Het aftellen is begonnen: Gaat de beker naar Brabant of naar Aldershot? PDC
PDC

Het aftellen is begonnen: Gaat de beker naar Brabant of naar Aldershot?

Het aftellen is begonnen: Gaat de beker naar Brabant of naar Aldershot?

Het aftellen is begonnen. De dartswereld kijkt met spanning uit naar de in elk geval ‘op papier zijnde’ spannende finale World Matchplay finale tussen Michael van Gerwen en James Wade. Wordt de trofee naar Brabant of naar Aldershot meegenomen?

James Wade bereikte de finale op spectaculaire wijze door Phil Taylor in acht jaar en na 38 ongeslagen partijen, zijn eerste nederlaag te bezorgen op dit toernooi. Hiermee kwam er een eind aan de overmacht van Phil Taylor die in 2007 zijn laatste Matchplay nederlaag leed tegen de latere runner-up Terry Jenkins. Michael van Gerwen gaf Peter Wright niet de kans op jacht te gaan naar zijn eerste major. Bij de laatste vier werd de kleurrijke Snakebite door de Nederlander verslagen.

Van Gerwen die het vorig jaar de finale van Phil Taylor verloor, hoopt vanavond zijn eerste World Matchplay titel aan zijn palmares te voegen. Het winnen van deze major, die hij samen met de Grand Slam of Darts nog niet op zak heeft, is de vurige wens van de 26-jarige. Gelet op de vorm van James Wade die voor de 6e keer in de World Matchplay finale staat, zal de titel hem echter niet cadeau gegeven worden. Wade heeft 15-voudig Matchplay winnaar Phil Taylor niet voor niets verslagen en aast ook op de titel, welke zijn tweede Matchplay titel zal zijn. In 2007 pakte The Machine de titel na winst op Terry Jenkins. De overige vier finales werden steeds van Phil Taylor verloren.

De Nederlander en de Engelsman troffen elkaar in totaal 26 keer in hun carrière, waarvan 10 keer op een major toernooi. Tijdens de ontmoetingen wist Mighty Mike 16 keer te winnen, Wade pakte 10 keer de zege. Een van de meest opvallende zeges van Mighty Mike is de 7-0 overwinning op de Premier League van dit jaar. De heren hebben ook op de Matchplay al eerder de degens gekruist. Op de editie van 2012 troffen zij elkaar in de kwartfinale waar Wade de sterkste was. Het vorig jaar troffen de heren elkaar ook in de finale van een major, namelijk de World Grand Prix die voor de tweede keer door Michael van Gerwen werd gewonnen.

De World Matchplay finale wordt gespeeld over best of 35 legs. Naast de trofee ontvangt de winnaar ook de hoofdprijs van £100.000,-. De runner-up verdient de helft, nanmelijk £50.000,-. Ook in de finale geldt dat er met een verschil van 2 legs gewonnen moet worden. In geval van 17-17 wordt de partij verlengd tot een maximum van 5 legs. Daarna volgt er een beslissende leg cq sudden death leg. De finale is vanaf 21:30 uur te zien op RTL7 en tegen betaling live te zien via de RTL7 stream.

De dartswereld is er klaar voor. Vanaf 20:00 uur zal de Winter Gardens in Blackpool op zijn grondvesten schudden.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws