Michael van Gerwen vanavond op jacht naar volgende record Taylor PDC
PDC

Michael van Gerwen vanavond op jacht naar volgende record Taylor

Michael van Gerwen vanavond op jacht naar volgende record Taylor

Phil Taylor heeft jarenlang de dartswereld gedomineerd en heeft hierbij tientallen records op zijn naam gezet. Michael van Gerwen is tegenwoordig degene die, gekeken naar de Order of Merit, met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Records van The Power worden hierbij langzaam maar zeker voor een deel geëvenaard of verbeterd.

Donderdagavond kan Van Gerwen één van deze records verbreken als hij een gemiddelde gooit van 100,00 of meer. Phil Taylor gooide namelijk twee keer 17 wedstrijden op rij op tv een gemiddelde van honderd of meer. Van Gerwen heeft afgelopen donderdag in een onderling duel dit record geëvenaard. De Nederlander gooide toen zijn 17e wedstrijd op rij op tv met een gemiddelde van meer dan 100,00.

De huidige reeks van Michael van Gerwen begon in oktober 2016 tijdens de finale van de Players Championship finals en die reeks loopt nu nog steeds. Van Gerwen komt vanavond tweemaal in actie en kan het record dus overnemen en tevens direct verstevigen.

De volledige top 5 van de meeste tv-wedstrijden op rij met een gemiddelde van 100+ is bezet door Phil Taylor (3x) en Michael van Gerwen (2x). Taylor gooide hierbij twee keer 17 wedstrijden op rij meer dan honderd gemiddeld. Dit deed hij in 2009-2010 en in 2014-2015. In 2008 zette Taylor nog een reeks van vijftien wedstrijden neer. Van Gerwen evenaarde in 2015 het record van 17 wedstrijden op rij van 100 of meer en kan dit donderdagavond zelfs gaan verbreken aangezien op dit moment de teller wederom op 17 staat.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws