Vier Nederlanders en R. Huybrechts succesvol op European Qualifier PDC
PDC

Vier Nederlanders en R. Huybrechts succesvol op European Qualifier

Vier Nederlanders en R. Huybrechts succesvol op European Qualifier

Vanavond werd het in het Maritim Hotel te Berlijn, Duitsland het European kwalificatietoernooi en het Host Nation kwalificatietoernooi gespeeld ten behoeve van de derde Euro Tour oftewel de German Darts Masters. Zoals gebruikelijk zijn er op het Europees kwalificatietoernooi acht tickets te verdienen, terwijl er op het kwalificatietoernooi voor het organiserend land vier plekken te vergeven zijn.

Ook Nederlanders en Belgen deden een gooi naar één van de acht tickets. Van de 'oranjes' en zuiderburen hebben Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen, Jerry Hendriks en Ronny Huybrechts een plek kunnen afdwingen op het hoofdtoernooi. Er was ook Scandinavisch succes. De Finnen Jarkko Komula en Jani Haavisto en de Zweed Magnis Caris zullen ook op de German Darts Masters in actie komen.

In totaal zullen zes Nederlanders en één Belg hun pijlen op de German Darts Masters laten spreken. Michael van Gerwen en Kim Huybrechts staan in de top 16 van de betreffende Pro Tour Order of Merit en waren al automatisch geplaatst. Van Gerwen treft de winnaar uit de partij Jelle Klaasen v Jyhan Artut. Kim Huybrechts wacht op Alex Roy of Paul Nicholson. Van Barneveld gaat de eerste ronde strijd aan met Ronnie Baxter, van der Voort treft voormalig Lakeside kampioen Mark Webster. Jerry Hendriks mag tegen qualifier Magnus Caris. Als Hendriks deze partij wint, krijgt hij in de tweede ronde met Phil Taylor te maken. Ronny Huybrechts zal het op de zaterdag tegen Jarkko Komula opnemen.

Op het hoofdtoernooi dat van 19 tot en met 21 april wordt gehouden, zullen 48 spelers een gooi doen naar de titel. De top 16 van de geldende Pro Tour Order of Merit is geplaatst en mag in de tweede ronde instromen. Twintig UK Qualifiers waren reeds op 21 maart bekend. De 32 qualifiers moeten in de eerste ronde aan de bak, waarna de winnaars het in ronde twee tegen een geplaatste speler zullen opnemen.

Op het kwalificatietoernooi voor het gastland hebben drie bekende Duitse namen de eindstreep gehaald. Andree Welge, nieuw Duits talent Max Hopp en Jyhan Artut zullen we op de derde European Tour terugzien. Marcel Hausotter wist zich samen met de drie bekende Duitse spelers te plaatsen.

Enkele updates van de European Qualifier:

- Van Barneveld speelde in de eerste ronde tegen landgenoot Danny de Haas. The Man stond met 4-5 achter maar kon een beslissende leg forceren. Hij mist echter zijn 118 finish voor de partij. Maar nadat de Haas twee darts miste voor zijn 47 finish en voor de zege, strafte Barney af met zijn 19 checkout. In de volgende ronde wacht hem Mareno Michels of Tony West.
- Mareno Michels wint van Tony West en mag het tegen van Barneveld opnemen.
- Van Barneveld en Klaasen hebben zich voor de German Darts Masters gekwalificeerd, overige resultaten nog niet bekend.
- Van Barneveld won met 6-2 van Michels. De eerste 4 legs werden verdeeld, Raymond pakte de vier opeenvolgende legs. De laatste 2 legs won hij met respectievelijk een 12 en 13 dart leg. Barney is de Qualifier 2 en mag op de European Tour tegen Ronnie 'The Rocket' Baxter.
- Ook van der Voort zien we op het hoofdtoernooi terug. De lange speler uit Purmerend is de 6e qualifier en zal op het hoofdtoernooi tegen Mark Webster spelen.
- Ook Ronny Huybrechts, Jerry Hendriks, Jarkko Komula, Magnus Caris en Jani Haavisto hebben zich bij de qualifiers gevoegd.

De uitslagen van de European Qualifier:

1e ronde
Ryan de Vreede 6-5 Richard van Zijtveld
Christian Kallinger 6-0 Kevin Voornhout
Mareno Michels 6-0 Dragutin Horvat
Jani Haavisto 6-3 Joey ten Berge
Robert Marijanovic 6-2 Pawel Jaworski
Dimitri van den Bergh 6-3 Zoran Lerchbacher
Leo Hendriks 6-4 Krzysztof Chmielewski
Jerry Hendriks 6-3 Stefan Couwenberg
Ron Meulenkamp 6-4 Marcel Hirtzel

2e ronde
Jarkko Komula 6-1 Joppe Bakens
Christian Kallinger 6-3 Ryan de Vreede
Raymond van Barneveld 6-5 Danny de Haas
Mareno Michels 6-5 Tony West
Leon de Geus 6-5 Christian Kist
Jani Haavisto 6-4 Dirk van Duijvenbode
Ronny Huybrechts 6-1 Werner Donati
Robert Marijanovic 6-4 Rowby-John Rodriguez
Jelle Klaasen 6-4 Kevin Vensink
Benito van de Pas 6-2 Domitri van den Bergh
Vincent van der Voort 6-3 Antonio Alcinas
Michael Rasztovits 6-2 Leo Hendriks
Mensur Suljovic 6-4 Salmon Renyaan
Jerry Hendriks 6-5 Gino Vos
Magnus Caris 6-5 Maik Langendorf
Ron Meulenkamp 6-1 Rene Luka

3e ronde
Jarkko Komula 6-3 Christian Kallinger
Raymond van Barneveld 6-2 Mareno Michels
Jani Haavisto 6-1 Leon de Geus
Ronny Huybrechts 6-2 Robert Marijanovic
Jelle Klaasen 6-5 Benito van de Pas
Vincent van der Voort 6-4 Michael Rasztovits
Jerry Hendriks 6-5 Mensur Suljovic
Magnus Caris 6-5 Ron Meulenkamp

European Qualifiers:
EQ1 Jarkko Komula
EQ2 Raymond van Barneveld
EQ3 Jani Haavisto
EQ4 Ronny Huybrechts
EQ5 Jelle Klaasen
EQ6 Vincent van der Voort
EQ7 Jerry Hendriks
EQ8 Magnus Caris

Host Nation Qualifiers:

HN1 Andree Welge
HN2 Max Hopp
HN3 Marcel Hausotter
HN4 Jyhan Artut

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws