PDC WK dag 4 avond: Van der Voort door naar tweede ronde PDC
PDC

PDC WK dag 4 avond: Van der Voort door naar tweede ronde

In Ally Pally is in de avondsessie van dag 4 van het PDC WK Vincent van der Voort door naar de volgende ronde van het WK, hij versloeg Dave Chisnall met 3-0 in sets. James Wade ligt er voor het eerst sinds 2006 in de eerste ronde uit na zijn verlies tegen Keegan brown. Ian White moest het opnemen tegen de winnaar van de voorronde, die door de amerikaan Willard Bruguier en de nieuw-zeelander Cody Harris werd gespeeld. Deze partij is gewonnen door Cody Harris, die dus later op de avond tegen Ian White moest. Deze partij werd door Ian White gewonnen met 3-1.

Resultaten van de avondsessie:

Voorronde: Willard Bruguier (83.96) 1-2 Cody Harris (84.30) (2-3) (3-2) (0-3) (best of 3 sets)

In de eerste leg mag Cody Harris beginnen met gooien, hij weet gelijk twee keer boven de 100 te gooien, terwijl Bruguier moeite heeft met scoren, maar na een 85 en een 41 score weet hij eindelijk zijn triples te vinden. Harris probeert hierna gelijk een 127 finish, maar hij mist de bull. Ook zijn pogingen op de dubbels hierna willen niet goed lukken, hij mist 4 pijlen op de dubbels, maar daarna komt hij op 1-0 voorsprong. In de tweede leg gebeurt niet veel bijzonders, beide heren hebben moeite met scoren maar op den duur weet Bruguier zijn leg te behouden waarna de stand 1-1 in legs is. In de derde leg gooit Cody Harris de eerste 180 van de wedstrijd. Ondanks dat weet Bruguier de leg naar zich toe te trekken dankzij een 112 finish, hij breakt Harris en maakt de stand 1-2. Hierna breakt Harris weer terug, wat de stand weer gelijkt brengt. De eerste set wordt dus beslist door een laatste leg, waarin Harris wederom een 180 gooit, maar weer problemen heeft met zijn dubbels. Ondanks dat gooit Harris uiteindelijk toch de leg en hij pakt de eerste set.

In de eerste leg van de tweede set breakt Harris en hij pakt de eerste leg via tops. In de tweede leg breakt Bruguier op zijn beurt Harris, waarmee hij de stand wederom gelijk maakt. Bruguier behoudt hierna zijn leg en maakt de stand 2-1 in legs. In de vierde leg behoudt Harris zijn leg, waarna de set weer met een laatste leg moet worden beslist. Deze laatste leg gaat naar bruguier, die hiermee de stand op 1-1 in sets brengt.

De eerste leg van de derde set gaat naar Harris, nadat hij weer moeite had zijn dubbels te vinden. In de tweede leg gooit Harris zijn derde 180 van deze wedstrijd, en probeert hij 95 uit te gooien via dubbel 5, maar hij gooide dubbel 20 en zichzelf dus dood. In zijn tweede poging weet hij wel de juiste dubbel te raken, waarna hij zijn voorsprong vergroot naar 0-2 in legs. In de derde leg hebben beide heren pech bij het finishen, Bruguier gooit eerst een bouncer en weet daarna zijn dubbels niet te raken. Harris kon dubbel 12 ook niet raken, maar gooit uiteindelijk via dubbel 6 de wedstrijd en zal dus vanavond tegen Ian White aan de oche verschijnen

James Wade (93,01) 2-3 Keegan Brown (95.45) (0-3) (3-2) (2-3) (3-1) (1-3) (best of 5 sets)

Keegan Brown begint de eerste leg, en hij pakt met een 124 finish deze leg en hij staat met 0-1 voor. In de tweede leg gooit Brown een 177 score, en hierna heeft Wade een kans op een dubbel, maar dit lukt hem niet, waardoor Brown weer met zijn eerste pijl een dubbel weet te raken, hij vergroot dus zijn voorsprong en het is 0-2. In de derde leg wordt de eerste 180 gegooid, deze is voor James Wade. Ondanks dat gooit Brown de derde leg en pakt dus de eerste set dankzij een 0-3 overwinning in legs.

In de eerste leg van de tweede set weet James Wade dan ook eindelijk een dubbel te raken, hij gooit zijn eerste leg van deze wedstrijd en komt in de tweede set met 1-0 voor. De tweede leg is voor Brown, die 70 uitgooit en de stand weer gelijkt maakt. In de derde leg gooit James Wade een 110 finish, waardoor hij weer op voorsprong komt, de stand is 2-1. In de vierde leg gooit Brown 56 uit en maakt de stand weer gelijk, de tweede set wordt dus met een laatste leg beslist. Deze laaste leg is voor James Wade, die hierdoor de stand in sets gelijk maakt, het is 1-1.

In de eerste leg van de derde set mag Brown beginnen, en dat doet hij direct met een 180. Ondanks dat breakt Wade in de eerste leg en maakt de stand 1-0. In de tweede leg begint Brown wederom met een 180. In de tweede leg breakt Brown gelijk terug en maakt de stand weer gelijk. In de derde leg weet Brown zijn leg te behouden, hij komt hierdoor voor het eerst deze set op voorsprong, het is 1-2. In de vierde leg gooit Brown zijn derde 180, maar ondanks dat pakt Wade deze leg, en we gaan dus weer naar een beslissende leg voor de derde set. Deze leg is voor Brown, die dankzij dubbel 16 een voorsprong van 1-2 in sets krijgt.

Wade begint de eerste leg van de vierde set en via tops houdt hij ook deze leg, hij komt met 1-0 voor. In de tweede leg heeft Brown problemen met zijn dubbels, hij kreeg eerst kansen op dubbel 16, maar weet uiteindelijk pas na 9 pijlen via dubbel 1 de leg te pakken, de stand is weer gelijk. De derde leg is voor James Wade, komt wederom op voorsprong en het is 2-1. In de vierde leg krijgt Wade een kans om een 121 finish te gooien, maar hij mist net de bull. Ondanks dat gooit hij via dubbel 10 dan toch de leg en dus ook de set, het is 2-2 in sets.

In de eerste leg heeft Brown opvallende pech: hij gooide met zijn tweede pijl zijn pijlen uit het bord, waardoor hij maar 1 pijl had voor die voor de score meetelde. Na deze pech weet hij toch nog een 180 te gooien in deze leg, en hierna weet hij via dubbel 4 op voorsprong te komen in de laatste en beslissende set, het is 1-0. In de tweede leg gooit James Wade met één pijl tops, waardoor de stand weer gelijk is. In de derde leg probeert Brown 164 uit te gooien, maar dit lukt niet, hierna houdt hij dubbel 18 over en gooit deze, waardoor hij nog maar één leg nodig heeft om naar de volgende ronde te gaan en ervoor te zorgen dat Wade er voor het eerst sinds 2006 niet bij is in de tweede ronde van het WK. In de vierde leg weet Brown met 1 pijl dubbel 16 te raken, hij wint daarmee deze wedstrijd en gaat naar de tweede ronde van het WK.

Vincent van der Voort (98.3) 3-0 Dave Chisnall (96.75) (3-2) (3-2) (3-0) (best of 5 sets)

Vincent van der Voort mag de wedstrijd beginnen, er is een in de eerste leg gelijk een incidentje, Vincent van der Voort merkt op dat de schrijver zijn score verkeerd opschreef. Hierna gaat de wedstrijd gewoon weer verder en Van der Voort weet gelijk de leg met 1 pijl uit te gooien, hij pakt hiermee een voorsprong van 1-0 in legs. De tweede leg begint voor 'The Dutch Destroyer' goed, hij gooit een 180. Hierna leek het erop dat Van der Voort de leg zou pakken, maar uiteindelijk pakte Chisnall de leg, waardoor de stand weer gelijk is. Van der Voort blijft goed scoren, hij gooit in de derde leg een 177. Van der Voort mist de grote 20 om daarna tops te raken, en mede door deze fout breakt Chisnall en komt hiermee op voorsprong. In de vierde leg zien we precies het omgekeerde; Chisnall geeft nu de leg weg, en Van der Voort maakt de stand weer gelijk. Hierna is het initiatief van Van der Voort weer terug, hij raakt alles een stuk beter en hij pakt de set, het is 1-0.

