James Wade uit top 8 na verlies in eerste ronde World Matchplay PDC
PDC

James Wade uit top 8 na verlies in eerste ronde World Matchplay

James Wade uit top 8 na verlies in eerste ronde World Matchplay

James wade is na zijn verlies in de eerste ronde van de World Matchplay uit de top 8 van de PDC order of merit gevallen. In een spannende partij tegen Darren Webster trok Wade, mede door ziekte, uiteindelijk aan het kortste eind en verloor met 13-11. Wade verdedigde een finaleplaats van de World Matchplay 2015, en zal dit geld nu kwijtraken op de order of merit. Wade zal maximaal op plek 9 staan na de World Matchplay, maar voor zijn precieze positie zal 'The Machine' afhankelijk zijn van Jelle Klaasen en Phil Taylor. Indien Klaasen zijn eerste ronde wint, zal hij Wade voorbij schieten en indien Taylor minimaal de halve finale haalt zal ook de zestienvoudig wereldkampioen boven Wade eindigen.

James Wade heeft tien jaar in de top 8 van de PDC Order of Merit gestaan. Hij kwam voor het eerst in de top 8 na zijn winst in de World Matchplay van 2007. Sindsdien heeft Wade altijd goede resultaten overlegd op de World Matchplay, waarbij hij naast zijn winst in 2007 nog vijf keer de finale haalde. De laatste twee jaar lijkt deze liefde echter bekoeld, aangezien hij vorig jaar ook al in de eerste ronde verloor van Mervyn King.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws