Loting en speelschema Euro Tour 4 zonder Van Gerwen PDC
PDC

Loting en speelschema Euro Tour 4 zonder Van Gerwen

Loting en speelschema Euro Tour 4 zonder Van Gerwen

Vrijdag begint in het Oostenrijkse Graz de Austrian Darts Open, ook bekend als European Tour 4. Voor dit toernooi heeft Michael van Gerwen zich om, vooralsnog bij ons onbekende reden, afgemeld. Hierdoor schuiven de geplaatste spelers een plek door en zal Jonny Clayton de nummer 16 van de plaatsingslijst zijn, aangezien hij van de deelnemers die niet rechtstreeks geplaatst zijn het hoogst staat op de Pro Tour Order of Merit, en zal via het Host Nation kwalificatietoernooi een vijfde Oostenrijker een plek in het toernooi bemachtigen.

Namens Nederland zullen Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Ron Meulenkamp in actie komen, terwijl Dimitri van den Bergh en Ronny Huybrechts de Belgische eer zullen verdedigen. Ron, Dimitri en Ronny zullen vrijdag tijdens de eerste ronde al in actie komen. Ron opent tegen de Duitser Gabriel Clemens. Bij winst wacht hem Daryl Gurney in de tweede ronde. Ronny Huybrechts neemt het op tegen Steve West. De winnaar van die partij speelt zaterdag tegen Rob Cross. Dimitri van den Bergh ontmoet Simon Stevenson. Bij een overwinning wacht hem Benito van de Pas bij de laatste 32. Jelle Klaasen stroomt eveneens pas zaterdag in, hij speelt dan tegen Cristo Reyes of Host Nation qualifier 1.

Darius Labanauskas is de Oost-Europese qualifier en deze vaste waarde op het BDO-circuit maakt zijn debuut op het PDC-circuit tegen Ritchie Edhouse. Max Hopp, die vorige week verrassend het German Darts Open won, zal openen tegen Stephen Burton. Mocht James Wade de eerste ronde doorkomen treft hij Peter Wright bij de laatste 32. Luke Humphries, die in 2017 de beste speler op de Development Tour was en daardoor een tourkaart krijgt, kent geen verkeerd begin van 2018 en zal in Graz voor de vierde maal meedoen aan een European Tour. Hij begint tegen Kevin Munch en mocht het hem voor de derde keer op de European Tour lukken om de tweede ronde te bereiken wacht hem Steve Beaton. Alan Tabern, die na een periode van afwezigheid weer van zich doet spreken op de European Tour, treft in Brendan Dolan een andere gerenommeerde naam. Adam Hunt tegen Cameron Menzies is een wedstrijd tussen twee spelers die pas net komen kijken, maar wie een grote toekomst kunnen hebben.

De Austrian Darts Open is de vierde van dertien European Tours. Het deelnemersveld op de European Tour bestaat uit zestien geplaatste spelers van de geldende Pro Tour Order of Merit, achttien UK Qualifiers, vier Host Nation qualifiers, acht qualifiers uit West/Zuid Europa, één speler uit Oost Europa en één speler uit de Scandinavische en Baltische Staten. De top 16 is geplaatst en mag in de tweede ronde instromen. De 32 qualifiers starten op dag één, waarna de winnaars een geplaatste speler treffen in ronde twee. De 32 spelers die over de dertien European Tours het meeste prijzengeld hebben verzameld zullen deelnemen aan het European Championship van 25 tot en met 28 oktober in het Duitse Dortmund.

Loting
Michael Smith (3) v John Henderson/Michael Barnard
Benito van de Pas (14) v Dimitri Van den Bergh/Simon Stevenson
Joe Cullen (6) v Steve Lennon/HNQ4
Mervyn King (11) v Jason Cullen/Tamas Alexits
Dave Chisnall (7) v Wayne Jones/HNQ3
Gerwyn Price (10) v Scott Taylor/Simeon Heinz
Rob Cross (2) v Ronny Huybrechts/Steve West
Steve Beaton (15) v Luke Humphries/Kevin Munch
Daryl Gurney (4) v Ron Meulenkamp/Gabriel Clemens
Darren Webster (13) v Richie Burnett/HNQ5
Mensur Suljovic (5) v Ritchie Edhouse/Darius Labanauskas
Jelle Klaasen (12) v HNQ1/Cristo Reyes
Ian White (8) v Alan Tabern/Brendan Dolan
Simon Whitlock (9) v Adam Hunt/Cameron Menzies
Peter Wright (1) v James Wade/HNQ2
Jonny Clayton (16) v Stephen Burton/Max Hopp

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws