Jarige Daryl Gurney hoopt op een mooi cadeau: eerste zege in PL PDC
PDC

Jarige Daryl Gurney hoopt op een mooi cadeau: eerste zege in PL

Jarige Daryl Gurney hoopt op een mooi cadeau: eerste zege in PL

Vanavond speelweek zeven in de Premier League Darts 2018. Het rondreizende circus zal dan Glasgow, Schotland aandoen. Tijdens speelweek zeven is er één jarig…hoera hoera. Debutant Daryl Gurney mag donderdag 32 kaarsjes uitblazen en zal (een deel) van zijn geboortedag in Glasgow doorbrengen. Donderdagavond klinkt in The SSE Hydro niet alleen het ‘Sweet Caroline van Neil Diamond’ maar ook het ‘Happy Birthday’.

De Noord-Ier hoopt zichzelf een mooi cadeau te kunnen geven. Gurney is er namelijk nog niet in geslaagd een zege te boeken op de Premier League Darts 2018, hij wacht nog steeds op zijn eerste overwinning. Superchin begon zijn Premier League avontuur met een gelijkspel tegen Raymond van Barneveld. In week twee verloor hij van toenmalige koploper Michael Smith, in de week daarop werd het wederom 6-6, ditmaal tegen collega-debutant Gerwyn Price. In week vier moest hij met 2-7 buigen voor een sterkere Michael van Gerwen. Een frustrerende Gurney zag tegenstanders Gary Anderson en Simon Whitlock in week vijf en zes een punt pakken, ook die partijen eindigden namelijk in een gelijkspel.

Gurney bezet momenteel de achtste plek op de Premier League ranglijst, maar hij is nog niet veilig om na week negen tot de laatste acht te behoren en niet te degraderen. Superchin staat net boven Peter Wright en Gerwyn Price die in de degradatiezone verkeren. Vanavond hoopt de World Grand Prix 2017 winnaar eindelijk de volle punten te kunnen pakken tegen opponent Mensur Suljovic.

De birthday boy en Mensur Suljovic zullen de avond openen. Superchin en The Gentle hebben na speelweek zes evenveel punten op de ranglijst maar de Oostenrijker heeft een beter legsaldo. Tien keer stonden de heren samen aan de oche. Gurney won zes keer van de Oostenrijker, onder meer in de kwartfinale van de World Matchplay 2017.

“Ik moet een zege boeken aldus Gurney in de Engelse media. De druk zit er op. Ik heb zo vaak gelijk gespeeld, als je mij een set kleurpotloden geeft moet ik wel een goede tekenaar zijn grapt de Noord-Ier. De vorige week speelde Simon (Simon Whitlock, red.) een goede partij. Ik kwam op voorsprong maar steeds als ik op een dubbel stond, gooide hij zijn dubbel uit met zijn laatste dart. Het is frustrerend maar ik blijf knokken om mijn eerste overwinning op mijn naam te schrijven”.

Na Glasgow wacht Gurney een zware week voor eigen publiek in Belfast. Dan treft hij regerend wereldkampioen en eveneens Premier League debutant Rob Cross. “Belfast is de week na mijn verjaardag. Het zal een geweldige sfeer zijn met de duizenden fans die het Sweet Caroline van Neil Diamond zingen. Het zal geweldig zijn om de wereldkampioen voor eigen publiek te verslaan. Het zal een toffe avond worden, ik krijg nu al kippenvel als ik eraan denk”.

De tien spelers komen gedurende de eerste negen weken tegen elkaar uit. Er wordt een klassement bijgehouden. Na week negen, judgement night, mogen de twee spelers die onderaan het klassement zijn geëindigd het toernooi verlaten. Gedurende vijf weken komen de acht overgebleven spelers wederom tegen elkaar uit. Zij strijden dan voor een plek bij de laatste vier, de play-offs.

De partijen worden gespeeld over best of 12 legs cq first to 7 legs. Gelijkspel (6-6) is mogelijk. De Premier League Darts is elke donderdagavond live/semi-live te zien op RTL7 en/of via de betaalde dartstream van RTLXL.nl.

Programma speelweek zeven met onder andere de kraker tussen Michael van Gerwen en naamgenoot Michael Smith, een gevecht om de eerste plaats op de ranglijst.
Daryl Gurney v Mensur Suljovic
Michael van Gerwen v Michael Smith
Gary Anderson v Simon Whitlock
Peter Wright v Raymond van Barneveld
Rob Cross v Gerwyn Price

Foto: PDC Europe

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws