Lewis "We moeten voorkomen dat de Nederlanders alle titels pakken" PDC
PDC

Lewis "We moeten voorkomen dat de Nederlanders alle titels pakken"

Lewis "We moeten voorkomen dat de Nederlanders alle titels pakken"

Het vorig jaar was Adrian Lewis dichtbij zijn eerste Matchplay zege. Hij bereikte de finale maar zag de hoofdprijs naar voormalig leermeester en plaatsgenoot Phil Taylor gaan. Lewis hoopt dat hij deze titel dit jaar wel in zijn cv kan doen. Daarnaast is de tweevoudig wereldkampioen van mening dat het weer eens tijd wordt voor een Engelse cq een niet-Nederlandse winnaar van een Sky toernooi, aangezien van Gerwen en van Barneveld de laatste drie toernooien hebben opgeëist. Lewis zal maandagavond voor de eerste keer in actie komen op de World Matchplay 2014. Dan treft hij Andrew Gilding. enkele vragen aan .

Wat betekent de World Matchplay voor jou?
'Het is absoluut in de top drie van de grootste toernooien en qua atmosfeer is deze mijn favoriete toernooi. De Winter Gardens is fantastisch om te spelen en daar heb je de echte dartfans zitten. Fans die op het juiste moment stil zijn en op de juiste momenten juichen. Ze zijn fantastisch'.

Het vorig jaar kwam je tot de finale waar je in een geweldige partij van Phil Taylor verloor. Kan je zeggen dat de editie van 2013 tot nu toe je beste toernooi is geweest in Blackpool?
'Zonder twijfel. Ik vind dat ik gedurende het toernooi goed heb gespeeld. Ik had een geweldige partij tegen Michael van Gerwen in de halve finale en produceerde een gemiddelde van 107 in de finale. Maar dit was niet genoeg. Ik kan mij herinneringen dat Phil heel veel bulleyes finishes uitgooide. Maar dat is wat Phil doet. Op de Grand Slam speelde ik zelf beter maar verloor van hem met een gemiddelde van 111'.

Wat vind je van de huidige vorm van Phil Taylor? Enkele kenners vragen zich af of hij zijn oude niveau weer zal halen.
'Goeie vraag. Er is heel veel aan zijn materiaal gesleuteld. Ik heb geprobeerd hem wat advies te geven. Ik denk dat zijn pijlen het niet goed hebben gedaan. Hij heeft verschillende shafts geprobeerd maar hij geeft aan dat zijn huidige pijlen het fantastisch doen. We zullen dus moeten afwachten en kijken wat er gebeurt als hij onder druk staat'.

Zie je hem nog steeds al favoriet voor deze titel?
'Dat verwacht ik nog van hem. Als Phil zijn 'A-spel' haalt, is hij zeker de te kloppen man, Schrijf hem nooit af!'

Je hebt twee wereldtitels op je naam staan maar je hebt nog niet in Blackpool gewonnen. Frustreert dit jou? Wil je een Matchplay overwinning in je cv?
'Het WK is uiteraard het belangrijkste toernooi. Maar ik moet zeggen dat de Matchplay het grootste ternooi is na het WK. Het deelnemersveld van dit jaar is zwaar en om eerlijk te zijn is dit elk jaar zo. Maar het schijnt jaar in, jaar uit te groeien. Als je jouw niveau niet haalt, kan je er zo uit liggen'.

Wie zie je als jouw grootste rivalen?
'Spelers zoals Gary Anderson die met vijf overwinningen een fantastisch jaar op de Pro Tour kent. Net als mij, heeft Michael van Gerwen zijn ups en downs. Whitlock komt weer een beetje in vorm en Phil begint zijn spel op te krikken. We zitten nu op de helft van het jaar, ik denk dus dat hij scherp zal worden. James Wade heeft enkele goede maanden achter de rug. Deze spelers zijn over het algemeen de rivalen'.

Wat vind je tot nu toe van je vorm in dit jaar? Is het eerlijk te zeggen dat jouw goede spel niet in de resultaten terug te zien zijn?
'Dat denk ik wel. De afgelopen maanden heb ik veel werk in mijn training gestoken. Ik heb mij vier a vijf uur per dag voorbereid op de Matchplay. Ik gooi constant gemiddeldes van 100, ik ben dus tevreden hiermee. Nog wat puntje op de i en ik maak een goede kans'.

Was je teleurgesteld toen Engeland de World Cup of Darts niet won?
'Ja, ik was teleurgesteld. We bereikten de finale maar we waren 'gebroken'. Op de eerste dag had ik een klein ongelukje. Toen ik de kraan in de douche dichtdraaide, kwam de douchekop bijna op mijn nek terecht. Ik kon de douchekop ontwijken maar ik bezeerde mijn nek. Hierdoor had ik het hele weekend een whiplash. Ik kon ook niet goed slapen, het heeft dus niet geholpen'.

Was het sabotage van de twee Nederlanders?
'Haha, ja we kunnen ze de schuld geven. We geven ze de schuld van alles!'

De Nederlanders hebben de laatste drie Sky toernooien gewonnen. Vind je dat het tijd wordt dat een Engelsman weer een groot toernooi wint?
'Zeker! We moeten voorkomen dat de Nederlanders het overnemen. Het is een kwestie van tijd voordat we weer een Engelse winnaar hebben'.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws