Michael van Gerwen wint Grand Slam of Darts-titel, Wright runner-up PDC
PDC

Michael van Gerwen wint Grand Slam of Darts-titel, Wright runner-up

Michael van Gerwen wint Grand Slam of Darts-titel, Wright runner-up

De Grand Slam of Darts 2017 is gewonnen door Michael van Gerwen. In de finale was de Nederlander met 16-12 te sterk voor Peter Wright. Het is daarmee de derde keer op rij dat de Nederlander de titel op zijn naam schreef. Vorig jaar versloeg hij James Wade met 16-8 in de finale en in 2015 was Phil Taylor het slachtoffer tegen Van Gerwen in de finale. Toen was de Brabander met 16-13 te sterk voor The Power.

Michael van Gerwen (102,18) - Peter Wright (97,71) 16-12
In deze finale zijn de heren aan elkaar gewaagd. Het is constant stuivertje wisselen en van een grote voorsprong voor één van de twee is dan ook geen moment sprake. Peter Wright is in de eerste helft van de partij wel de man van de grote finishes. Hij gooide onder andere al een 120-finish, 156-finish en een 149-finish. Van Gerwen zette hier tegenover een 100-finish en een 114-finish.

De Nederlander kan het daar natuurlijk bij laten en met onder andere een 146-finish een een 100-finish maakt Van Gerwen er 13-10 van. The Snakebite zou nog twee legs winnen maar daar bleef het bij. Michael van Gerwen kroont zich tot de Grand Slam of Darts winnaar 2017.

Direct na de wedstrijd had Michael van Gerwen eerst iets belangrijkers te doen dan de hoofdprijs in ontvangst nemen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws