Jonny Clayton pakte eerste grote titel met winst Austrian Darts Open PDC
PDC

Jonny Clayton pakte eerste grote titel met winst Austrian Darts Open

De opvolger van Michael van Gerwen op de Austrian Darts Open is bekend en luistert naar de naam Jonny Clayton. Deze onverwachte winnaar kwam mede voort uit verrassende uitslagen in de kwartfinale en halve finales.

Zo verloren we bij de laatste 8 in één keer Michael Smith, Rob Cross, Daryl Gurney en Ian White en wist Mensur Suljovic in de halve eindstrijd geen halt toe te roepen tegen de latere winnaar.

Price wist in de andere halve finale via een finish van 3 (single 1 en dubbel 1) Joe Cullen opzij te zetten. In de finale moest hij echter zijn meerdere erkennen in Jonny Clayton.

Het is de eerste grote titel voor Jonny Clayton bij de PDC die eerder op de vloer wel al Players Championship 22 in Barnsley wist te winnen in 2017.

Avondsessie (Vanaf 19:15 uur)
Kwartfinales
Michael Smith (90,45) 2-6 Joe Cullen (98,68)
Vorig jaar was hij nog de runner-up maar dit jaar moest hij genoegen nemen met een plek in de kwartfinale. Michael Smith verloor bij de laatste 8 met 2-6 van Joe Cullen.

Gerwyn Price (100,98) 6-3 Rob Cross (87,09)
Met een gemiddelde van ruim 100,00 wist Gerwyn Price zijn opponent Rob Cross opzij te zetten die op zijn beurt bleef steken op slechts 87,09 gemiddeld. Met Michael Smith en Rob Cross is er dus afscheid genomen met twee grote namen en dus zal er een verrassende winnaar uitkomen vandaag.

Daryl Gurney (95,37) 1-6 Mensur Suljovic (103,90)
Na Michael Smith en Rob Cross heeft ook Daryl Gurney zich niet weten te plaatsen voor de halve finale. Suljovic was met 6-1 te sterk voor Superchin waarbij de Oostenrijker een gemiddelde gooide van bijna 104,00.

Ian White (88,26) 4-6 Jonny Clayton (86,91)
De grote namen lijken het vanavond niet makkelijk te hebben. Jonny Clayton wist in de laatste kwartfinale Ian White te verslaan.

Halve finale
Joe Cullen (87,27) 6-7 Gerwyn Price (85,56)
In de eerste halve finale ging het tot aan de laatste en beslissende leg. Via een opmerkelijke 3-finish wist Price via single 1 en dubbel 1 de finale te bereiken.

Mensur Suljovic (84,24) 6-7 Jonny Clayton (86,91)
Net als in de eerste halve finale ging het ook hier naar 6-6. Suljovic en Clayton bleven qua gemiddelden onder de 90,00 maar de partij was er niet minder spannend om. Uiteindelijk was het Clayton die aan het langste eind trok en zich plaatste voor de finale.

Finale
Gerwyn Price 5-8 Jonny Clayton
Tot aan 4-4 bleven de heren elkaar bij in deze finale en nadat de negende leg was gewonnen door Price gooide Clayton een 120-finish die de partij zou doen kantelen. Vanaf dat moment wist Price namelijk geen leg meer te winnen en was het Jonny Clayton die met 8-5 de winst opeiste en de opvolger werd van Michael van Gerwen.