In de tweede set is de eerste leg voor Chisnall, via tops komt hij op een 1-0 voorsprong in legs. In de tweede leg gooit Van der Voort twee 180s en hij zet de leg hierdoor goed weg op 46, hij mist alleen net de dubbel. Hierdoor kwam Chisnall terug voor 161 finish, hij mistte alleen net de bull, waardoor Van der Voort terugkwam en via dubbel 4 de stand gelijk maakte. In de derde leg blijft Van der Voort in zijn goede flow zitten, hij gooit weer een 180, maar ondanks dat weet Chizzy zijn leg te behouden, hij komt op 2-1 voorsprong. Hierna maakt Van der Voort het via tops weer gelijk, de tweede set gaat weer via een beslissende leg. In de vijfde leg gooit Van der Voort weer een 180, en hierna gooit hij via dubbel 8 voor de tweede set, en hij komt dus op 2-0 voorsprong.

In de eerste leg van de derde set blijft Van der Voort hoog scoren, hij gooit weer een 180 en gooit ook 61 uit, hij komt weer op voorsprong, het is 1-0. In de tweede leg gooit Van der Voort een 130 finish, waardoor hij nog maar één leg verwijderd is van de tweede ronde. In de derde leg gooit Chizzy een 180, maar dit heeft weinig nut nadat Van der Voort de wedstrijd eindigt met dubbel 5, hij wint de wedstrijd met 3-0 in sets en is door naar de volgende ronde.

Ian White (96.89) 3-1 Cody Harris (85.47) (3-1) (1-3) (3-1) (3-0) (best of 5 sets)

Ian White mag beginnen aan de eerste leg, in deze leg gooit hij ook een 177, waarna hij 67 uitgooit om op 1-0 voorsprong te komen. De tweede leg begint hij gelijk met een 180 en een 177, hij heeft dus kansen voor een 9 darter, maar hij weet zijn eerste pijl niet in de triple te raken, dus hij zet hem weg en komt op 16 uit. Hierna vergroot hij via dubbel 4 zijn voorsprong, het is 2-0. In de derde leg pakt Harris zijn eerste 180 van de wedstrijd. Hierna breakt Harris met een 121 finish via de bull, het is 2-1. In de vierde leg gooit White weer een 180, en hij pakt via dubbel 16 de eerste set.

De eerste leg van de tweede set mag Harris beginnen, in deze leg scoort White beter dan Harris, hij kan het dus makkelijk wegzetten, en door dubbel 16 gooit hij een 13 darter, het is 1-0. In de tweede leg breakt Harris gelijk terug, het is 1-1. Harris verzilverd hierna zijn break waardoor hij 1-2 voor staat. Cody Harris breakt vervolgens voor de tweede keer met een 118 finish, waardoor hij de tweede set pakt; de stand is dus 1-1.

De eerste leg van de derdes set wordt begonnen door White, maar ondanks dat voordeel pakt Harris toch de eerste leg, waardoor hij voor het eerst deze wedstrijd een voorsprong heeft, het staat 0-1. White wint de tweede leg door 95 uit te gooien, de stand is weer gelijk. In de derde leg gooit White weer een 180, en hij houdt zijn eigen leg, waardoor hij op 2-1 voorsprong komt. Ook in de vierde leg gooit White weer een 180, zijn vierde in totaal, ook deze leg gaat weer naar White en hij pakt de derde set, waardoor hij in sets op een 2-1 voorsprong komt.

De eerste leg van de vierde set wordt begonnen door Harris. Deze leg had Harris een goede kans, maar hij had een afzwaaier en raakte de 5 in plaats van de 20, waarna White terugkwam en via tops de eerste leg pakte. Het is 1-0. De tweede leg is ook voor White, hij is hierdoor nog maar één leg verwijderd van de tweede ronde. In de derde leg krijgt Harris een kans om dat nog even uit te stellen, maar hij heeft moeite met zijn dubbels, hij gooit zichzelf uiteindelijk dood op de 1. Hierna krijgt White weer een kans maar hij raakt zijn dubbel niet. Hierna Gooit Harris zichzelf weer dood, en dan maakt White het af, hij wint de vierde set met 3-0 en zo ook de wedstrijd met 3-1.