'Grote namen zullen White niet van de kwartfinale afhouden op WMP' PDC
PDC

'Grote namen zullen White niet van de kwartfinale afhouden op WMP'

'Grote namen zullen White niet van de kwartfinale afhouden op WMP'

Huidige nummer 15 van de wereld, Ian White, heeft zijn zinnen gezet op het behalen van de kwartfinale op de komende World Matchplay. Om zijn doel te kunnen bereiken zal op de zaterdagavond allereerst met meervoudig finalist Terry Jenkins moeten zien af te rekenen. Daarna wacht hem mogelijk Michael van Gerwen. Ondanks White niet met de makkelijkste tegenstanders te maken krijgt, ziet hij dit niet als een belemmering om zijn doel te bereiken.

White: Raymond van Barneveld kan zeggen dat hij de Grand Slam en de Premier League heeft gewonnen. Deze zijn waarschijnlijk de hoogste en prestigieuze toernooien die je kan winnen zonder dat het je wat oplevert op de ranglijst. De vloertoernooien zijn geen garantie om prijzengeld te winnen. Maar het WK, de Matchplay en de Grand Prix leveren wel wat op. Andy Hamilton bijvoorbeeld heeft dat laten zien door op toernooien tot de laatste acht te komen en dat is een goede doelstelling.

'De Matchplay is, naast het wereldkampioenschap, één van de beste toernooien. Ook is de Winter Gardens één van de beste locaties. Ik denk dat het een betere locatie is dan die van het WK omdat het publiek dichtbij is en het podium mooi is opgebouwd. Natuurlijk wil je elk jaar op dit toernooi zijn omdat de beste 32 speler van de wereld in actie komen'.

'Of ik nou 16 of 17 in de ranking stond, maakt geen verschil vervolgt White die het toernooi als de 16e geplaatste speler betreedt. Oke, als 16 ben ik geplaatst maar als je een speler als Terry Jenkins loot, had je liever nummer 17 willen zijn. Het zijn stuk voor stuk goede spelers. Het zit dicht bij elkaar. Natuurlijk heb je de top drie spelers die goed in vorm zijn en zelfverzekerd zijn om de meeste toernooien te winnen'.

'Ik schommel tussen plek 14,15,16. Onze loting is zwaar omdat onze tegenstanders net zo goed spelen als wij. We zitten allemaal in 'hetzelfde schuitje', los van het elite groepje spelers. Als ik Terry versla, speel ik mogelijk tegen Michael. Het is dus de ene na de andere uitdaging.'

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws