GSoD dag 6: Peter Wright en Gary Anderson naar de halve finale PDC
PDC

GSoD dag 6: Peter Wright en Gary Anderson naar de halve finale

GSoD dag 6: Peter Wright en Gary Anderson naar de halve finale

Vanavond werden de eerste twee kwartfinales van de Grand Slam of Darts gespeeld. Glen Durrant en Peter Wright openden de avond en terwijl The Snakebite duidelijk te sterk was slaagde Durrant er bijna in om . Met 16-10 ging de winst naar Peter Wright die zich daarmee plaatste voor de halve finale.

Daarna was het aan Mensur Suljovic en Gary Anderson. Deze partij was een stuk spannender al wist Suljovic op de belangrijke momenten niet iedere keer aan te haken. Met het enige gemiddelde van boven de 100,00 wist Gary Anderson zich te voegen bij de laatste 4.

Vrijdag 17 november
20:00-23:00 uur
Kwartfinales
Glen Durrant (92,58) - Peter Wright (93,68) 10-16
Peter Wright nam een 2-0 voorsprong in deze partij maar Durrant bracht de stand weer gelijk, 2-2. De laatste leg voor de eerste onderbreking was een prooi voor The Snakebite. De tweede sessie was duidelijk voor Peter Wright. Hij vergrootte de voorsprong tot 7-3.

De partij zet zich voorts zoals deze was begonnen. Peter Wright heeft duidelijk het initiatief in deze partij en Durrant heeft weinig in te brengen. Qua gemiddelden ontlopen de heren elkaar niet veel maar Wright weet op de belangrijke momenten toe te slaan. Bij een stand van 14-6 gaan de heren weer even van het podium.

Glen Durrant zet aan en weet een comeback in te zetten. Hij pakt vier legs tegen één van Peter Wright. In de 25e leg weet Durrant zelfs te openen met 180, gevolgd door nog een 180-er. Van de overgebleven 141 punten raakt hij de triple 20 en ook de triple 19 is raak maar helaas voor hem wordt de dubbel 12 nipt gemist. Met een 10-darter weet hij de stand wel terug te brengen tot 10-15. De heren verlaten nog even het podium met de wetenschap dat Peter Wright nog slechts één leg nodig heeft.

Ondanks de bijna perfecte leg van Glen Durrant was het Peter Wright die de partij met 16-10 won en zich daarmee plaatste voor de halve finale van de Grand Slam of Darts.

Mensur Suljovic (94,56) - Gary Anderson (101,79) 12-16
De eerste leg is met een 100-finish voor de Oostenrijker maar Anderson pakt drie legs op rij en stormt naar een 3-1 voorsprong. Alvorens ze het podium tijdelijk verlaten weet Suljovic de achterstand nog te verkleinen tot 2-3.

De Oostenrijker lijkt vastbesloten om er een mooie partij van te maken. Anderson zakt een beetje in qua gemiddelden en Suljovic trekt de stand gelijk naar 5-5 met o.a. een 113-finish.

Gary Anderson heeft duidelijk het initiatief in deze partij en Suljovic probeert keer op keer aan te haken. The Flying Scotsman loopt uit naar 9-5 maar Suljovic weet daarna de schade enigszins te herstellen en bij een stand van 11-9 in het voordeel van de Schot gaan ze op de Grand Slam of Darts weer even naar de commercials.

Het einde van de partij nadert en met de leg worden de kansen voor Anderson groter om de winst naar zich toe te trekken. Bij een stand van 14-11 heeft hij nog slechts 2 legs nodig voor plaatsing voor de halve finale. Suljovic zou nog 1 leg winnen en liet kansen liggen voor meer. Met 16-12 wint Gary Anderson die een gemiddelde noteerde van 101,79.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws