Komula en Haavisto geplaatst voor PDC wereldkampioenschap 2015 PDC
PDC

Komula en Haavisto geplaatst voor PDC wereldkampioenschap 2015

Komula en Haavisto geplaatst voor PDC wereldkampioenschap 2015

Zaterdag werden de laatste toernooien gespeeld op de Scandinavische Pro Tour 2014. Hiermee is de definitieve Scandinavische Pro Tour Order of Merit 2014 bekend. Via deze Order of Merit waren er twee tickets te verdienen voor het Ladbrokes wereldkampioenschap 2015. De tickets lagen klaar voor de nummer één en twee van van deze ranglijst. World Cup of Darts deelnemers Jarkko Komula en Jani Haavisto hebben zich geplaatst. Komula die in 2014 één vloertoernooi naar zich toetrok en drie finales bereikte, eindigde als koploper op de Scandinavische ranglijst, gevolgd door landgenoot Haavisto die twee toernooien op zijn naam schreef.

Jarkko Komula zal het podium in de Alexandra Palace voor de vierde keer betreden. Hij kwam namelijk ook in actie op de WK's van 2010, 2013 en 2014. Smiley die steeds in de voorronde van het WK van start gaat, behaalde zijn beste resultaat tot nu toe op het WK 2014 waar hij tot de laatste 32 kwam. Haavisto zal voor de tweede keer in actie komen op het wereldkampioenschap. De Fin wist zich eerder alleen voor het WK 2013 te plaatsen. In de voorronde van die editie lootte hij landgenoot Komula die het Fins onderonsje won.

Het vorig jaar kon Haavisto zich ook voor het WK plaatsen, maar op de laatste dag van de Scandinavische Pro Tour 2013 gaf hij dit uit handen. Na drie Pro Tour weekenden had Haavisto een ruime voorsprong op de ranglijst, toch was hij nog niet zeker van plaatsing voor het WK 2014. In het laatste weekend moesten er nog wat tandjes bijgezet worden, daarnaast was hij afhankelijk van de Deen Per Laursen die geen toernooi mocht winnen. Haavisto werd op de laatste toernooien vroegtijdig uitgeschakeld en Laursen deed er nog een schepje bovenop door één van de toernooien te winnen. Hierdoor zag Haavisto zijn deelname aan het WK 2014 in rook opgaan. Naast Laursen, wist ook landgenoot Dennis Lindskjold zich te plaatsen voor het WK 2014.

Vandaag staat er wederom een belangrijk toernooi op het programma van de Scandinavische spelers. In Denemarken wordt er een kwalificatietoernooi gehouden ten behoeve van de European Championship 2014 die van 24 tot en met 26 oktober in Muelheim, Duitsland wordt gespeeld. De winnaar van het kwalificatietoernooi mag zich op het Europees toernooi melden.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws