DutchEnglishFrenchGermanSpanish

Max ‘Maximiser’ Hopp is de eerste Duitser die een PDC-toernooi wint | Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer...

Max ‘Maximiser’ Hopp is de eerste Duitser die een PDC-toernooi wint

Dit dartfreakz artikel is geplaatst op: 🕔16.april 2018 09:26:19
Max ‘Maximiser’ Hopp is de eerste Duitser die een PDC-toernooi wint

Zondag werd er dartsgeschiedenis geschreven in de Saarlandhalle te Saarbrücken Bull’s Nederland speler Max Hopp wist het German Darts Open (GDO) 2018 te winnen. The Maximiser is met deze prestatie de eerste duitser die een PDC toernooi wint.

De 21-jarige Max Hopp uit Idstein versloeg in de finale Engelsman Michael Smith met 8-7 waarmee hij geschiedenis schreef en 25.000 pond prijzengeld mag bijschrijven. “Niemand kan het zich voorstellen wat dit succes voor mij betekent “, zegt de Maximiser na zijn historische triomf. “Wat een geweldig weekend, alles ging gewoon goed”.

Max Hopp versloeg op weg naar de finale de Oostenrijkse Zoran Lerchbacher (6-1), de nummer twee Peter Wright (6-4), Tilburger Benito van de Pas (6-4), Joe Cullen (6-4) en regerend wereldkampioen Rob Cross met 7-6. Het driedaagse evenement in de Saarlandhalle Saarbrücken was de derde stop van de European Tour 2018, de tour bevat in totaal dertien evenementen. 

De Duitser is met zijn  overwinning ook direct geplaatst voor het European Darts Championship dat in oktober zal plaatsvinden in de Westfalenhalle te Dortmund.  “Wat de ranking betreft is er vandaag voor mij veel veranderd. Maar ik zal niet veranderen en keihard blijven werken. Mijn instelling heeft me vandaag erg geholpen” aldus een trotse Hopp die zijn  tranen bijna niet in bedwang kon houden.

De eerste twee euro tour evenementen gingen naar Michael van Gerwen, de nummer 1 ging zondag onderuit in de kwartfinale tegen Ian White uit Engeland.

Foto: Kelly Deckers / PDC Europe

  

Deel dit artikel met je vrienden

Gerelateerde onderwerpen

20 Apr -Austrian Darts Open dag 1 middag: Ron Meulenkamp wint

20 Apr -Van Barneveld na Ahoy dag 2: 'Hopelijk doen ze dit nóóit meer'

20 Apr -VIDEO: Ahoy ontploft na winst Van Barneveld op Van Gerwen

19 Apr -Premier League Ahoy dag 2: Barney houdt hoop op play-offs levend

19 Apr -Loting en speelschema Euro Tour 4 zonder Van Gerwen