Loting PDC WK: o.a. Klaasen - de Graaf. Van Barneveld - Green PDC
PDC

Loting PDC WK: o.a. Klaasen - de Graaf. Van Barneveld - Green

Loting PDC WK: o.a. Klaasen - de Graaf. Van Barneveld - Green

Vanmiddag werd de loting van de eerste ronde van het PDC WK, dat 15 december begint in Alexandra Palace, verricht. Deze was live te volgen via de en . Doordat Kyle Anderson, die eigenlijk 28e geplaatst was, zich heeft moeten afmelden vanwege zijn aanhoudende visumproblemen zijn er enkele veranderingen. Zo schoven de oorspronkelijke nummers 29 tot en met 33 een plaatsje op op de lijst van seeding. Hierdoor is Cristo Reyes de nummer 32 geworden en ontloopt hij in de eerste ronde de top 32. Deze 32 seeds hadden een vaste plek in het schema toebedeeld gekregen en deze zijn hieronder dan ook alvast ingevuld.

Zodoende was al enigszins bekend wat mogelijke partijen zijn in de verdere fases van het toernooi. Vijf Nederlanders en een Belg zijn geseed, namelijk Michael van Gerwen, Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld, Benito van de Pas, Vincent van der Voort en Kim Huybrechts. Michael van Gerwen is, uiteraard, als eerste geplaatst en begint tegen Ross Snook of Kim Viljanen. Bij de laatste 16 wacht hem mogelijk Simon Whitlock of Stephen Bunting. Een ronde later behoren Mensur Suljovic, Robert Thornton en Daryl Gurney tot mogelijke tegenstanders. De kans op een halve finale tussen Nederlands sprekende spelers is aanwezig, aangezien Michael in de halve finale Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort en Kim Huybrechts tegen kan komen. Dan zal Raymond van Barneveld wel in de eerste ronde voorbij Robbie Green moeten komen en bij de laatste 16 mogelijk voorbij Adrian Lewis moeten komen. Als Kim (tegen James Wilson, red.) en Vincent (tegen Max Hopp, red.) hun eerste partij winnen spelen ze bij de laatste 32 tegen elkaar en ontmoeten ze in de kwartfinale mogelijk Raymond.
Benito van de Pas speelt als hij wint van Tengku Shah of Masumi Chino bij de laatste 32 mogelijk tegen Terry Jenkins, terwijl een ronde later de regerend wereldkampioen Gary Anderson een mogelijke tegenstander is. Jelle Klaasen begint in de eerste ronde tegen landgenoot Jeffrey de Graaf. Bij de laatste 16 treffen ze mogelijk Dave Chisnall. Jelle Klaasen tegen Benito van de Pas is een mogelijke kwartfinale.

Dimitri van den Bergh werd geloot tegen Cristo Reyes. De winnaar van die partij treft mogelijk Michael van Gerwen in de tweede ronde. Ron Meulenkamp begint tegen Mensur Suljovic. Jermaine Wattimena opent tegen Daryl Gurney. Jeffrey de Graaf begint tegen Jelle Klaasen. Christian Kist begint tegen Brendan Dolan als de voormalig Lakesidewinnaar wint, treft hij een landgenoot (Jelle Klaasen of Jeffrey de Graaf, red.). Ronny Huybrechts begint tegen James Wade. Steve West begint tegen Mervyn King.

Jerry Hendriks begint in de voorronde tegen Nieuw-Zeelander Warren Parry. Ook de voorrondepartijen worden ingeloot, zodat ook zij weten hoe hun mogelijke vervolg van het toernooi eruit ziet. Bij winst op Parry wacht Jerry Peter Wright.

Enkele overige veelbelovende partijen in de eerste ronde zijn: Stephen Bunting tegen Darren Webster. Jamie Caven tegen Kevin Painter. Terry Jenkins tegen Josh Payne. Steve Beaton tegen Devon Petersen.

Bovendien zijn er op het PDPA kwalificatietoernooi, waarin met Dirk van Duijvenbode en Yordi Meeuwisse twee Nederlanders in actie zullen komen, dat vandaag gespeeld wordt nu een extra plek te vergeven.

Voorronde
Jerry Hendriks
- Warren Parry
Zoran Lerchbacher - Simon Stevenson
Tengku Shah - Masumi Chino
Kevin Simm - Gilbert Ulang
Qiang Sun - Corey Cadby
John Bowles - David Platt
Ross Snook - Kim Viljanen
Boris Koltsov - Dragutin Horvat

Eerste ronde
Michael van Gerwen (1) - Ross Snook/Kim Viljanen
Cristo Reyes (32) - Dimitri van den Bergh
Stephen Bunting (16) - Darren Webster
Simon Whitlock (17) - Boris Koltsov/Dragutin Horvat
Mensur Suljovic (8) - Ron Meulenkamp
Mark Webster (25) - Joe Murnan
Robert Thornton (9) - Zoran Lerchbacher/Simon Stevenson
Daryl Gurney (24) - Jermaine Wattimena
Adrian Lewis (5) - Magnus Caris
Joe Cullen (28) - Qiang Sun/Corey Cadby
Raymond van Barneveld (12) - Robbie Green
Alan Norris (21) - John Michael
Phil Taylor (4) - John Bowles/David Platt
Jamie Caven (29) - Kevin Painter
Kim Huybrechts (13) - James Wilson
Vincent van der Voort (20) - Max Hopp
Gary Anderson (2) - Mark Frost
John Henderson (31) - Andrew Gilding
Benito van de Pas (15) - Tengku Shah/Masumi Chino
Terry Jenkins (18) - Josh Payne
Dave Chisnall (7) - Rowby John Rodriguez
Justin Pipe (26) - Chris Dobey
Jelle Klaasen (10) - Jeffrey de Graaf
Brendan Dolan (23) - Christian Kist
James Wade (6) - Ronny Huybrechts
Steve Beaton (27) - Devon Petersen
Michael Smith (11) - Ricky Evans
Mervyn King (22) - Steve West
Peter Wright (3) - Jerry Hendriks/Warren Parry
Jamie Lewis (30) - Mick McGowan
Ian White (14) - Kevin Simm/Gilbert Ulang
Gerwyn Price (19) - Jonny Clayton

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws