Durrant solliciteert naar PDC tourcard maar krijgt nul op het rekest PDC
PDC

Durrant solliciteert naar PDC tourcard maar krijgt nul op het rekest

Durrant solliciteert naar PDC tourcard maar krijgt nul op het rekest

Glen Durrant is momenteel de sterspeler bij de BDO, begin dit jaar sleepte hij het BDO wereldkampioenschap in de wacht. Ook op de PDC Grand Slam of Darts 2017 laat Durrant zijn pijlen spreken. Hij heeft inmiddels de kwartfinale bereikt en is als enige van de acht BDO deelnemers nog in de race.

Zowel dartspelers als dartfans zien BDO's beste speler van dit moment liever naar de PDC overstappen. Indien Durrant de overstap maakt wordt hij, volgens velen, gezien als een verrijking voor de PDC. Er wordt daarom ook vaak gespeculeerd over een overstap. De bijna 47-jarige vastgoedbeheerder overwoog wel een overstap maar hij bleef zijn huidige bond trouw.

Nu begint Duzza toch weer aan een overstap te denken maar hij zou graag de Qualifying School willen ontlopen en een tourcard van PDC voorzitter Barry Hearn willen ontvangen. Durrant beseft ook dat hij op zijn leeftijd nog maar één keer de kans krijgt om het hogerop te zoeken en die ambitie heeft hij ook. Dit gaf hij aan in een interview met Tungsten Tales, tijdens de Grand Slam of Darts.

Helaas voor Durrant: Gelijke monikken, gelijke kappen. Volgens Barry Hearn moet elke nieuwe speler naar de Qualifying School. "Het is een eerlijk systeem voor iedereen, competentie is het enige criterium".

Glen Durrant kan zich in de reactie vinden van de PDC voorzitter en antwoordde met "Sorry meneer Hearn, ik zal niet meer vragen". Het is nog niet bekend of de Lakeside kampioen de BDO trouw blijft of toch een poging zal wagen op de Qualifying School in januari 2018.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws