerste 180- score van de wedstrijd gooit. Met een 15- darter weet John Duo de wedstrijd te keren en 3-4 te maken. Na een rommelige leg weet lopez na drie legs die naar Duo gingen weer een leg te pakken voor een 3-5 voorsprong. Met een 17- darter weet Antony lopez de tweede ronde te bereiken. De man uit Gibraltar treft morgen The King.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws