Inmiddels 4 NL-ers en 1 Belg verzekerd van World Series of Darts Finals PDC
PDC

Inmiddels 4 NL-ers en 1 Belg verzekerd van World Series of Darts Finals

Inmiddels 4 NL-ers en 1 Belg verzekerd van World Series of Darts Finals

De PDC heeft na de eerdere nog vier spelers uitgenodigd voor de World Series of Darts. Zo kregen Kim Huybrechts, Benito van de Pas, Max Hopp, Josh Payne, Gerwyn Price, Daryl Gurney, Joe Cullen en Spanjaard Cristo Reyes een uitnodiging. Zij zullen dus op5 en 6 november in de Braehead Arena te Glasgow hun dartkunsten vertonen.

Michael van Gerwen, Gary Anderson, Adrian Lewis, Phil Taylor, Peter Wright, James Wade, Dave Chisnall en Raymond van Barneveld zullen in de tweede ronde instromen. De overige spelers zullen, net zoals de vier spelers die zich zondag kwalificeren, in de eerste ronde spelen.

Kim Huybrechts heeft zijn uitnodiging te danken aan het feit dat hij in de afgelopen vijf jaar, sinds zijn debuut in het PDC-circuit, heeft laten zien tot de wereldtop te behoren, zoals zijn veertiende plaats op de wereldranglijst toont. De 23-jarige Benito van de Pas betrad dit jaar de top 16 mede door twee zeges op de Pro Tour en een kwartfinale in de World Grand Prix. Max Hopp toonde vorig jaar zijn talent door het wereldkampioenschap jeugd op zijn naam te schrijven en mag zodoende voor de tweede keer op rij meedoen aan de World Series of Darts Finals. Gerwyn Price en Josh Payne hebben inmiddels ook een Pro Tour titel op hun naam staan. Daryl Gurney en Joe Cullen hebben inmiddels de top 32 van de wereld bereikt na verschillende goede prestaties. De Spanjaard Cristo Reyes kreeg een uitnodiging, omdat hij in minder dan twee jaar als professioneel darter al op de 34e plaats gekomen is.

PDC-voorzitter Barry Hearn zei: 'Het concept van de World Series of Darts is bedoeld om de grootste talenten op een wereldpodium te tonen en het veld in Glasgow zal zowel de gevestigde orde als veelbelovende talenten, waarvan we hopen dat ze een lange en mooie carrière op topniveau tegemoet gaan, representeren. Kim Huybrechts is het afgelopen jaar zeer constant geweest, met name op de European Tour, en is de beste van de Belgen op het PDC circuit. Max Hopp bevindt zich in een vergelijkbare positie voor Duitsland en het is bizar om te realiseren dat hij pas net 20 is! Benito van de Pas en Josh Payne zijn twee andere jonge sterren die de stap van de Development Tour naar zeges op de Pro Tour hebben weten te maken. Gerwyn Price en Cristo Reyes hebben enorme indruk gemaakt in hun nog vrij korte carriere als professioneel darter. Daryl Gurney heeft een geweldig afgelopen jaar achter de rug, vooral zijn prestaties op het grote podium zijn indrukwekkend, en het is briljant om te zien hoe Joe Cullen gegroeid is dit jaar. Deze acht spelers krijgen de grote kans om te strijden om de titel in Glasgow wat een zeer competitief weekend belooft te worden.'

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws